2024/11/21
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
پیشنهادات ما
آشنایی با خواص بابونه؛ ازقند و فشار خون تا لاغری و سلامت پوست و مو

آشنایی با خواص بابونه؛ ازقند و فشار خون تا لاغری و سلامت پوست و مو

تمام آنچه درباره گیاه بابونه و خاصیت‌های آن باید بدانید در این مطلب گردآوری شده است.

دوات آنلاین-بابونه گیاهی است که از دیرباز از خواص درمانی آن برای بیماری‌ها و مشکلات مختلف استفاده می‌شد. اسانس بابونه، چای بابونه و ... هر یک فایده‌هایی دارند که در زیر درباره آنها توضیح داده شده است.

گیاه بابونه چه خاصیت هایی دارد

معرفی گیاه بابونه

بابونه Matricaria chamomilla گیاهی است دائمی و کوچک به ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر دارای بویی معطر که در چمنزارها و اراضی شنی می‌روید. ساقه آن به رنگ سبز مایل به سفید ، برگهای آن کوچک متناوب و دارای بریدگیهای باریک و نامنظم و پوشیده از کرک است . گلهای آن مجتمع در یک طبق که بطور منفرد در انتهای ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر می‌شود. در هر طبق گلهای سفید در اطراف و گلهای زرد در قسمت وسط قرار دارند.

 

گلهای بابونه دارای اسانس روغنی آنته‌مین (Anthemin) ،‌ تانن ، فیتواسترول و همچنین ماده‌ای تلخ به نام اسید آنته‌میک Anthemique Acid می‌باشد.

 

خاصیت بابونه برای زخم و ورم معده

یکی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و این گیاه به آسانی این مرض را درمان می‌کند و آنهایی که سالهاست با این مرض دست بگریبان هستند و از قرصهای مختلف گران قیمت نظیر Lozac و Zantac استفاده می‌کنند می‌توانند با استفاده از بابونه خرج داروی خود را پس انداز کنند و همچنین سلامتی خود را بازیابند. برای درمان زخم معده یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید.

 

قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آبجوش و یا چهار تا چای کیسه‌ای بابونه در یک قاشق لیوان آب جوش و صبح ناشتا هستید این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از یکربع ساعت می‌توانید صبحانه خود را میل کنید. این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده بکلی شفا یابد. بابونه اعصاب و قوای جنسی را تقویت می‌کند.

اسانس بابونه دردها را آرام می کند

اسانسی برای تسکین درد

حمام بابونه اثر نیرو دهنده درد. برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته مدت یکربع ساعت در آن دراز بکشید.

 

برای تسکین درد ، چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلوط کرده و روی محلهای دردناک بمالید درد را تخفیف می‌دهد.

 

اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتیهای پوستی نظیر اگزما ، کهیر و خارش مفید است.

 

برای رفع گوش درد و سنگینی گوش ، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید.

 

اسانس بابونه چون اثر قی‌آور دارد در مورد مسمومیتهای غذایی مصرف می‌شود.

 

روغن بابونه را برای از بین بردن کمردرد ، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید.

افراد مبتلا به دیابت بابونه مصرف کنند

خاصیت بابونه برای افراد مبتلا به دیابت

پژوهش ها نشان داده اند که بابونه قند خون و دیابت را بهبود می بخشد و سطوح قند خون را کاهش می دهند، گلیکوژن موجود در کبد را افزایش داده و مانع از ورود سوربیتول به گلبول های خونی قرمز می شود. ویژگی دارویی عصاره بابونه مستقل از ترشح انسولین می باشد و پژوهش ها نشان می دهند که تاثیر بابونه روی سلول های بتا در پانکراس استرس مرتبط به افزایش قند خون در بدن را کاهش می دهد. بطور کلی مصرف بابونه باعث کنترل بیماری دیابت می شود.

 

پیشگیری از سرطان با بابونه

چند پژوهش تاثیر بابونه در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها را نشان داده اند. در بابونه دو ماده فعال وجود دارند که آن را در پیشگیری از سرطان ها موثر می سازند. مواد فعلا موجود در بابونه آنتی اسکیدانی به نام اپیجنین و روغن های ضروری می باشند. این آنتی اکسیدان نقش مهمی در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی دارد. بطور کلی مصرف بابونه در پیشگیری از سرطان هایی مثل سرطان پروستات و سرطان سینه عالی می باشد. آنتی اکسیدان موجود در بابونه به تنظیم هورمون های بدن کمک می کند.

 

بابونه دردهای قاعدگی را تسکین می‌دهد

ماهیت ضد التهابی و آرام بخشی چای بابونه باعث شده است این ماده برای افرادی که از نشانه‌های دوران قاعدگی رنج می‌برند بسیار عالی باشد. این نشانه‌ها در برگیرنده نفخ، گرفتگی شکمی، اضطراب، عرق کردن، ناتوانی برای خواب و تغییر خلق و خوست.

 

چای بابونه می‌تواند به طور مستقیم بیشتر این نشانه‌ها را تسکین ببخشد و التهاب را کاهش دهد.

 

خواص گل بابونه برای کودکان

چای بابونه معمولا به منظور آرام کردن نوزادان قلنج کرده که به صورت افراطی برای مدت طولانی گریه می‌کنند یا کودکان پیش دبستانی که با وجود خستگی زیاد بی قراری می‌ کنند و نمی‌دانید چرا به خواب نمی‌ روند داده می‌ شود. در این مواقع بابونه به مقدار بسیار کم می‌تواند نقش یک آرام بخش طبیعی و بی خطر را برایشان ایفا کند.

 

بابونه ضد اضطراب است

یکی از مشهورترین خواص بابونه همانند بادرنجبویه و کندر آرامبخش بودن آن می باشد. از آنجا که بابونه دارای اپیجنین یکی از ترکیباتی که دارای خواص ضد اضطراب می باشد است مصرف آن برای بیمارانی که از اختلالات اضطراب بطور کلی رنج می برند مفید می باشد. این گیاه به عنوان داروی ضد استرس شناخته شده است و به آرام شدن اعصاب و کاهش اضطراب کمک می کند. بابونه به عنوان آرامبخش عمل کرده و نگرانی و استرس را کاهش می دهد.

 

درمان سرماخوردگی با بابونه

سرماخوردگی یکی از بیماری های رایج بین انسان ها می باشد. سرماخوردگی یک نوع عفونت ویروسی خفیف است که قسمت بالایی دستگاه تنفس را درگیر می کند. هرچند نمی توانیم بگوییم بابونه دارویی برای سرماخوردگی می باشد اما می تواند علایم سرماخوردگی ها را کاهش دهد. مصرف بابونه مثل هلیله سیاه عفونت بخش بالایی دستگاه تنفس را درمان می کند. از آنجا که بابونه دارای ترکیبات ضد تورمی می باشد می تواند باعث کاهش علایم سرماخوردگی و در نهایت درمان آن شود.

 

بیشتر بخوانید: با خاصیت‌های کاکوتی آشنا شوید

 

گیاهی مفید برای اختلالات دستگاه گوارش

یکی از مهمترین خواص بابونه حفظ سلامت دستگاه گوارش می باشد. بابونه همانند پونه برای اختلالات مختلف دستگاه گوارش  شامل اختلال در هضم غذا، اسپاسم یا کولیک، درد شکم، نفخ، زخم معده می باشند مورد استفاده قرار می گیرد. بابونه همچنین به دفع گاز معده، تسکین درد شکم و تسکین درد ماهیچه هایی که غذا را در روده حرکت می دهد مفید می باشد. مصرف بابونه همچنین ترشح شیره معده را افزایش می دهد.

 

تاثیر مثبت بابونه بر لاغری

چای بابونه به‌ طور مؤثری در رفع لاغری و افزایش اشتها مؤثر است.

 

 دمنوش بابونه و چای بابونه به تنهایی باعث کاهش قابل توجه وزن نخواهد شد ، اما اگر با یک رژیم منطقی و ورزش منظم همراه شود ، به طور موثر چربی سوز می شود و تناسب اندام شما را افزایش می دهد.

 

خواص بابونه برای عفونت زنان

یکی از بیماری های شایعی که زنان بسیاری در سنین مختلف ممکن است به آن مبتلا شوند، انواع عفونت های دستگاه تناسلی است. بابونه از جمله گیاهان دارویی است که خاصیت ضدمیکروبی داشته و در درمان عفونت و زخم‌ها بسیار موثر واقع شده است.

 

گل سرخ، بابونه، پنیرک و ختمی را به صورت مساوی با هم ترکیب کرده و یک مشت از آن را با چهار لیوان آب جوشانده و صاف کنید. این داروی آماده شده تنها در یک لگن بزرگ پر از آب گرم ریخته و روزی 20 دقیقه داخل لگن بنشینید.

 

بیشتر بخوانید: کورکومین چیست و چه خاصیت هایی دارد

 

بابونه بر فشار خون چه اثری دارد

فلاوون های موجود در بابونه اثر مفید بر روی فشار خون و همچنین سطوح کلسترول خون هم با مصرف بابونه کاهش می یابد ، که این دو سبب کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می شوند

 

با خواص بابونه برای پوست آشنا شوید

بابونه تاثیر فوق‌ العاده خوبی در مراقبت و حفظ زیبایی و جوانی پوست دارد. یکی از روش‌ های سالم برای پاکسازی پوست، استفاده از بخور بابونه برای پوست است. استفاده از این بخور به صورت ساده یا همراه با عصاره‌های گیاهی است که طی آن منافذ پوست باز و به صورت سطحی و عمقی پاک شده و باعث خون‌رسانی بهتر به پوست می‌شود. طی این فرآیند آلودگی‌ها، چربی‌ها و سلول‌های شاخی از سطح پوست تمیز می‌شود و پوست مرطوب شده که این رطوبت خود مانع ایجاد چین و چروک‌ها می‌ شود.

 

بخور بابونه علاوه بر تسکین التهاب و از بین بردن میکروب‌ها سبب تحریک گردش خون صورت شما شده و پوستتان را جوان و شاداب می‌کند. بد نیست پس از پایان بخور، پوستتان را با آب سرد شست‌وشو دهید و یا از ماسک خیار استفاده کنید تا منافذ پوستتان بسته شود.

 

علاوه بر روش بخور از روش کمپرس بابونه برای پوست به ویژه برای پوست‌های خشک و حساس می‌توان استفاده کرد. برای کمپرس همانند بخور آب را بجوشانید و پودر گیاه بابونه را به آن اضافه کنید. بعد از پنج دقیقه محلول مذکور را صاف کرده و حوله تمیزی را به این محلول آغشته کنید و این حوله را پنج تا ده دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید.

 

روغن بابونه درمان طبیعی و مؤثری برای مشکلات پوستی مربوط به اگزما و آکنه نیز محسوب می‌شود. با استفاده از روغن بابونه می‌توانید آکنه‌های دردناک خود را ریشه کن کنید. با روغن بابونه التهاب و قرمزی پوست شما کاهش خواهد یافت و لک‌های پوست و آکنه را هم برطرف می‌کند. برای رفع التهاب پوست بهتر است روغن بابونه را با روغن گل مغربی ترکیب کنید. روغن بابونه همچنین ترمیم کننده ، جوان کننده و تقویت کننده پوست است و پوست شما را شاداب و جوان نگه می‌دارد.

 

بیشتر بخوانید: گیاه خاراگوش چیست و چه خاصیت‌هایی دارد

 

روغن بابونه برای درمان آفتاب سوختگی هم مفید است و ترمیم کننده آن می‌باشد. چند قطره از روغن بابونه را به آب حمام اضافه کنید و یا آن را به آب سرد اضافه کنید و پارچه‌ای را به آن آغشته سازید و روی محل مورد نظر بگذارید.

 

دو قاشق چایخوری گل بابونه خشک را دم کرده و بگذارید خنک شود سپس آن را صاف کرده و مایع را در بطری بریزید، ۱۲۰ میلی‌لیتر گلاب و ۲ قطره اسانس روغن صندل به آن اضافه کرده و در یخچال نگهداری کنید و حداکثر در طول یک هفته استفاده کنید. کافی است به صورت مداوم از این ماسک استفاده کنید تا خودتان به واضح تغییراتی که در پوستتان به وجود می‌آید را شاهد باشید.

 

قرار دادن کیسه های چای بابونه خنک زیر چشم به کاهش پوف چشم کمک می کند. همچنین خستگی چشم را تسکین می دهد.

 

چای بابونه را می توان به بسته های پلاستیکی کوچک یا به کمپرسورها یا حتی به داخل کابین یخ تزریق کرد و روی چشم های خسته برای درمان سیاهی چشم و یا فرو رفتگی زیر چشم استفاده کرد. ظرف پنج دقیقه ظرف چای بابونه را روی چشم خود نگه دارید و سپس با آب سرد شستشو دهید.

سلامت موهای خود را بابونه حفظ کنید

بابونه برای موها چه فایده‌ای دارد

مشهورترین خاصیت بابونه روشن کردن رنگ موهای شماست. خصوصاً بابونه زمانی پیشنهاد می‌ شود که موهای شما بلوند است و می‌ خواهید آن را یک تا دو درجه روشن‌ تر کرده و شرایط آن را بهتر کنید. بابونه یک روشن‌ کننده‌ی فوق‌ العاده‌ی مو است و شرایط کلی موهای شما را بهبود می‌ بخشد. آبکشی نهایی مو با چای بابونه سبب می‌ شود یک زمینه‌ی درخشان و طلایی به موهای قهوه‌ای خود بدهید.

 

بابونه همچنین در پیشگیری و حذف شوره‌ی سر بسیار مؤثر است. بعلاوه  پوست سر شما که تحریک‌شده است را نرم می‌کند.

 

اگر با موخوره یا ریزش مو مشکل‌دارید می‌توانید چای بابونه را امتحان کنید. استفاده‌ی منظم از چای بابونه شرایط موهای شما را بهتر کرده و مشکلات موهای شما را رفع می‌کند.

 

بابونه موهای شما را براق‌ تر و سالم‌ تر می‌ کند و موهای شما را انعطاف‌پذیرتر می‌کند.  همچنین التهاب یا آسیب واردشده به پوست سر را رفع می‌کند.

 

می‌توان در آبکشی آخر از چای بابونه روی موهای خود استفاده کنید یا می‌توان آن را به ماسک‌های مو اضافه کنید. بابونه نه‌تنها با شوره‌ی سر مبارزه می‌کند بلکه به مو غذارسانی کرده و پوست سر را نرم می‌نماید. بعلاوه درخشندگی زیبایی به موهای شما می‌بخشد.

 

اگر نگران از دست دادن موهای خود هستید یا خیلی از موهای شما ریخته است شاید بابونه تنها چیزی باشد که به آن نیاز دارید.

 

در ابتدا 2 تا 3 پیمانه آب در یک قابلمه بجوشانید. هنگامی‌که آب جوش آمد یک یا دو چای کیسه‌ای بابونه یا یک پیمانه چای خشک بابونه و یا یک پیمانه گل‌های بابونه‌ی خشک‌شده به آن اضافه کنید. شعله را کم کرده و بگذارید قابلمه برای 30 دقیقه روی گاز بماند و به‌آرامی بجوشد. هنگامی‌که سی دقیقه تمام شد شعله را خاموش کرده و اجازه دهید ترکیب تا زمانی که به یک دمای معتدل برسد خنک شود.  با توجه به چیزی که ابتدا استفاده کرده‌اید حالا چای‌های کیسه‌ای را بیرون آورده و دور بیندازید و یا آن را در آبکش بریزید تا گل‌ها جدا شوند.

 

بیشتر بخوانید: شیرین بیان چه خاصیت‌ها و عوارضی دارد

 

زمانی که محلول شما آماده شد وقتش است که آن را به موهای خود بزنید. شما می‌توانید پس از شستن موها مطابق همیشه، موهای خود را با این محلول آب بکشید. کاسه‌ی دیگری زیر موهای خود قرار دهید. ترکیب شما در این کاسه جمع می‌شود و می‌توانید با آن چند بار موهای خود را بشویید. پس‌ازآن موها را با آب نشویید و تنها مانند همیشه موهای خود را خشک‌کنید.

 

اگر می‌خواهید ترکیب بابونه موهای شما را روشن کندمی توانید یک پارچه‌ی تمیز را در محلول خیس کرده و آن را روی موهای خود فشار دهید. زمانی که همه‌ی موهای شما خیس شدند روی آن‌ها را با یک پارچه یا کلاه حمام بپوشانید. بگذارید برای 60 تا 90 دقیقه روی موهای شما بماند. پس‌ازآن مانند مواقع دیگر موهای خود را شسته و خشک‌کنید.

 

اگر موهای شما خشک است بهتر است در کنار آن از یک نرم‌کننده‌ مناسب استفاده کنید تا از خشکی زیاد موهای شما جلوگیری کند.

طرز تهیه چای بابونه

چای بابونه را چه طور درست کنیم

یک قاشق غذاخوری گل بابونه و دو لیوان آب گرم با مقداری نبات را در قوری چینی یا شیشه ای بریزید و پس از این که دم کشید میل کنید.

 

خواص درمانی چای بابونه (دم کرده گل بابونه) عبارتند از:

 

* برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و عفونت های ناشی از سرماخوردگی را از بین می برد.

 

* برای رفع گرفتگی های عضلانی و نیز گرفتگی های قاعدگی در زنان مفید است.

 

* درد شکم را تسکین می دهد و برای درمان کمردرد مفید است.

 

* به عملکرد بهتر کبد کمک می کند.

 

* برای درمان روماتیسم به کار می رود.

 

* چای بابونه مسکنی فوق العاده برای سردرد، میگرن، دندان درد و دردهای عصبی است.

 

* اختلالات یائسگی را برطرف می کند.

 

این گیاه چه ضررهایی دارد

یکی از عوارض جانبی چای بابونه عبارت است از خواب‌آلودگی، در نتیجه اگر می‌خواهید رانندگی کنید یا اپراتور یک دستگاه خاص هستید، از این چای استفاده نکنید.

 

مصرف این گیاه همزمان با داروهای رقیق‌کننده خون، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق‌کننده خون و... و همچنین الکل ممنوع است.

 

میزان زیاد این گیاه می‌تواند باعث ایجاد تحریک پوستی در برخی افراد شود.

 

استفاده از بابونه در دوران بارداری پیشنهاد نمی‌شود؛ زیرا این گیاه باعث سقط جنین می‌شود.

 

در صورت مصرف بیش از اندازه، علایمی چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.

 

اگر به گل ها حساسیت دارید، در مصرف چای بابونه، مراقب باشید

 

منابع: موج نیوز- جام جم- دانشنامه رشد

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.