درآمد زبالهگردها ماهانه چقدر است
۱۴۰۰۰ زباله گرد در تهران وجود دارد که ۴۷۰۰ نفر از این افراد یعنی معادل یک سوم آنها کودک هستند.
دوات آنلاین-صحنههایی ناراحتکننده و متاثرکننده که هر روز شاهدش هستیم؛ کودکان زبالهگردی. این مشکل مدتها است که مورد توجه کارشناسان قرار گرفته اما تاکنون اقدامی برای رفع آن نشده است.
انجمن حمایت از حقوق کودکان به بهانه روز جهانی لغو کار کودک از یک پژوهش رونمایی کرد. پژوهشی درباره زبالهگردی کودکان که یافتههای آن، جزییات جدیدی را درباره این نوع از کار کودک نشان میدهد. خلاصهای از صحبتهای دو نفر از شرکتکنندگان در این پژوهش را بخوانید:
زبالهگردهای چرخی و کتفی چقدر درآمد دارند؟
فرشید یزدانی، مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان
۱۴۰۰۰ زباله گرد در تهران وجود دارد که ۴۷۰۰ نفر از این افراد یعنی معادل یک سوم آنها کودک هستند. علاوه بر این ارزش کل زبالههای خشک درسال ۹۷، ۲۶۴۰ میلیارد تومان و ارزش تقریبی زبالههای جمع آوری شده در بخش رسمی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان و در بخش غیر رسمی ۲۲۴۰ میلیارد تومان است.
حدود ۱۰ درصد از زبالهها با وانت جمعآوری میشوند که متوسط درآمد زبالهگردهای چرخی و کتفی نیز حدود ١٩.٣ میلیون تومان و متوسط درآمد ماهینه آنها یک میلیون و 600 هزار تومان است. سهم عوامل مختلف از ارزش زبالهها با کسر سهم جمع آوری شده رسمی عبارت است از ٨.٩ درصد برای شهرداری، پیمانکاران ۲۱ درصد، ارباب یا صاحبکار ۵۴.۵ درصد، زباله گرد ۱۵.۶، وانتی، ۶.۲ درصد، چرخی ٧ درصد و کودکان تنها ۲.۴ درصد است. این درحالیست که سهم کودکان در میزان زباله گردی یک سوم جمعیت زبالهگردان است.
شهرداری جمعآوری زبالههای تهران را ۲۰۰ میلیارد تومان کرایه داده است
کامیل احمدی، سرپرست پروژه
شهرداری جمعآوری زبالههای تهران را ۲۰۰ میلیارد تومان کرایه داده که برآورد میشود حدود ۱ تا ۱.۵ برابر این میزان پیمانکاران سود میبرند. رتبه بعدی متعلق به ارباب یا صاحب کار است. حلقه آخر این حلقه نیز کودکان قرار دارند. طی چند ماه اخیر همزمان با اجرای این پژوهش دریافتیم تعداد زیادی از کودکان و خانوادههای ایرانی در تهران نیز در حال وارد شدن به چرخه جمعآوری زبالهها هستند. این موضوع به دلیل مشکل اشتغال و در دسترس بودن زباله اتفاق افتاده است.
ساز و کاری هم اکنون وجود دارد که پیمانکاران تنها بخشی از کارگران را بیمه میکنند و آنها با افراد غیر قانونی ادغام شده و در مراکز دولتی و غیر دولتی اسکان داده میشوند. فراهم کردن زیرساختهای آموزش شهروندی از دیگر اقدامات موثر در حل این موضوع خواهد بود. برای مثال هنوز شهروندان زبالههایشان را تفکیک نمیکنند. اگر مسئولیت پذیری شهروندان در تفکیک زباله در منزل اتفاق بیفتند بخشی از این مشکل برطرف خواهد شد.
زبالهگردان ۱۵ تا ۱۷ سال حدود ۳۰ درصد از این افراد را تشکیل میدهند؛ این آمار بین افراد ۱۱ تا ۱۲ سال نیز ۲۳ درصد است اما ساعتهای کاری آنها بسیار بالاست و تا پاسی از شب نیز ادامه دارد. در نهایت تامین امنیت کودکان مثل بیمه، اسکان، آموزش و پرورش رایگان از جمله دیگر راه کارهای پیشنهادی ماست که البته در چند سال گذشته گشایشهایی برای تحصیل آنها اتفاق افتاد.
منبع: خبر آنلاین
12jav.net