گوشت شتر چه خاصیتهایی دارد + طعم و مزه و نحوه پخت
گوشت شتر که بسیار آسان پز هم هست قوای جسمانی شما را تقویت میکند و فایدههای زیادی دارد. به گونهای که میتوان آن را جایگزین گوشت گاو کرد زیا از نظر مزه نیست تقریبا مشابه است.
دوات آنلاین-گوشت شتر که اخیرا مصرف آن بیشتر شده از نظر طب سنتی برای سلامتی بسیار مفید است و خواص متعددی دارد. این گوشت با ذایقه ما همخوانی دارد و طبخ آن نیز بر خلاف تصور بسیار آسان است البته هنگام خرید آن باید به نکاتی توجه داشته باشید تا گوشت نامرغوب نخرید.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت، مصرف گوشت شتر به دلیل ویژگیهای متمایزی که نسبت به گوشت سایر حیوانات دارد بسیار توصیه شده و خوشبختانه مدتی است که این گوشت طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
خاصیتهای گوشت شتر
در طب سنتی آمده است که گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد کرده و اعصاب و قوای جنسی را تقویت میکند و از اختلالات در رشد جنین جلوگیری میکند.
گوشت شتر، گرم و خشک است و برای تقویت قوای جسمی و بر طرف کردن ضعف جسمانی بسیار مفید است. مصرف گوشت شتردر تقویت اعصاب تاثیر مثبتی دارد و برای جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است.
این گوشت پروتئین و چربی کمتری نسبت به گوشت گاو و گوساله دارد، اما سدیم آن زیاد و پتاسیم کمی دارد که این قضیه به تحملپذیری شتر به کمبود آب مرتبط میشود. آهن و روی گوشت شتر کمتر از گوشت سایر دامهاست، اما فسفر، کلسیم و ویتامینهای B در عضلات ران این حیوان بیشتر است.
این را هم بد نیست بدانید که از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده میشود. همچنین این گوشت حاوی پروتئینهایی با ارزش غذایی بالاوتعدادی ازویتامینهای مفید و مورد نیاز بدن است.
گوشت شتر چه مزهای است
گوشت شترهای کمسن و سال که بین یک تا ۳ ساله هستند از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گوساله است.
از گوشت شتر به همراه کوهان آن که چربی خالص بوده و تقریبا ۸۲ درصد از وزن کل چربی بدن شتر را تشکیل میدهد در تهیه انواع خورش، آبگوشت و خوراک استفاده میشود. دل، جگر، قلوه، مغز، زبان و دیگر احشای این حیوان نیز از نظر ارزش تغذیهای تقریبا مانند دیگر دامهای اهلی است.
پخت آسان گوشت شتر
ظاهر این گوشت شبیه گوشت گاو است، اما زمانی که میخواهید این گوشت را بپزید خبری از سفتی و دیر پز بودن نیست و بافتی نرم و لذیذ دارد که برای چرخ کردن و کبابی بسیار مناسب است.
البته توجه داشته باشید هر چه عمر شتر بالا برود پیوند بین بافتهای گوشت آن افزایش یافته و حرارت پخت دیرتر بر آن تاثیر میگذارد.
توصیههایی برای خرید گوشت شتر
گوشت شتر در اکثر نقاط به صورت فلهای عرضه میشود. بنابراین هنگام تهیه آن دقت کنید که ظاهر گوشت لزج، چسبنده و مترشح نباشد و عضلات سفت و قوام طبیعی داشته باشند.
هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، تعفن و کپکزدگی، علامت فساد گوشت شتر است. خشک و چروکیده بودن از علایم نگهداری گوشت در شرایط نامناسب و غیربهداشتی است. این گوشت با دیگر فرآوردههای آن (دل، جگر، قلوه و …) باید حتما در داخل یخچالهای ویتریندار نگهداری شود.
گوشت شتر جایگزینی برای گوشت گاو
گوشت شتر نسبت به گوشت گاو پروتئین کمتری دارد؛ ویژگی متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با سایر گوشتها، فقدان مواد هورمونی و آنتیبیوتیک در آن است بجای گوشت گاو، گوشت شتر مصرف کنیم زیراویتامینهای گروه B این گوشت در تقویت اعصاب تاثیر زیادی دارند و «روی» آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است.
کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد میکند و توصیه میشود که بانوان باردار و شیرده، دانش آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.
گوشت شتر را با گوشتهای دیگر مخلوط کنیم یا نه
مخلوط کردن انواع گوشتها (مثلاً گوشت گاو و شتر) به منظور متعادل شدن مزاج آن توصیه نمیشود. هضم هر گوشت متفاوت است و زمانی که ما دو مدل گوشت را با هم مخلوط میکنیم باعث میشود سیستم گوارش نتواند آن را به خوبی هضم کند؛ پس ترجیحاً در هر وعده یک نوع گوشت را باید مصرف کرد.
12jav.net