خواص ماهی سالمون چیست؟
ماهی سالمون یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا۳ با زنجیره بلندِ EPA و DHA است. ۱۰۰ گرم گوشت ماهی سالمون پرورشی دارای2.3 گرم اسید چرب امگا۳ با زنجیره بلند است.
دوات آنلاین-در میان ماهیهای مختلف، ماهی سالمون یکی از مغذیترین غذاها در جهان است. این ماهی چرب محبوب، سرشار از مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی است و میتواند عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و علائم افسردگی را کاهش دهد.
سرشار از اسیدهای چرب امگا۳
ماهی سالمون یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا۳ با زنجیره بلندِ EPA و DHA است. ۱۰۰ گرم گوشت ماهی سالمون پرورشی دارای2.3 گرم اسید چرب امگا۳ با زنجیره بلند است و این در حالی است که همین مقدار از گوشت سالمون دریایی، حاوی 2.6 گرم از این اسیدهای چرب است. چربیهای امگا۳ برخلاف بیشتر چربیهای دیگر، برای بدن ضروری هستند و باید آنها را از رژیم غذایی دریافت کنیم، چون بدن ما نمیتواند این چربیها را تولید کند.
منبعی غنی از پروتئین
ماهی سالمون سرشار از پروتئین باکیفیت است. پروتئین نیز مانند چربیهای امگا۳ مادهای مغذی و ضروری است که باید از رژیم غذایی دریافت شود. پروتئین کارکردهای مهمی در بدن دارد، مثلا پس از هر آسیبدیدگی به بهبود بدن کمک میکند، از استخوانها محافظت میکند و توده عضلانی را درطول کاهش وزن و فرایند پیری حفظ میکند. پژوهشهای اخیر نشان دادهاند که برای رسیدن به سلامت مطلوب، در هر وعده باید دستکم ۲۰ تا ۳۰ گرم پروتئین باکیفیت دریافت کنید. ۱۰۰ گرم ماهی سالمون حاوی ۲۲ تا ۲۵ گرم پروتئین است.
کاهش خطر بیماریهای قلبی
مصرف منظم ماهی سالمون به جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند. این مساله تا حد زیادی بهدلیل توانایی گوشت سالمون در افزایش اسیدهای چرب امگا۳ در خون است. بسیاری از افراد، اسیدهای چرب امگا۶ بالایی در خون خود دارند و درمقابل مقدار اسیدهای چرب امگا۳ در خونشان پایین است. پژوهشها نشان میدهند که وقتی تعادل میان این اسیدهای چرب برهم میخورد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی افزایش مییابد.
در مطالعهای ۴ هفتهای که روی مردان و زنان سالم صورت گرفت، مشخص شد که مصرف ۲ وعده ماهی سالمون پرورشی در هفته، موجب افزایش ۸ تا ۹درصدی میزان امگا۳ و کاهش سطح امگا۶ در خون میشود. همچنین مشخص شد که مصرف ماهی سالمون و سایر ماهیهای چرب، بیش از مصرف مکملهای روغن ماهی، موجب کاهش تریگلیسیریدها و افزایش میزان چربیهای امگا۳ میشود.
کمک به کنترل وزن
مصرف منظم ماهی سالمون به شما کمک میکند تا وزن خود را کاهش دهید و کاهش وزن ایجادشده را حفظ کنید. ماهی سالمون نیز مانند سایر مواد غذایی پروتئینی، به تنظیم ترشح هورمونهای کنترلکننده اشتها و ایجادکننده احساس سیری، کمک میکند. بهعلاوه، پس از مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند ماهی سالمون، سرعت سوختوساز بدن بیش از زمانی که مواد غذایی دیگری را مصرف میکنید، افزایش مییابد.پژوهشها نشان میدهند که چربیهای امگا۳ موجود در ماهی سالمون و سایر ماهیهای چرب موجب کاهش وزن میشوند و چربی شکمی را در افراد دارای اضافه وزن کاهش میدهند.
مطالعهای که روی کودکان مبتلا به بیماری کبد انجام شد، نشان داد که مصرف مکمل DHA (امگا۳ اصلی موجود در سالمون) در مقایسه با پلاسیبو (دارونما)، منجر به کاهش بسیار بیشتر چربی کبد و چربی شکم میشود.بهعلاوه ماهی سالمون کالری نسبتا پایینی دارد. یک وعده ۱۰۰ گرمی از ماهی سالمون پرورشی فقط ۲۰۶ کالری و ماهی سالمون دریایی نیز تنها ۱۸۲ کالری دارد.
کمک به حفظ سلامت مغز
مطالعات نشان میدهند که اضافه کردن ماهی سالمون به رژیم غذایی، به بهبود عملکرد مغز کمک میکند. مصرف ماهیهای چرب و روغن ماهی موجب کاهش علائم افسردگی، حفاظت از سلامت مغز جنین در دوران بارداری، کاهش اضطراب، آهسته شدن روند از دست دادن حافظه در اثر بالا رفتن سن و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل میشود.در مطالعهای که روی افراد ۶۵ساله و مسنتر انجام گرفت، مشخص شد که استفاده دستکم ۲ بار در هفته از ماهیهای چرب، موجب کاهش مشکلات حافظه مرتبط با سن میشود.
طبق این مطالعه، بروز این مشکلات در افرادی که دو بار در هفته از این ماهیها تغذیه میکردند ۱۳درصد آهستهتر از زمانی بود که کمتر از یک بار در هفته، از ماهیهای چرب استفاده میکردند. در مطالعه دیگری مشخص شد که سلولهای خاکستری مغز در افرادی با عملکرد طبیعی مغز که ماهیهای چرب را بهصورت منظم مصرف میکنند، بیشتر است. پژوهشگران عقیده دارند که این مساله میتواند خطر ابتلا به مشکلات حافظه در مراحل بعدی زندگی را کاهش دهد.
منبع: آرمان
12jav.net