2024/09/16
۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ شهريور
پیشنهادات ما
دلایل حرف زدن در خواب و راه درمان

دلایل حرف زدن در خواب و راه درمان

یک روان شناس در این مطلب علت های حرف زدن در خواب و روش درمان این مشکل را توضیح داده است.

دوات آنلاین -اگر شما هم در خواب حرف می زنید یا اطرافیان تان دچار این مشکل هستند دانستن علت ها و راه های درمان آن اهمیت زیادی دارد.
دکتر نجمه عابدی‌شرق، روان‌شناس، در یادداشتی در روزنامه خراسان نوشت: حرف زدن در خواب در شکل کلاسیک آن به صورت ناخودآگاه در خلال خواب اتفاق می‌افتد. این حالت به ندرت شناسایی می‌شود، مگر این که موجب آزار دیگران شود. در این زمینه و در ادامه به بررسی علل این مشکل می‌پردازیم و همچنین راه‌های درمانی را بررسی می‌کنیم اما یادتان باشد موارد مطرح شده به صورت کلی است و برای ارزیابی دقیق‌تر و رسیدن به تشخیص درست به یک روان‌شناس مراجعه کنید.

حرف زدن در خواب چه علت هایی دارد 

این حالت می‌تواند در هر مرحله از خواب رخ دهد نه تنها زمانی که فرد در حال خواب دیدن است و ممکن است دلایل آن عبارت باشد از: اختلالات روانی مانند اختلالات اضطرابی و افسردگی یا وجود تروما یا مشکلی در گذشته فرد، اختلالات پزشکی مانند بیماری همراه با تب، اختلالات خواب از جمله سندروم آینه انسدادی خواب(وقفه تنفسی هنگام خواب)، راه رفتن در خواب یا اختلال رفتاری آر‌ای ام(حرکات سریع چشم) در خواب؛ همچنین عوامل دیگری هم رفتار فردی را که در خواب حرف می‌زند تحت تأثیر قرار می‌دهد، از جمله استرس، تب، برخی داروها و حتی ممکن است به علت سوء مصرف مواد باشد.

چرا در خواب حرف می زنیم

چند توصیه برای بهداشت خواب

تا آن جا که امکان دارد استرس خود را کم کنید و از روش‌های مدیریت استرس کمک بگیرید.   همچنین پیش از رسیدن ساعت خواب از خوردن وعده غذایی سنگین خودداری کنید. از یک روال صحیح خواب پیروی کنید و استراحت مناسب داشته باشید زیرا کمبود خواب، عارضه خواب گفتاری را افزایش می‌دهد.

درمان به شیوه رفتار درمانی

در این شیوه درمانی به بیمار راهکارهای موثر و درازمدتی ارائه می‌شود تا بر اضطراب یا استرس غلبه کند.  با کمک درمانگری که در این زمینه کار می‌کند، می‌توانید از روش‌هایی مانند آموزش بهداشت خواب، درمان کنترل محرک، درمان‌های آرام‌سازی با توجه به نوع و میزان مشکل‌تان استفاده کنید. در ضمن روش دارودرمانی شامل آموزش بیمار در خصوص استفاده از داروهای ضد افسردگی یا قرص‌های خواب‌ آور برای بهبود خواب است که زیر نظر روان‌پزشک انجام می‌شود.

 

پیشنهادات ما
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.