آغاز برداشت «کینوآ» ابَرغذای بولیویها
ویکتور کوکیموپا، شهردار سابق سالیناس دگارسی مندوزا به صورت شبانه روزی و سخت کار میکند. این کار خستگیناپذیر شامل خم شدن و قطع کردن ساقهها به کمک داس است. سالیناسدگراسی مندوزا که در 15 کیلومتری صخرههای نمک در بولیوی واقع شده در واقع به عنوان پایتخت کینوا شناخته میشود. چندی پیش رئیسجمهور از این گیاه با عنوان «هدیهای باستانی از سرزمین آند» یادکرد. از ماه آوریل تا ژوئن ویکتور وظیفه دارد تا محصولات 400 هکتار زمینش را درو، خشک، خرمنکوبی و بستهبندی کند. پس از آن فرآیند اصلی پیدا کردن مشتری واقعی بینالمللی برای با ارزشترین محصول کشاورزی بولیوی آغاز میشود. رزا همسر ویکتور همپای او روی زمین کار میکند. او برای خودش و همسرش یک کیسه گیاه کوکا آماده کرده تا در حین کار بجوند و احساس خستگی نکنند.
کینوا که غذای اصلی میلیونهای انسان در سرزمین آند است 36 درصد بیشتر از گندم پروتئین دارد و فیبر آن نیز 73 درصد بیشتر از گندم است. پروتئین کینوا حاوی 8 اسید آمینه اصلی است و درصد بالای آهن، منیزیم، روی و انواع ویتامینهای بی و اسیدفولیک آن را به یک غذای با ارزش تبدیل کرده است. به گفته خوزه گرانتسیونا، مدیر کل سازمان غذا و کشاورزی «کینوا میتواند با انقلاب در صنایع غذایی جهان را از خطر قطحی و گرسنگی نجات دهد.» به همین خاطر بود که سازمان ملل متحد سال 2013 را به عنوان سال کینوآ نامگذاری کرد.
پس از آنکه کشاورزان پرو با استفاده از کودهای مصنوعی وارد چرخه تولید شدند قیمت این محصول به طرز چمشگیری کاهش یافت. اما تنها محصولی که بدون دخالت کودهای شیمیایی تولید میشوند و همچنان خریدار دارد در بولیوی تولید میشوند.
در ادامه عکسهای رویترز از مزرعه کینوآی شهردار سابق سالیناس دگارسی را مشاهده میکند.