آشپزی / طرز تهیه خورش فسنجان، غذای سنتی گیلان
فسنجان در گیلان به صورت ترش پخته میشود اما در تهران و سایر شهرها کمی طعم این غذا تغییر کرده و غذایی ملس یا شیرین است.
دوات آنلاین-خورش فسنجان غذایی گیلانی و بسیار پرطرفدار است. که توسط مردم سایرشهرها هم استفاده میشود.این خورش یک غذای مجلسی محسوب میشود و میتوانید برای مهمانیهای خاص آن را بپزید.
سولماز خیاطی متخصص تشریفات درباره نحوه پخت و سرو خورش فسنجان ابه دوات آنلاین توضیح میدهد:
فسنجان در گیلان به صورت ترش پخته میشود و در واقع غذایی ترش محسوب میشود اما در تهران و سایر شهرها کمی طعم این غذا تغییر کرده و غذایی ملس یا شیرین است.
فسنجان اصیل گیلانی با گوشت اردک پخته میشود اگر گوشت اردک ندارید میتوانید از مرغ یا گوشت قرمز هم استفاده کنید.

یک عدد مرغ را به قطعات مساوی تقسیم کنید. یک پیاز بزرگ نگینی کنید. بعد پیاز نگینی شده را داخل روغن داغ بریزد و کمی نمک به آن اضافه کنید. مرغ را هم به پیاز اضافه کنید. آن را سرخ کرده و خوب تفت دهید.
300 گرم گردوی چرخ شده را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد دو لیوان به آن آب اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم به مدت سه ساعت بجوشد مدام آب را چک کنید که خورش شما نسوزد.
گوشت مرغ باید به خوبی نرم شود. گردوها هم روغن بیندازد. وقتی این اتفاق افتاد رب انار را به آن اضافه کنید.
اینکه چقدر رب انار اضافه کنید به خودتان بستگی دارد. اگر دوست دارید این خورش شما به سیاهی متمایل باشد باید رب زیادی به آن اضافه کنید اما برای داشتن یک رنگ متوسط و طعم ترشی کم باید مقدار دو قاشق غذاخوری به آن رب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بجوشد.
اگر طعم ملس یا شیرین دوست دارید میتوانید در حین جوشیدن تا زمانی که طعم دلخواهتان برسد به آن شکر اضافه کنید.
بعد از آماده شدن و هنگامی قصد سرو آن را دارید با دانههای انار و گردوهای درشت روی آن را تزئین کنید.
پلوی این خورش را هم میتوانید با انار و زعفران تزئین کنید.
12jav.net