دوات آنلاین-هالاو یک غذای آبگوشتی بسیار خوشمزه است که در سنندج طبخ می شود. بد نیست شما هم یک بار آن در خانه بپزید و طعم این غذای محلی سنندجی را بچشید.
مواد لازم هالاو
گوشت گوسفندی به همراه دنبه ۵۰۰ گرم
نخود نصف لیوان
سبزی (جعفری،تره،اسفناج،نعنا)۲۵۰ گرم
بلغور۲ قاشق غذا خوری
آبغوره نصف لیوان
پیاز کوچک۱ عدد
زردچوبه۱ قاشق مربا خوری
روغن۲ قاشق غذا خوری
سبوس گندم۱ قاشق غذا خوری
نمکنصف قاشق چای خوری
طرز تهیه
زمان تهیه ۳۰دقیقه
زمان پخت ۷۰دقیقه
دستور پخت
ابتدا پیاز رو ریز خورد کرده و در روغن تفت می دیم.
گوشت رو اضافه کرده و اجازه میدیم مقداری با پیاز حرارت ببینه. بهتره همراه گوشت به اندازه نصف قوطی کبریت دنبه هم بریزیم.
نخودها رو که ۲۴ ساعت خیس خورده اند به گوشت اضافه میکنیم.آب جوش رو به اندازه ای که مقدار کمی روی گوشت رو بگیره میریزیم و میگذاریم گوشت و نخود بپزه.
بعد از پخت گوشت و نخود، سبزی ها رو که در حد سبزی آش خورد کردیم به همراه بلغور و سبوس ونمک اضافه میکنیم.
بعد از پختن سبزی و بلغور؛ آبغوره رو می ریزیم و میزان آبغوره بستگی به ذائقه خودتون داره اگر ترش تر دوست داشتید بیشتر بریزید.
در مرحله آخر دنبه رو داخل کاسه ای گذاشته و زردچوبه میزنیم و با گوشتکوب میکوبیم و به غذا اضافه میکنیم. و اجازه میدیم مقداری بپزه تا غذا جا بیفته.
سایر نکات هالاو
دوستان گلم برای مقدار سبزی؛ من همیشه نیم کیلو از مغازه میگیرم و استفاده میکنم. مقدار نعناع به نسبت بقیه کمتر باشه.
میتونید چند تا بادمجان سرخ کنید و همرا گوشت سرو کنید. چون جزو دستور اصلی غذا نبود من تو نکات گفتم ولی کنار این غذا خیلی خوشمزه میشه.
آبغوره رو بتدریج اضافه کنید و بچشید تا مزه دلخواهتون به دست بیاد.
در فصل گوجه سبز میتونید به جای آبغوره از گوجه سبز ترش (یا اینکه از ترکیب هردو) استفاده کنید. که در این صورت گوجه سبزها رو جداگانه پخته و به صورت رب درمیاریم _یعنی بعد از پخت از صافی رد کرده و هسته وپوستش رو جدا می کنیم_
منبع: سرآشپز پاپییون
12jav.net