2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
چه خوراکی‌هایی به هضم غذا کمک می‌کنند؟

چه خوراکی‌هایی به هضم غذا کمک می‌کنند؟

فیبر داخل رازیانه به جلوگیری از یبوست و تنظیم دستگاه گوارش انسان کمک می‌کند. این گیاه همچنین حاوی یک عامل ضداسپاسمی است که به‌ راحتیِ عضلات موجود در دستگاه گوارش کمک می‌کند

دوات آنلاین-برای این‌که هضم و جذب غذایی که می‌خورید بهتر باشد و دستگاه گوارش شما بهتر کار کند باید در تغذیه خود به یکسری نکات توجه کنید و بدانید که خوراکی‌های زیر به هضم و جذب غذا کمک می‌کنند:

 

ماست

ماست از شیر تخمیر شده (معمولاً توسط باکتری‌های اسیدلاکتیک) تهیه می‌شود. ماست دارای باکتری‌های مفیدی به نام پروبیوتیک است. این باکتری‌های خوب که در دستگاه گوارش انسان زندگی و به تقویت و بهبود گوارش کمک می‌کنند موجب سلامتی روده می‌شوند بنابراین با مصرف ماست می‌توان میزان این باکتری‌های مفید را افزایش داد و به کمک دستگاه گوارش فرستاد.

 

پروبیوتیک‌ها برای مشکلاتی از قبیل نفخ، اسهال و یبوست مفید و در بهبود گوارش لاکتوز (قند موجود در شیر) نیز مؤثر هستند. البته همه ماست‌ها حاوی پروبیوتیک نیستند بنابراین سعی کنید روی بسته‌بندی ماست‌ها را ببینید که حاوی باکتری‌های فعال باشند.

 

سیب

سیب منبعی غنی از پکتین، نوعی فیبر محلول است. پکتین به حجیم شدن مدفوع کمک می‌کند و از همین رو معمولاً برای درمان اسهال و یبوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر آثار پکتین می‌توان به کمک به کاهش عفونت‌های روده و التهاب روده بزرگ اشاره کرد.

 

رازیانه

رازیانه معمولاً برای افزودن عطروطعم به غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. فیبر داخل رازیانه به جلوگیری از یبوست و تنظیم دستگاه گوارش انسان کمک می‌کند. این گیاه همچنین حاوی یک عامل ضداسپاسمی است که به‌ راحتیِ عضلات موجود در دستگاه گوارش کمک می‌کند. این اتفاق می‌تواند به کاهش علائم منفی گوارش از قبیل نفخ نیز کمک کند.

 

زنجبیل

زنجبیل یک ماده سنتی است که دارای فوایدی در تقویت و بهبود سیستم گوارش و جلوگیری از حالت تهوع است. بسیاری از زنان باردار از زنجبیل برای درمان حالت تهوع صبحگاهی خود استفاده می‌کنند. این ریشه زردرنگ نشان داده در تسریع تخلیه معده مؤثر است.

 

بنابراین زنجبیل با انتقال سریع‌تر غذا از معده به روده، احتمال ابتلا به سوزش سر دل، حالت تهوع و ناراحتی‌های معده را کاهش می‌دهد.

 

سبزی‌های تیره برگ

سبزی‌های سبزرنگ تیره منابع فوق‌العاده‌ای از فیبر نامحلول هستند. این نوع فیبر باعث حجیم شدن مدفوع انسان گردیده که در نهایت موجب افزایش سرعت عبور آن از دستگاه گوارش می‌شود. این سبزی‌ها علاوه بر فیبر، منبع خوبی از منیزیم هستند. منیزیم با تقویت و بهبود قابلیت انقباض عضله داخل معده باعث تسکین و بهبود یبوست می‌شود. برخی از تیره برگ‌هایی که دارای این خواص هستند عبارت‌اند از: اسفناج، بروکلی و کلم بروکسل و سایر سبزی‌های تیره برگ.

 

علاوه بر وجود فیبر نامحلول و منیزیم در این سبزی‌های تیره برگ، طبق تحقیقی که در سال 2016 شکل گرفت مشخص شد نوعی قند نامعمول در این تیره برگ‌ها وجود دارد که باکتری‌های خوب موجود در روده را تغذیه می‌کند. محققان معتقدند این قند با کمک به باکتری‌های خوب و تضعیف باکتری‌های بدی که موجب بیماری می‌شوند به گوارش بهتر کمک می‌کند.

 

دانه چیا

دانه چیا هم یکی از منابع بسیار خوب فیبر محلول است. این فیبرها موجب تشکیل یک ماده شبیه به ژلاتین در معده می‌شوند. ماده ژل‌مانند تشکیل‌ شده از فیبرها عملکردی شبیه به پریبیوتیک‌ها دارند و برای رشد باکتری‌های مفید در روده مفید هستند و از این طریق در داشتن سیستم گوارشی بهتر و سالم‌تر کمک می‌کنند.

 

چغندر

اگر بخواهیم منبع فیبر خوب دیگری نام ببریم باید به چغندر اشاره کنیم. 136 گرم چغندر حاوی 3.4 گرم فیبر است. فیبر سیستم هاضمه را دور می‌زند و خود را به کولون (روده بزرگ) می‌رساند و موجب تغذیه‌ی باکتری‌های خوب روده و همچنین حجیم کردن مدفوع انسان می‌گردد. هر دو عمل باعث بهبود و تقویت گوارش در انسان می‌شود. چغندر را می‌توان به طرق مختلفی مثل ترکیب کردن در سالاد، استفاده در ترشی، آب‌میوه‌های ترکیبی و سایر روش‌ها مصرف کرد.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.