معرفی فیلم برف آخر؛ خلاصه داستان، صحبت های بازیگران و نقد
موضوع فیلم برف آخر را به همراه صحبت های امین حیایی و دیگر بازیگران این فیلم و همچنین نقدی بر آن را در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -برف آخر فیلمی است که به موضوع محیط زیست می پردازد، فیلمی خوش ساخت به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین عسگری که بازیگران مطرحی نیز در آن ایفای نقش کرده اند.
خلاصه داستان فیلم برف آخر
کارگردان فیلم برف آخر گفته: من چهار سال پیش یک داستان بسیار جذاب از محمد صالح اعلا خواندم که من را رها نمیکرد و سرانجام آن را در این فیلم جلوی دوربین بردم.
به نوشته سلام سینما داستان این فیلم درباره مردی به نام یوسف است که در شهری کوچک دامپزشک است. او روزها به گاوداریها سرکشی میکند و شبها به شکار گرگ میرود. او روزی به دل آتش میزند تا جان گاوها و گوسالهها را نجات دهد که بدنش دچار سوختگی میشود. این موضوع زندگی او را تحت تاثیر قرار میدهد و در این میان به واسطهی گرگی زخمی او با زنی به نام رعنا آشنا میشود که برای رهاسازی و کنترل جمعیت گرگها به آن منطقه آمده است.
بازیگران فیلم برف آخر
امین حیایی، مجید صالحی، نوشین مسعودیان و مهدی مهربان و لادن مستوفی بازیگران این فیلم هستند. مستوفی درباه بازی در برف آخر گفته: انسان بخشی از طبیعت محسوب می شود و این فیلم نگاهی به پیوند انسان و طبیعت دارد. ما انسانها گونهای جانوری هستیم که در کنار میلیونها گونه جانوری دیگر زندگی کردیم و میخواهیم بر کل این جهان تسلط داشته باشیم. مدنیت به نوعی طبیعت را تخریب کرده است. انسانها ورای این که به یکدیگر احترام میگذارند باید به بخشهای دیگر طبیعت هم احترام بگذارند و حق حیات را از سایر موجودات نگیرند.
او با اشاره به بخشی از فیلم، که بازیگر گرگی را در آغوش نگاه داشته بود، توضیح داد: نترسیدم چون از قبل با این گرگ آشنا شده بودم و به او غذا میدادم. در طول فیلم نیز گرگ را بیهوش کرده بودند که البته گاهی به هوش می آمد، دیگر گرگهایی که در فیلم حضور داشتند از باغ وحش آورده بودند. هوش ذاتی جانداران بیش از آن چیزی است که انسانها تصور میکنند.
وی درباره ریتم و ضربآهنگ کند فیلم برف آخر گفت: ریتم و ضربآهنگ فیلم برف آخر همانند زندگی است به طور طبیعی ما یک لَختی در زندگی داریم و فیلم همانند لحظات سکوت زندگی ماست . هر کسی این موضوع را تجربه کرده است، این سکوتها به زندگی معنا می دهد.
مجید صالحی دیگر بازیگر این فیلم نیز اظهار داشت: چند سالی هست که در آثار جدی نیز به ایفای نقش میپردازم. این فیلم برای من تجربهای دوست داشتنی بود که گروهی همدل پشت آن قرار گرفته بودند.
حرف های امین حیایی درباره فیلم برف آخر
گفت و گوی خراسان با امین حیایی درباره این فیلم را در ادامه بخوانید:
*چه چیزی سبب شد بازی در نقش دامپزشک فیلم برف آخر را بپذیرید؟
فیلم نامه را که مطالعه کردم، نقش برایم جذابیت داشت و پذیرفتم که بازی کنم. همیشه به دنبال اتفاق ها و نقش های نو و چالشی هستم.
*این نقش چه چالشی برای تان داشت؟
کل نقش برایم چالش بود، تا حالا نقش دام پزشک را بازی نکرده بودم. بازی در این نقش مستلزم تحمل، استقامت و عشق به کار است. پلان به پلان فیلم را که بعد از فیلم برداری می دیدم، برایم خروجی جذابی داشت و سبب می شد سختی بازی را برای ادامه کار متحمل شوم و پای کار ایستادم تا به نتیجه برسیم.
*برای بازی تان چه طراحی داشتید؟
طرحی نداشتم و هر چه در ذهن نویسنده و کارگردان امیر حسین عسگری بود، به من منتقل می شد و من اجرا می کردم.
*گریم تان چند ساعت طول می کشید؟
گریم سنگینی نداشتم. گریم زخم بدن و دستانم طولانی بود. یعنی لحظاتی که در فیلم زخم ها را شاهد بودید، طولانی بود و چند ساعت گریمم طول می کشید و طراح و مجری گریم، امید گلزاده کارم را انجام می داد و به محلولی برای گریم رسیده بود که وقتی روی تن من می مالید، خود به خود پوست جمع می شد و سپس زخم ها را تکه تکه روی آن کار می کرد که کار سختی بود ولی همان گونه که گفتم، عشق به این صحنه ها و لحظات کمک کرد که استقامتم بالا برود و بتوانم این شرایط را تحمل کنم.
*برف آخر مخاطب خاص خودش را دارد. فکر می کنید سینمای ما به این نوع ژانر نیاز دارد؟
سینمای ما به همه نوع فیلمی احتیاج دارد، تمام آثاری که ساخته می شود، نیاز جامعه است و «برف آخر» هم درباره محیط زیست است و آینده آن باید برای مان اهمیت داشته باشد.
*وقتی نقش متفاوتی از ژانری خاص به شما پیشنهاد داده می شود، به گیشه هم فکر می کنید؟ چون ممکن است در گیشه نفروشد.
کارهای گیشه ای ام را بازی کرده ام و الان به دنبال اتفاق های خاص و نقش هایی هستم که در دلم هست، یعنی نقش های دلی. مقطعی برای مردم عزیزم و آن چه را که آن ها دوست داشتند، بازی کردم و برایشان احترام قائلم. بخشی از پذیرش نقش هایم مربوط به درونیات خودم است که دوست دارم نقش های خاص و متفاوتی را کار کنم.
نقدی بر فیلم برف آخر
بهمن عبدالهی، منتقد سینما در ایرنا نوشت: امیرحسین عسگری در فیلم «برف آخر» بر مسائل زیست محیطی انگشت گذاشت و تلاش دارد از تقابل انسان و طبیعت داستانی بیان کند که عشق، حرف اول را میزند.
چند سال پیش فیلم بدون مرز را از کارگردان جوانی دیدیم که نشانه هایی از استعداد را معرفی می کرد. او امیرحسین عسگری بود که در لوکیشن محدود یک کشتی قراضه با ۲ شخصیت نوجوان توانسته بود فضایی زیباشناسانه و بدیع از جهان آن ۲ خلق کند.
حالا این کارگردان جوان پس از پنج سال با داستان و فضایی متفاوت رخ نموده است. برف آخر به لحاظ اتمسفر و شخصیت های ش اثری کاملاً متفاوت است. اما تأمل در تنهایی شخصیت ها و سبک تصویری مبتنی بر زیبایی شناسی اش همچنان پابرجاست. این کارگردان در فیلم دومش بر مسائل زیست محیطی انگشت گذاشت و تلاش دارد از تقابل انسان و طبیعت داستانی بیان کند که عشق حرف اول را می زند. چهار شخصیت اصلی فیلم یا عاشق اند یا رنج عاشقی کشیده اند.
داستان ۲ خط بیشتر نیست، ماجرای دامپزشکی که همسرش را طلاق داده، زنی مطلقه که می کوشد مراقب حیات وحش باشد. مردی دامدار که دخترش گم شده و پسر جوانی که عاشق دختر بود. همه اینها را گرگ ها به هم پیوند می دهند. دامپزشک و دامدار زخم خورده از حمله گرگ، زن در پی تیمار گرگی زخمی و جوان به دنبال تیمار دختر فراری.
کارگردان همه این ماجراها را با تامل و آرامش تعریف می کند و تلاش دارد از زمهریر زمستان و برف آتش عشق را روشن نگه دارد. چنان که در انتها گرگ نجات یافته مرد دامپزشک را به سمت آتش می کشاند تا از بند انزوا رهایی یابد.
لحظات بسیار تاثیرگذار و زیبا در فیلم فراوان است اما گاه کشدار بودن در بیان قصه شخصیت ها ملال آور می شود. جدا از تصویربرداری، از بازی امین حیایی باید تمجید کرد که به شخصیت جان تازه ای بخشیده است.
12jav.net