آیا ایرپاد باعث آسیب به گوش میشود؟
احتمالا شنیدهاید که استفاده بلندمدت از هدفون یا ایرپاد ممکن است به تدریج به گوشها آسیب برساند؛ این خطرات نه تنها به حجم بلند صدا برنمیگردد، بلکه به مدت زمانی که شما از این وسایل به موسیقی گوش میدهید نیز مرتبط است.
احتمالا شنیدهاید که استفاده بلندمدت از هدفون یا ایرپاد ممکن است به تدریج به گوشها آسیب برساند؛ این خطرات نه تنها به حجم بلند صدا برنمیگردد، بلکه به مدت زمانی که شما از این وسایل به موسیقی گوش میدهید نیز مرتبط است. در ادامه، به بررسی آسیبهای احتمالی استفاده از ایرپاد، هدفون و همچنین نشانههایی که نباید نادیده گرفته شوند، میپردازیم. بنابراین با دقت بیشتر به این موضوع پرداخته و تا پایان این مطلب همراه باشید، شما را در جهت استفاده بهینه و بدون آسیب از این تجهیزات صوتی هدایت کنیم.
ایرپاد چه آسیب هایی به شنوایی وارد می کند؟
استفاده مداوم و طولانی مدت از تجهیزات صوتی سبب بوجود آمدن مشکلات بسیار زیادی برای شنوایی و گوش می شود که تأثیرات استفاده طولانیمدت از هدفونها با صداهای بلند بر گوش را می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده مداوم از ایرپاد و هندزفری بر مغز
پیامد مصرف فراوان هدفون و هندزفری بر سلامت مغز از جمله نکاتی است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم. طی مدت استفاده از این وسایل الکترونیکی، امواج الکترومغناطیسی را که توسط هدفون ایجاد میشوند، میتواند منجر به مشکلات جدی در عملکرد مغز شود.
همچنین، یکی از خطرات احتمالی مربوط به مصرف طولانی مدت هدفون، عفونتهای گوش است که میتواند تأثیرات منفی بر سلامت مغز داشته باشند. برای کاهش این آثار منفی اکیدا توصیه می شود از بهترین مارک ایرپاد استفاده کنید، زیرا این هزینه نه تنها جهت کیفیت صدا بلکه در راستای سلامتی شما می باشد؛ بنابراین هیچ جایگزینی برای سلامتی شما وجود ندارد.
کاهش شنوایی به دلیل گوش دادن به صدای بلند
کاهش توانایی شنوایی ناشی از صدای بلند (NIHL)، یکی از اثرات جانبی جدی در پی گوشدادن به موسیقی با استفاده از هدفونها است. این اثر ممکن است به صورت موقتی یا دائمی ایجاد شود و به عنوان یکی از نتایج غیرمطلوب و پرخطر زیاد استفاده بیش از حد از این ابزارهای صوتی، اشاره میشود.
تأثیرات ناشی از صدای بلند بر شنوایی، به ویژه زمانی که از هدفونها استفاده میشود، میتواند برای فرد در طولانی مدت آسیبهای جدی به همراه داشته باشد. این مشکل میتواند در دو حالت، به صورت موقتی و یا با اثرات دائمی باشد.

تینیتوس یا وزوز گوش
وزوز گوش یا تینیتوس، به وجود آمدن صداهای آزاردهنده نظیر صدای زنگ، وزوز، یا غرش در گوش یا سر ناشی از آسیب به سلولهای مویی در حلزون گوش را توصیف میکند. این عارضه، که با نام تینیتوس شناخته میشود؛ نتیجهای از آسیب به سلولهای حسی در ساختار داخلی گوش می باشد.
بیش شنوایی یا هایپراکوزیس
بیشتر از نصف افرادی که به صداهای بلند و ناگهانی واکنش دارند، دارای حساسیت به نسبت بالا به صداهای طبیعی محیط خود نیز هستند. این وضعیت که به عنوان "هایپراکوزیس" شناخته میشود، یکی از پیامدهای ناشی از استفاده زیاد از هدفونها و هندزفریها می باشد.
در اغلب موارد افراد مبتلا به هایپراکوزیس نه تنها با وزوز گوش درگیر هستند، بلکه در مقابل صداهای معمولی محیطی نیز حساسیت نشان میدهند. این واکنش و حساسیت به صداهای طبیعی، نشانگر نوعی افزایش در حساسیت شنوایی است که به دنبال استفاده نادرست از ابزارهای صوتی میآید.
کم شنوایی از عوارض استفاده ایرپاد
با توجه به آنچه پیش تر نیز به آن اشاره شد، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و در مدت طولانی باعث خمیدگی بیش از اندازه سلول های مویی در گوش شده و در نهایت با ادامه دادن این وضعیت احتمال کم شنوایی در فرد بسیار بالا می رود.
احساس سرگیجه و حالت تهوع از آسیب های ایرپاد به گوش
یکی دیگر از آسیب های احتمالی ایرپاد، احساس حالت تهوع و سرگیجه است؛ به دلیل گوش دادن به صدای بلند افزایش فشار در مجرای گوش سبب سرگیجه در فرد شده و با استفاده مداوم از ایرپاد و هدفون این حالت تشدید می شود. در صورتی که حالت تهوع و سرگیجه ها بسیار زیاد باشد این امکان وجود دارد که مشکلات صفراوی نیز داشته باشید که می توانید با استفاده از بهترین نوشیدنی برای کیسه صفرا درد و حالت تهوع را به حداقل ممکن برسانید.
احساس درد در ناحیه گوش و فک
استفاده طولانی مدت از هدفون، به خصوص در صورت استفاده از هدفونهای نامناسب، ممکن است باعث ایجاد درد در گوش می شود. این درد معمولاً به گوش داخلی گسترش یافته و در نتیجه، در منطقه مجاورت گوش، به ویژه ناحیه فک به سمت بالا، احساس خواهد شد.
ایرپاد چگونه به گوش آسیب می زند؟
هدفونها با تولید امواج صوتی، موجب ایجاد لرزش در پرده گوش میشوند، این امواج سپس به گوش داخلی ارسال میشوند و حلزون گوش را درگیر ارتعاش میکنند. حلزون گوش، مخزنی در گوش داخلی است که از مایع پر بوده و شامل بیش از هزاران تار موی کوچک است. وقتی این ارتعاشات به حلزون گوش میرسند، مایع به لرزه درمیآید و تارهای موی کوچک نیز شروع به حرکت میکنند. شدت این حرکت، به اندازه بلندی صداست و با افزایش بلندی صدا، این حرکات نیز تشدید میشوند.

استفاده پیدرپی و بلندمدت از هدفونها در معرض صدای بلند باعث میشود که سلولهای گوش به تدریج حساسیت خود را نسبت به لرزش از دست بدهند. ممکن است ارتعاشات قوی صدا، سلولها را با خمشدگی مواجه کند که به گونهای باعث کاهش موقت شنوایی خواهد شد. این امور ممکن است باعث بهبود سلولها گردد یا به مشکلات دائمی منجر شود. حتی در صورت بهبود سلولها، غالباً قابلیت عملکرد طبیعی آنها حفظ نمیشود که به از دست رفتن دائمی شنوایی یا حتی ناشنوایی منجر گردیده و بازیابی آنها تقریباً غیرممکن به نظر میرسد.
از گذشته تا کنون به استفاده از محصولات طبیعی غیرمصنوعی تاکید می شود، اما متاسفانه رشد و پیشرفت تکنولوژی غیرقابل انکار است و برای رفع برخی از نیازها حتما لازم است از این تجهیزات استفاده کنیم، اما در مقابل می توانیم با استفاده از محصولات ارگانیک و طبیعی و رعایت رژیم غذایی مانند استفاده از بهترین برنج ایرانی برای پخت و پز یا مصرف نوشیدنی های طبیعی اثرات منفی ابزارها و امواج الکتریکی را تا حد زیادی از بدن خود خارج کنیم.
کلام آخر
در این مطلب تلاش شد تا این سوال که آیا ایرپاد باعث آسیب به گوش می شود؟ را به صورت کامل بررسی کرده و به تمامی خطرات احتمالی آن بپردازیم، بنابراین در صورتی که شما نیز از جمله افرادی هستید که دائما در حال گوش دادن موسیقی با ایرپاد هستید توصیه می شود از بهترین مارک و کیفیت استفاده کنید تا اثر منفی آن نیز به حداقل برسد.
12jav.net