چگونه عصبانیت خود را کنترل کنیم؟
عصبانیت و ترس جزو احساساتی هستند که بدترین تاثیر را روی بدن و بخصوص قلب میگذارند. به عقیده متخصصان، این احساسات عامل تمام ناخوشیها و بیماری هاست.
دوات آنلاین-همه آدمهای روی کره زمین عصبانی میشود اما موضوع این است که بعضیها بلد هستند خشم خود را کنترل کنند و در نتیجه صدمه کمتری میبینند اما برخی این مهارت را ندارد و در مواقع عصبانیت به خودشان و دیگران بهشدت آسیب میزنند.
تاثیر عصبانیت بر سلامت جسم
عصبانیت و ترس جزو احساساتی هستند که بدترین تاثیر را روی بدن و بخصوص قلب میگذارند. به عقیده متخصصان، این احساسات عامل تمام ناخوشیها و بیماری هاست. خوشبخت و آرام زندگی کردن بهترین راه پیشگیری از درد و بیماری است. زمانی که عصبانی میشوید، عضلات و مفاصل تان سفت شده و جریان خون کندتر میشود، تعادل سیستم عصبی به هم میخورد، هورمونها دچار اختلال میشوند و سلامت قلب و عروق به خطر میافتد، فشار خون و ضربان قلب افزایش مییابد، فعالیت مغزی بخصوص در لوبهای گیجگاهی و پیشانی دچار اختلال شده و صفرا بیش از اندازه ترشح میشود.
۱- عصبانیت و خطر آریتمی
استرسهای روحی و جسمی ناشی از عصبانیت میتواند باعث افزایش خطر ضربان غیرطبیعی قلب یا همان آریتمی قلبی شود. اگر نمیخواهید قلب تان دچار مشکل شود و ضربان آن به طور غیرطبیعی کند یا تند شود، آرامش تان را حفظ کنید.
۲- عصبانیت و آسیبهای کبدی
عصبانیت روی کیسه صفرا و کبد نیز تاثیر منفی میگذارد، چون این احساس منفی باعث افزایش ترشح صفرا میشود که در حالت عادی نیازی به این میزان صفرا نیست. در نتیجه به مرور کبد نیز آسیب میبیند. همه ما میدانیم که نمیتوان به یکباره تبدیل به یک آدم صبور شد و عصبانیت را کنار گذاشت. اما لازم است که عادتها را به تدریج تغییر داد و تسلط بیشتری روی اعصاب پیدا کرد
۳- عصبانیت و دردهای عضلانی
زمانی که نسبت به همسر، فرزندان، همکاران، مدیر و یا خودتان خشمگین میشوید، بدن تان شروع به تولید هورمونی به نام آدرنالین میکند در شرایط ترس نیز تولید میشود. ترشح این هورمون باعث بروز دردها و گرفتگیهای عضلانی و همچنین سردرد میشود. شانه ها، گردن و کمر نیز جزو اعضایی هستند که مجبورند بار این عصبانیت و فشارهای روحی را تحمل کنند. در نتیجه دچار درد و ناراحتی میشوند.
۴- عصبانیت و اسهال
عصبانیت و خشم باعث بروز مشکلی به نام سندرم روده تحریک پذیر میشود. این بیماری نیز باعث بروز کولیت یا اسهال میشود، حتی اگر هیچ ماده غذایی مشکل زایی مصرف نکرده باشید. بهتر است بدانید که استرس، ترس، فشارهای روحی و عصبانیت، عملکرد رودهها را با مشکل مواجه خواهند کرد.
۵- عصبانیت و گاستریت یا ورم معده
از نتایج منفی و شایع عصبانیت میتوان به ریفلاکس معده و درد، سوزش و احساس سنگینی در معده اشاره کرد. اسیدیته معده که با عصبانیت بیشتر میشود، التهاب را در مخاط بالا میبرد. اگر به طور مداوم عصبانی میشوید، ممکن است علاوه بر گاستریت یا ورم معده، خطر ابتلا به زخم معده را نیز به جان بخرید.
۶- عصبانیت و درماتیت (التهاب پوست)
عصبانیت و خشم میتواند باعث بروز خارش و مشکلات پوستی شود. این مشکلات در اثر فشار، استرس، اضطراب و ترس نیز بروز میکنند. خارش شدید زخمهای پوستی باعث عفونی شدن آنها شده و تبدیل به زخمهای جدیتر میشوند.
دلایل عصبانیت و واکنش هر فردی نسبت به شرایط، متفاوت است. بدون شک مسائل روزانه باعث میشود ما در برخی شرایط کنترل خود را از دست بدهیم. البته میدانیم که نمیتوان به یکباره تبدیل به یک آدم صبور شد و عصبانیت را کنار گذاشت. اما لازم است که عادتها را به تدریج تغییر داد و تسلط بیشتری روی اعصاب پیدا کرد. برای این کار لازم است که هر روز زمانی را به آرامش روح و روان خود اختصاص دهید.
میپرسید چگونه؟
با نرمشهای آرام تنی، ورزشهای سبک، تنفس صحیح و حتی با خوردن یک فنجان چای، خواندن یک کتاب خوب و گوش دادن به صدای پرندگان و طبیعت.
روزانه چند دقیقه در یک محیط تمیز، مرتب و آرام بنشینید.
فضا را با خوشبوکنندهها یا اسانسها خوشبو کنید.
چشم هایتان را ببنیدید و از راه بینی نفس عمیق بکشید.
اجازه دهید تمام انرژیهای منفی از روح و روان تان خارج شوند.
در مواقعی که خشم و عصبانیت بر شما غلبه میکند، میتوانید با یادآوری لحظات آرامبخش، عصبانیت را از خود دور کرده و آرامش پیدا کنید.
زمانی که مسئلهای اعصاب تان را بهم میریزد، بلافاصله واکنش نشان ندهید. چند نفس عمیق بکشید و تمام تلاش تان را برای حفظ آرامش تان انجام دهید.
یادتان باشد که گفتیم خشم و عصبانیت به سلامتی رحم نمیکند.
پس به خاطر قلب خودتان و دیگران و همچنین برای حفظ سلامت کبد، معده، پوست، رودهها و دیگر اعضای بدن تان، بیخودی برای هر چیزی عصبانی نشوید.
منبع: عصر ایران
12jav.net