دستور پخت و سرو خورش ماست ؛غذای اصیل اصفهانی
این غذا طرفداران بسیار زیادی دارد و پای ثابت میزهای غذای اصفهانیهاست. آنها از این خورش در جشنها و مهمانیهایشان بسیار استفاده میکنند.
دوات آنلاین-خورش ماست یک غذای سنتی، لوکس و بسیار خوشمزه است که متعلق به شهر اصفهان است. این غذا طرفداران بسیار زیادی دارد و پای ثابت میزهای غذای اصفهانیهاست. آنها از این خورش در جشنها و مهمانیهایشان بسیار استفاده میکنند و اگر مهمانی همراه با معرفی فرهنگ منطقه باشد قطعا این خورش در میز غذا خواهد درخشید.
مواد لازم برای تهیه خورش ماست
ماست چکیده بی نمک دو نیم کیلوگرم
گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
پیاز یک عدد
زرده تخم مرغ دو عدد
شکر یک پیمانه سرخالی
آب دو پیمانه
نمک ، زردچوبه،گلاب و زعفران دم کرده به مقدار کافی
بادام ، خلال پسته و زرشک به اندازه کافی برای تزیین
دستور پخت
ابتدا گوشت را با پیاز و کمی زردچوبه و آب روی حرارت قرار دهید تا با حرارت ملایم کاملا بپزد.
وقتی گوشت پخت ، قبل از اینکه از روی حرارت برداشته شود مقداری نمک هم به آن اضافه کنید تا مزه دار شود.
سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا کنید و در یک ظرف مسی با گوشت کوب خوب آن را بکوبید تا کش دار شود.
در مرحله بعد زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و خوب هم بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیایند.
وقتی مایه جوش آمد گوشت کوبیده شده را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
در این مرحله باید مواد کش دارشوند.
در مرحله آخر نمک ، زعفران آب کرده و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا خورش جا بیفتد.
خورش ماست آماده شده را پس از خنک شدن و قرار دادن در یخچال در ظرف مورد نظر بکشید و با زرشک ، خلال بادام و پسته تزیین کنید.
خورش ماست سرد سرو میشود بنابراین بهتر از قبل از اینکه آن را سرو کنید 24 ساعت در یخچال بماند تا هم قوام بیاید و هم خوب شکل بگیرد و سرد شود.
خورش ماست یکی از غذاهای اصیل اصفهانی است و هرچند یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی است اما یک غذای رایج نیست خورش ماست یکی غذای مجلسی و شیک است که اصفهانیها حتما در میز غذایی که برای مهمانها آماده میکنند آن را سرو میکنند.
12jav.net