دانه چیا چیست و چه خاصیتهایی دارد؟
چیا گیاهی یكساله از خانواده نعناعیان است كه برای مصرف دانه آن كاشته میشود و اغلب در آمریكا و كمتر در اروپا و آسیا مورد استفاده قرار میگیرد.
دوات آنلاین-با توجه به اینكه این دانه در ایران بهطور گسترده شناختهشده نیست و افراد زیادی تاكنون نام آن را نشنیده و اطلاعاتی در این خصوص ندارند، تصمیم گرفتیم این دانه را معرفی و به ابهاماتی كه در مورد آن وجود دارد پاسخ دهیم.
چیا گیاهی یكساله از خانواده نعناعیان است كه برای مصرف دانه آن كاشته میشود و اغلب در آمریكا و كمتر در اروپا و آسیا مورد استفاده قرار میگیرد. دانههای چیا به شكل بیضی كوچك است و شباهت زیادی به بذر ریحان یا همان تخم شربتی كه در فصول گرم با آن شربت تهیه میكنند، دارد. گاهی در برخی عطاریها تخم شربتی را به اشتباه به عنوان دانه چیا معرفی و عرضه میكنند. شباهت دانه چیا با تخم شربتی وجود مواد موسیلاژ و لعابدار شدن آنهاست. دانههای خیسخورده چیا تا چندین برابر وزن خود آب جذب میكنند و لعابدار و ژلهای میشوند.
چیا و كاهش وزن
در منابع علمی دانه چیا دومین دانه چرب و بالاترین منبع گیاهی امگا ۳ موجود در جهان معرفی شده است، اما شاید این پرسش مطرح شود كه چرا گفته میشود این دانه پرچرب و پركالری میتواند به كاهش وزن كمك كند. با توجه به اینكه میزان اندكی دانه چیا در سیستم گوارش در مجاورت با آب به میزان زیادی حجیم میشود و آب محبوس شده را بهتدریج آزاد میكند تا حد زیادی ریزهخواری را محدود و به كنترل اشتها كمك میكند،
ضمن اینكه حاوی مقادیر زیاد فیبر محلول و نامحلول است و از این نظر مصرف آن برای لاغر شدن مفید است. همچنین چربیدانههای چیا به دلیل اینكه از نوع غیراشباع و حاوی اسید چرب امگا 3 است به افزایش كلسترول خوب و مبارزه با كلسترول بد و تریگلیسیرید كمك كرده و اثر سوءچربی حیوانی را ندارد. جذب منظم این دانهها ملین بوده و با یبوست مبارزه و به دفع بیشتر و سریعتر فضولات بدن كمك میكند. البته گفته میشود در اثر مصرف افراطی محصولات حاوی امگا 3 احتمال رقت خون وجود دارد.
منبع: جام جم
12jav.net