درخواست ورود دادستانی به آبیاری مزارع با فاضلاب
سال ۹۴ رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر، با انتشار مستنداتی، از ادامه آبیاری مزارع با فاضلاب خبر داد؛ اتفاقی که سلامت شهروندان تهرانی را به شدت تهدید میکند.
دوات آنلاین-موضوع امروز و دیروز نیست؛ چند سال است که مزارع جنوب تهران، با آب فاضلاب آبیاری میشوند. سال ۹۴ رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر، با انتشار مستنداتی، از ادامه آبیاری مزارع با فاضلاب خبر داد؛ اتفاقی که سلامت شهروندان تهرانی را به شدت تهدید میکند.
گرچه عیسی فرهادی، فرماندار تهران چند ماه بعد عنوان کرد که آبیاری به این شکل، ۲ سال است که متوقف شده، اما تصاویر و شواهد نشان میداد که سخنان فرماندار به واقعیت نزدیک نیست.
حالا با گذشت چند سال و در حالی که ۲ سال از انتشار مستندات آبیاری با فاضلاب میگذرد، هنوز این مشکل حل نشده و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با انتقاد از اینکه چمنهای شهر با آب «چاه» و مزارع سبزی با «فاضلاب خام» آبیاری میشود، گفت: به دلیل اهمیت موضوع و تهدید جدی برای سلامت مردم، از دادستان تهران میخواهیم که به موضوع آبیاری مزارع جنوب شهر تهران با فاضلاب خام ورود کند.
رحمت الله حافظی در جلسه علنی شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود مجددا نگرانیاش را نسبت به آبیاری مزارع جنوب شهر تهران با فاضلاب خام تکرار کرد و گفت: خردادماه سال گذشته بازدیدی از مناطق جنوبی و مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام آبیاری می شد، صورت گرفت که ماحصل این بازدید دستور فرماندار شهرری برای قلع و قمع ۵ هکتار از این زمین ها بود.
او با بیان اینکه این تهدید، همچنان یکی از دغدغههای جدی کمیسیون سلامت شورای شهر است و بازدیدی را هفته گذشته برای مزارع جنوب شهر ترتیب دادیم، تصریح کرد: در این بازدید کارشناسی مشخص شد که همچنان آبیاری با فاضلاب خام در برخی از مزارع انجام می شود البته در محلات شهید بهشتی و ولی آباد این رویه متوقف شده است اما همچنان از کانال فاضلاب عباس آباد برای کاشت گندم، چغندر و بلال استفاده میشود.
حافظی ادامه داد: در شهرک رسالت و صالح آباد، زراعت مزارع بلال، گندم و بامیه با فاضلاب خام صورت می گیرد همچنین در ضلع غربی اتوبان بهشت زهرا بعد از صالح آباد، آبنمایی توسط زیباسازی شهرداری احداث شده است که در پشت این آبنما، سبزی و بامیه با پساب خانگی و واحدهای صنعتی شهرک رسالت و صالح آباد آبیاری می شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه آبیاری چمنها در همان محل با آب چاه صورت میگیرد اما سبزیجاتی که بر سرسفره مردم میآید با فاضلاب خام انجام میشود، اظهار کرد: به نظر میآید دستگاههای مرتبط همچون آب و فاضلاب شهر تهران، جهاد کشاوزری تهران، محیط زیست تهران، شبکه سلامت جنوب شهر تهران در انجام وظایف و ماموریتهای محوله تعلل دارند و چون این موضوع ارتباط مستقیمی با سلامت شهروندان دارد به همین دلیل از دادستان درخواست رسمی برای مداخله دارم تا مانع از این تهدید جدی شوند.
12jav.net