چگونه با کمترین صدمه و ناراحتی به یک رابطه عاشقانه و عاطفی پایان بدهیم
اگر نتوانید خودتان را از رابطهای که پایان گرفته کاملا بیرون بکشید، آسیب روحی شدیدتری را متحمل خواهید شد.
دوات آنلاین-پایان دادن به یک رابطه عاشقانه و عاطفی سختیهای زیادی دارد اما اگر قواعد اصولی این کار را بدانید و آگاه باشید که چه کارهایی در این شرایط صحیح و چه کارهایی نادرست است عوارض آن کمتر خواهد شد.
اشتباهات
۱. ناپدیدشدن: یعنی رابطه را بدون اطلاع طرف مقابل از جانب خودتان قطع کنید و تمامی راههای ارتباطی و برقراری تماس را بر او ببندید؛ حال آنکه ناپدیدشدن واکنش معقولی به رابطه شکستخورده نیست و طرف مقابل را در وضعیتی برزخی باقی میگذارد.
۲. خودسرزنشی: رابطه عاطفی یک معادله دوطرفه است. به این معنی که اگر هرکدام از طرفین به اصول این معادله پایبند نباشند، معادله بههم خواهد ریخت. پس اگر رابطهای به سرانجام نرسیده است، باید نقش هر دو طرف را در بهسرانجام نرسیدن رابطهشان مدنظر قرار داد. اینکه همه ذهنتان فقط حول محور نقش خودتان بچرخد و نقش طرف مقابل را در شکست رابطهتان کلا نادیده بگیرید، از این بابت خطرناک است که باعث میشود اگر تصمیم به آغاز یک رابطه جدید گرفتید، باز هم نسبت به علائم هشداردهنده در رفتار طرف مقابل هشیار نباشید و با چشم بسته پا به رابطه متزلزل دیگری بگذارید.
۳. بدگوییکردن: همانطور که خودسرزنشی و صرفا مقصردانستن خود، کار درستی نیست، از آن طرف انداختن همه تقصیرها به گردن طرف مقابل نیز دور از انصاف خواهد بود. اینکه انگشت اتهام را به سمت طرف مقابلتان بگیرید و خودتان را کاملا بیتقصیر بدانید، باعث خواهد شد که از اصلاح نقاط ضعف خودتان غافل بمانید. اینکه مدام پشت سر همدیگر بدگویی کنید، بهویژه در نزد کسانی که هردو نفرتان را میشناسند، دیگران را نیز در وضعیت ناخوشایندی قرار خواهد داد.
۴. خیالپردازی: مطالعات نشان داده است کسانی که تا مدتها پس از جدایی و قطع رابطه دائما در ذهنشان درباره اینکه طرف مقابل چهکار میکند و کجا میرود خیالپردازی میکنند، بهسختی میتوانند وارد یک رابطه جدید شوند.
۵. پیگیری: اگر نتوانید خودتان را از رابطهای که پایان گرفته کاملا بیرون بکشید، آسیب روحی شدیدتری را متحمل خواهید شد. شاید حتی تا مدتی بعد از جدایی جویای احوال نامزد یا همسر سابقتان باشید، اما بدانید پیگیری بیشازحد در این مورد روند بهبودتان را بهتعویق خواهد انداخت.
راهکارهای درست
۱. آمادهشدن: اگر طرفین برای جدایی آماده نباشند و طرح این موضوع از سوی یکی باعث غافلگیری دیگری شود، آسیبهای ناشی از جدایی به مراتب شدیدتر خواهد بود. جدایی ازجمله مقاطع حساسی است که نباید شتابزده به آن وارد شد. پس حتما هم به خودتان و هم به همسرتان فرصت کافی برای آمادهشدن بدهید.
۲. پذیرش سهم خطاهایتان: در رابطهای که بر پایه صمیمیت واقعی بنا شده باشد، طرفین باید بتوانند که بر نقاط قوت و ضعف خود آگاهی پیدا کنند و هرکدامشان سهم خود را در شکست رابطهشان بپذیرند.
۳. حفظ کرامت خود و دیگری: حفظ آبرو اهمیت بسزایی در امر طلاق دارد. طرفین نهتنها باید به عزت نفس خود احترام بگذارند، بلکه باید در حفظ عزت نفس طرف مقابلشان نیز کوشا باشند و به این ترتیب به همدیگر کمک کنند تا از شکست رابطهشان احساس شرمساری و سرشکستگی نداشته باشند.
۴. تعیین حدومرزها: همانطور که پیشتر نیز گفته شد، تماس بیشازحد پس از جدایی مانع پایانگرفتن کامل روابط شکستخورده میشود. درعوض، بهتر است که در همان روند جدایی بر سر این موضوع که بنابه دلایل مختلف چقدر به همدیگر اجازه برخورد و تماس میدهید، توافق کنید.
۵. امید به آینده: امید به آینده را در خودتان زنده نگه دارید. روابط امروزتان، هرچند تلخ یا شیرین، به بخشی از خاطرات زندگیتان تبدیل خواهند شد. حتی اگر در رابطهای شکست خوردهاید و اکنون از این بابت بهشدت رنج میکشید، بدانید که این حسوحال بد تا ابد با شما باقی نمیماند. چه بسا که نافرجامی رابطه اخیرتان مقدمهای بر آغاز روابط مستحکمتر و باثباتتری در آینده باشد که درحالحاضر از موضع فعلی قادر به پیشبینیشان نیستید.
منبع: خبر جنوب
12jav.net