2020/09/23
۱۳۹۹ چهارشنبه ۲ مهر
دستور پخت کامل و طرز تهیه آش سماق؛ غذایی سنتی برای فصل سرما

دستور پخت کامل و طرز تهیه آش سماق؛ غذایی سنتی برای فصل سرما

آش سماق در زمستان هم حسابی می‌چسبد و هم برای سلامتی مفید است. چون سماق طبع گرم دارد و در طب سنتی برای درمان خیلی از بیماری‌ها و عفونت‌ها استفاده می شود.

دوات آنلاین-آش در فرهنگ غذایی ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد و ما انواع بسیار زیادی آش داریم که خیلی از آنها محلی هستند. آش سماق یکی از آش‌های سنتی است که در اکثر شهرهای ایران از جمله همدان، تویسرکان، ارومیه، اصفهان و ... طبخ و مصرف می‌شود. دستور پخت این آش را به نقل از غذالند بخوانید:

 

مواد لازم برای پخت آش سماق

لوبیا قرمز: یک چهارم پیمانه

عدس: یک چهارم پیمانه

سماق:۱۵۰ گرم

بلغور:۲ پیمانه

پیاز: یک عدد درشت

گردو (خردشده): یک دوم پیمانه

سیر:۲ حبه

روغن مایع:۳ قاشق غذاخوری

چغندر معمولی:۲ عدد

شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان کافی

زردچوبه: به میزان کافی

دستور پخت کامل و طرز تهیه آش سماق

طرز تهیه آش سماق

ابتدا حبوبات آش (عدس و لوبیا) را به همراه مقداری آب بگذارید نیم پز بشود.

 

سپس سیر رنده شده و بلغور را به آن‌ها اضافه کنید تا بلغور با حبوبات پخته شود.

 

 بیشتر بخوانید: دستور پخت آش حبوبات

 

اگر در حین پخت دیدید آب مواد کم شده مجدد آب به آن اضافه کنید.

 

در زمانی که مواد بالا در حال پخت هستند، در تابه دیگری همزمان پیاز را به همراه زردچوبه و نمک تفت دهید. سپس به حبوبات اضافه کنید.

 

چغندر و گردو را به مواد اولیه پخته شده اضافه کنید.

 

نکته مهم (چغندر را از قبل به قطعات کوچک برش داده و بپزید).

 

سماق را در این مرحله به همراه ۳ پیمانه آب گرم بجوشانید و بعد از جوشیدن شکر (به دلخواه) را نیز به آن اضافه کرده و به قدری هم بزنید که شربت یک دستی تهیه شود.

 

ببنید: فیلم دستور پخت کامل آش سبزی شیرازی

 

این شربت را بعد از خنک شدن به مواد قبلی که در حال پخت هستند اضافه کنید.

 

پس از آنکه این شربت با آش مخلوط شد و به خورد مواد رفت (تقریبا ۱۵ دقیقه زمان می‌برد.) آش شما آماده سرو است.

 

آن را با مقداری جعفری تزیین کرده و نوش جان کنید.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.