مثبتاندیشی را یاد بگیرید
برای مواجهه با افکار مخرب و منفی، لازم است بهیقین بپذیرید که این فکر، تنها یک فکر منفی است و سودی برای شما ندارد، سپس سعی کنید با ذهنی آرام به دنبال راهکار باشید.
دوات آنلاین-افراد موفق کسانی هستند که توانستهاند بین اندیشیدن به مشکلات و مثبتماندن تعادل ایجاد کنند، آنان در عین حال که به چالشها و شکستهایشان فکر میکنند، هرگز هم اجازه نمیدهند مشکلات، انگیزه و کارایی مثبت آنها را از بین ببرد. آنان بهخوبی میدانند که باید بتوانند افکار منفی را به اندیشههایی تبدیل کنند که مفید است و حالشان را خوب میکند.اگرچه شاید در نگاه اول مثبتاندیشی کار دشواری به نظر آید، اما شما میتوانید با اندکی انگیزه به تغییر و تلاش برای تحول، زندگیتان را تغییر دهید و مثبتاندیش شوید اگر:
عادت کنید که در زندگی بهجای تمرکز بر آنچه که نمیخواهید و یا آن را سودمند نمیبینید، بر چیزی متمرکز شوید که آن را مفید و مثبت میدانید. شاید در نگاه اول این دو سبک تفکر، یکسان به نظر آید، اما بیتردید در عمل متوجه خواهید شد که این سبکهای اندیشه کاملا متفاوت و متمایز از یکدیگرند و در داشتن احساس مثبت و یا منفی نسبت به خودتان بسیار تاثیرگذار هستند. پیشنهاد میکنیم تصمیم جدی بگیرید و از این پس مثبتاندیشیدن را در ذهن خود تمرین کنید، تلاش کنید بهجای تمرکزکردن بر آنچه که ندارید، به آنچه که دارید بیندیشید، یعنی هنگامی که افکار منفی و مخرب به ذهن هجوم میآورند، سعی کنید که آنها را به افکار مثبت و مطلوب تبدیل کنید. به بیان دیگر یاد بگیرید بهجای دیدن نیمه خالی لیوان، نیمه پرآن را ببینید.
برای مواجهه با افکار مخرب و منفی، لازم است بهیقین بپذیرید که این فکر، تنها یک فکر منفی است و سودی برای شما ندارد، سپس سعی کنید با ذهنی آرام به دنبال راهکارهایی باشید که بتوانید آن را به شیوه مثبت بررسی کرده و جنبههای منفی آن را از ذهن پاک کنید.از همین امروز، این تمرین را شروع کنید تا ببینید چند روز میتوانید بدون افکار منفی زندگی کنید و یا تخمین بزنید که میزان تواناییتان برای مواجهه با افکار منفی و حذف آنها از ذهنتان چقدر است؟ این تمرین را مانند یک رژیم غذایی ذهنی دنبال کنید و به آن متعهد باشید، اگر بتوانید با جدیت این عادت را در خود ایجاد و تقویت کنید، بیشک در آیندهای نهچندان دور، میتوانید تغییرات مثبتی را نیزدر زندگی تجربه کنید.
در مورد خودتان بیش از دیگران کنجکاوی کنید، هنگامی که مشکلی برایتان پیش میآید، دیگران را مقصر ندانید و آنها را به قضاوت ننشینید، بهتر است به درون خودتان رجوع نمایید و سهم خود را در مشکل به وجود آمده شناسایی کنید. یادتان باشد مقصر دانستن دیگران، نهتنها مشکل را حل نخواهد کرد بلکه شما را از خویشتن واقعیتان نیز دور خواهد ساخت. توصیه میکنیم بهجای قضاوتکردن و یا پیشدواریهای منفی چه در مورد خودتان و چه در مورد دیگران، بهدنبال راهحلهایی برای حل مشکلات باشید که بتوانید به خودتان و دیگران کمک کنید.
اگر در مورد دوستی احساس خشم و ناراحتی میکنید، بهجای تادیب و یا سرزنشکردن وی، به این بیندیشید که آن فرد، چگونه در این موقعیت بحرانی قرار گرفته و چرا مرتکب چنین خطایی شده است. تلاش کنید شرایط وی را بیش از پیش درک کنید، اگرچه القای چنین عطوفت و مهربانی نسبت به خود هم ضروری است، چهبسا برخی از افراد، در مورد خطاها و اشتباهات خویش دیده اغماضی ندارند و دائما با خودسرزنشگری، خویش را تادیب میکنند. برای مثبتبودن باید تصمیم بگیرید بیشتر درک کنید و کمتر قضاوت کنید.
همیشه منفیبودن بد هم نیست، چهبسا گاهی اوقات افکار منفی داشتن مفید و سودمند است، به شرط آنکه بتوانید از آنها بهدرستی استفاده کرده و بهعنوان یک عاملی انگیزشی که میتواند شما را به شرایط مثبت سوق دهد، بهره گیرید. تلاش کنید در هر موقعیت منفی و یا در رویارویی با افراد منفی، چیزی را جستوجو و کشف کنید که آن را تحسین میکنید و یا آن را بهعنوان ویژگی ارزشمند این شرایط منفی قلمداد میکنید.حقیقت شرایط را آنگونه که در واقع هست، درک کنید، سپس به این مهم بیندیشید که از آن شرایط موجود چه میخواهید و یا قرار است چه چیزی را در آن موقعیت تغییر دهید، بهطور حتم این طرز تفکر، شما را به سمت تغییر مثبت رهنمون خواهد کرد، چهبسا بعضی اوقات شرایط سخت زندگی به ما کمک میکند که ارزشمندترین منابع را برای ایجاد تغییر و تحولات شگرف در زندگیمان بیابیم. پس بهجای غرقشدن در شرایط منفی، به دنبال نکات مثبت آن شرایط منفی باشید و به بهترین نحو ممکن از آن استفاده کنید، بهخاطر داشته باشید این امر نهتنها شما را از شر افکار منفی همیشه مزاحم رها میکند، بلکه بین افکار مثبت و منفی شما تعادل نیز ایجاد میکند.
برخی از افراد دائما در تلاشند که در همه زمینهها بهترین و کامل باشند و چون نمیتوانند، احساس ناراحتی میکنند و از سبک زندگیشان رضایت ندارند و ناخشنودند، بهگونهای که گاه حتی دچار خود سرزنشگری میشوند. باید بپذیرید شما هم مانند همه نقصهایی دارید و حتی ممکن است تصمیماتی بگیرید که نباید بگیرید و یا کارهایی را انجام دهید که نباید انجامشان میدادید، بهیقین بپذیرید اگرچه کامل نیستید، اما به اندازه کافی خوب هستید و شایستگیها و توانمندیهای بهینهای هم دارید.
بهتر است به مواردی فکر کنید که شما را تبدیل به فرد بهتری کند، فقط و فقط به این فکر کنید که هر روز بهتر و بهتر شوید، ولی هرگز از خودتان انتظار نداشته باشید که هماکنون بتوانید در همه زمینههای مورد علاقهتان کامل و بدون نقص باشید.خودتان را همانگونه که هستید، بپذیرید، نه بیشتر و نه کمتر! تصمیم بگیرید که خودتان را باور کنید، با باور و اعتماد به خویش میتوانید تردیدهایتان را کنار بگذارید و با اطمینان هرچه بیشتر در جهت کسب موفقیت پیش ببرید. شما میتوانید مثبت باشید؛ فقط باید تصمیم بگیرید که مثبت باشید و مثبت بیندیشید.
منبع: آرمان
12jav.net