آیا استفاده از ماکروویو برای سلامتی مضر است
مایکروویوهای الکترومغناطیسی یک نوع نامرئی انرژی هستند که باعث حرکت ذرات آب در غذا میشوند. حرارتی که این امواج تولید میکند موجب گرم کردن غذا میشود.
دوات آنلاین-حتما شما هم شنیدهاید که برخیها میگویند استفاده از ماکروویو برای سلامتی مضر است اما آیا واقعا این طور است و آیا ماکروویوها سلامتی ما را به خطر میاندازند.
مایکروویو چگونه کار میکند؟
خبر جنوب نوشت: ابتدا به ذکر تاریخچهای درباره مایکروویو میپردازیم. مایکروویو در سال ۱۹۴۰ میلادی ابداع و اولین دستگاه آن در سال ۱۹۴۶ میلادی فروخته شد. این دستگاه غذا را از طریق استفاده از مایکروویوهای الکترومغناطیسی گرم میکند. مایکروویوهای الکترومغناطیسی یک نوع نامرئی انرژی هستند که باعث حرکت ذرات آب در غذا میشوند. حرارتی که این امواج تولید میکند موجب گرم کردن غذا میشود. با اینکه استفاده از مایکروویو به نظر ایدهآل میرسد اما باید توجه داشت که این دستگاهها نوعی پرتو ساطع میکنند که موضوع نگرانی بسیاری از افراد است.
پرتو ها
پرتو به شکلهای بسیار مختلفی وجود دارند. پرتو گاما (۱۰۰ میلیارد گیگاهرتز) مواردی است که در یک بمب اتم یافت میشود و این نوع پرتو مستقیم وارد بدن شده و در حین ورود به بدن به سلولها آسیب میزند. پرتو ایکس (۱۰ میلیارد گیگاهرتز) قدرت کمتری دارد و به پوست نفوذ میکند اما وارد استخوانها نمیشود. پرتو UV (یک میلیارد گیگاهرتز) بعد از پرتو ایکس قویترین پرتو محسوب میشود و میتواند به عمق یک میلیمتر در پوست نفوذ کند. این پرتو میتواند موجب ابتلا به سرطان پوست شود. مایکروویو با پرتو ۲.۴۵ گیگاهرتز کار میکند که این سطح پرتو به اندازه سطح پرتویی است که از تلفن هوشمند و یا تلویزیون ساطع میشود. این پرتو آسیب کم و یا هیچ آسیبی ایجاد نمیکند. به علاوه این مایکروویو به شیوهای ساخته میشود که پرتو نتواند از آن خارج شود.
سرنوشت مواد مغذی در ماكروویو
استدلالی که برای پرهیز از مایکروویو ارائه میشود این است که این دستگاه باعث از بین رفتن مواد مغذی خوراکیها میشود. شستن، خیساندن و یا گرم کردن خوراکی ها همواره باعث از بین رفتن مواد مغذی میشود.به ویژه ویتامین C نسبت به حرارت حساس است. اما جالب اینجاست که تحقیقات نشان دادهاند که ویتامینها و مواد معدنی خوراکیها زمانی که مواد غذایی در مایکروویو گرم میشوند بهتر حفظ میشود. این موضوع به این دلیل است که گرم کردن غذا در مایکروویو نسبت به گرم کردن غذا بر روی گاز یا فر مدت زمان بسیار کمتری طول میکشد. بنابراین خوراکیها زمان کمتری برای از دست دادن مواد مغذی خود پیدا میکنند. خلاصه تنها مورد ناسالمی که در مورد مایکروویو وجود دارد خوراکیهای آماده به مصرف در مایکروویو است که از فروشگاهها خریداری میشود.
12jav.net