2024/11/21
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
پیشنهادات ما
آشپزی / طرز پخت کتلت لپه؛ غذای سنتی و لذیذ آذربایجانی

آشپزی / طرز پخت کتلت لپه؛ غذای سنتی و لذیذ آذربایجانی

کتلت لپه یکی از غذاهای رایج میان آذربایجانی‌هاست که بدون برنج میل می‌شود و برای کسانی که می‌خواهند وابستگی‌شان به پلو را کم کنند بسیار مناسب است.

دوات آنلاین-اگر از غذاهای پلویی خسته‌شده‌اید و دنبال غذایی هستید که آن را با نان سرو کنید شامی لپه یکی از بهترین غذاهایی است که می‌توانید انتخاب کنید.

سولماز خیاطی متخصص تشریفات برای خانم‌های خانه‌داری که می‌خواهند برنج کمتری مصرف کند پیشنهاد شامی لپه را دارد. او به دوات آنلاین می‌گوید:

 

به شامی لپه در زبان آذربایجاین لپه کبابی گفته می‌شود و میان اقوام آذرباجیانی این غذا بسیار رایج است.

 

برای این غذا به نیم‌کیلو گوشت چرخ کرده، 300 گرم لپه پخته و چرخ شده، دو عدد سیب‌زمینی پخته و رنده شده (متوسط) 5 عدد تخم‌مرغ، دو عدد پیاز متوسط رنده شده، زردچوبه، سبزیجات معطر ،نمک و آرد نخودچی به میزان لازم نیاز دارید.

ابتدا گوشت و لپه پخته را جداگانه چرخ کرده و سیب‌زمینی و پیاز را آماده کنید. آنها را در یک ظرف ریخته و به خوبی با هم مخلوط کنید. 

 

بهتر است این کار با دست انجام شود و حین مخلوط کردن حتما ورز هم بدهید.

 

سپس سبزی معطر، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.

 

اگر گوشت گوساله استفاده می‌کنید برای اینکه سردی گوشت گرفته شود می‌توانید مقدار کمی هم به آن زنجبیل اضافه کنید.

 

دوباره مواد را با هم مخلوط کنید و ورز دهید و در همین حین آرد نخودچی را هم به آن اضافه کنید و ورز دهید.

 

حالا نوبت مخلوط کردن تخم مرغ‌هاست. بهتر است این تخم مرغ‌ها را در ظرفی جداگانه مخلوط  و بعد به مواد خود اضافه کنید.

 

مواد را حسابی ورز دهید تا کاملا هم‌ بیاید. مواد باید با ورز دادن به مرحله‌ای برسد که به دست شما نچسبد.

 

سپس مواد را سرخ کنید. اگر می‌توانید در دست خود به آن شکل دهید دیگر نیازی به قالب ندارید اما اگر می‌خواهید این غذا را برای مهمانی سرو کنید می‌توانید از قالب استفاده کنید و به آن شکل و فرمی زیبا بدهید.

 

توجه داشته‌باشید کتلت لپه نباید خیلی کلفت تقسیم‌بندی شود. بهتر است آن را نازک قالب بزنید و روی حرارت کم سرخ کنید. توجه داشته‌باشید هر دو طرف آن خوب سرخ شود.

 

حالا غذای شما آماده سرو کردن است. آن را در یک ظرف مناسب بچینید و برای مخلفات آن می‌توانید از گوجه، خیارشور و سیب‌زمینی سرخ شده استفاده کنید.

 

کتلت را می‌توانید با هرن انی سرو کنید اما پیشنهاد می‌کنم این غذای لذیذ و اصیل را با نان بربری یا سنگگ میل کنید.

 

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.