آشپزی / بز قورمه غذایی سنتی و ویژه برای مهمانها
در کرمان بزقورمه غذایی بود که وقتی در زمانهای قدیم میخواستند مدت زمان زیادی را خارج از خانه سپری کنند از آن استفاده میکردند. بزقورمه غذایی است که اگر میخواهید از برنج کمتری استفاده کنید سیرهم بشوید بسیار مناسب است.
دوات آنلاین-غذاهای سنتی در ایران به دلیل تنوع فراوانی که دارد سفرههای ایرانی را رنگینکردهاست. بسیاری از غذاهای محلی در برنامه غذایی روزمره مردم نیست اما حضور این غذاها هم تنوع را غذایی را بالا میبرد و هم میتواند راهی برای حفظ سنتها باشد.
بز قورمه یکی از غذاهای سنتی مردم کرمان است که به گفته کسانی که آن را امتحان کردهاند بسیار لذیذ است. سارا جعفری متخصص تشریفات درباره این غذای سنتی به دوات آنلاین میگوید:
بز قورمه غذایی است که با نان سرو میشود و از مواد مغذی تشکیل شدهاست که میتواند نیازهای بدن را تامین کند.
در کرمان بزقورمه غذایی بود که وقتی در زمانهای قدیم میخواستند مدت زمان زیادی را خارج از خانه سپری کنند از آن استفاده میکردند. بزقورمه غذایی است که اگر میخواهید از برنج کمتری استفاده کنید سیرهم بشوید بسیار مناسب است. هرچند در مهمانیهای رسمی آن را با پلو سرو می کنند.
مواد لازم برای بز قورمه
گوشت ماهیچه 500 گرم
سیب زمینی پخته شده 250 گرم
نخود و لوبیا سفید از هر کدام 100 گرم
پیاز 150 گرم
سیر یک حبه
کشک ساییده شده 250 گرم
زعفران آب کرده یک قاشق سوپخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
سیر و پیاز داغ و مغز گردو به میزان لازم
گوشت، نخود، لوبیا، زردچوبه، پیاز و سیر کوبیده را با حدود دو و نیم لیوان آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید سپس حرارت را کم کرده تا مواد پخته شوند.
پس از پخته شدن مواد، سیب زمینی را اضافه و آنها را با گوشت کوب کاملا نرم کنید.
کشک، زعفران، نمک و فلفل را به مواد افزوده و در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با سیر و پیاز داغ، زعفران و گردو تزئین کرده و سرو کنید.
لازم به ذکر است به جای ماهیچه از هر گوشت دیگری میتوان استفاده کرد اما گوشت چرب غذا را لذیذ میکند اما توجه داشته باشید چربی گوشت نباید بیش از حد معمول باشد و طعم غالب در غذا چربی باشد.
12jav.net