2024/11/23
۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
پیشنهادات ما
آتش بیش از ۲۰۰ هکتار  از میانکاله را بلعید
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از نبود امکانات می‌گوید:

آتش بیش از ۲۰۰ هکتار از میانکاله را بلعید

از‌ آنجا که درختان آتش گرفته‌اند و وزش باد شدید ادامه دارد، ممکن است باز هم آتش شعله‌ور شود

دوات آنلاین-میانکاله؛ شبه جزیره‌ای در جنوب شرقی دریای خزر، منطقه‌ای حفاظت‌شده که پناهگاه حیات وحش و ذخیره‌گاه طبیعی زیست‌کره است. هیچ‌کس نیست که بر اهمیت این منطقه مهر تایید نزند اما میانکاله این روزها حال چندان خوبی ندارد و تن‌اش از آتش‌های گاه به گاه زخمی است. آخرین آتش‌سوزی دهم مرداد شروع شد و تا همین دیروز ادامه دارد . میانکاله در حالی می‌سوخت که به‌گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران  برای مهارش امکانات لازم وجود نداشت.

آتش‌سوزی در منطقه حفاظت‌ شده میانکاله واقع در استان مازندران، دهم مرداد آغاز شد و تا دیروز ادامه داشت. این آتش‌سوزی که در تاریخ میانکاله بی‌سابقه بوده، چندین هکتار از این منطقه حفاظت شده را خاکستر کرد و البته خطر آتش‌سوزی هنوز کاملاً برطرف نشده است. این حریق بخش عظیمی از اکوسیستم این پناهگاه بی‌نظیر را از میان ببرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به نبود امکانات برای مهار آتش در پناهگاه حیات وحش میانکله گفت: ما حتی جیره خشک و آب‌ معدنی هم در اختیار نداشتیم تا به مردمی که برای کمک شتافته بودند، بدهیم.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، در پاسخ به این سوال که میزان خسارت‌های آتش‌سوزی منطقه میان‌کاله را چقدر برآورد می‌کند، گفت: در حال حاضر نمی‌توان میزان دقیق خسارت را تخمین زد، اما به هرحال با قطعیت می‌توان گفت که بیش از 200 هکتار از جنگل‌های میانکاله در آتش سوخته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر اینکه خطر به طور کامل رفع نشده است، افزود: از‌ آنجا که درختان آتش گرفته‌اند و وزش باد شدید ادامه دارد، ممکن است باز هم آتش شعله‌ور شود. مطمئن هستیم، عامل این آتش‌سوزی انسانی است اما اینکه آتش به صورت سهوی یا عمدی آغاز شده، هنوز در حال بررسی است.

او در پاسخ به این سوال که آیا آتش‌سوزی توسط صاحبان مزارع غیرقانونی پرورش ماری‌جوانا در جنگل میان کاله صورت گرفته است یا خیر، گفت: هنوز در حال بررسی این مسئله هستیم و تا زمانی که مراجع ذیربط بررسی‌های خود را به اتمام نرسانند، هیچ منبع مستدلی برای نتیجه‌گیری نخواهیم داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران درباره کمبود امکانات برای خاموش کردن آتش، به ایلنا گفت: علاوه بر کمبود امکانات، اکثریت نیروهای انسانی سازمان، صرف پایش، بررسی مناطق و برخورد با متخلفان می‌شود و سازمان نیروهای جداگانه برای اطفاء حریق در اختیار ندارد. به علاوه نیروهایی که در اختیار سازمان هستند نیز تجهیزات کافی ندارند.

ابراهیمی ادامه داد: البته مردم و سایر دستگاه‌های خصوصی و دولتی هم به همراه محیط‌بانان برای اطفاء آتش تمام تلاش خود را کردند، اما درنهایت این وظیفه به عهده محیط‌بانان و پایگاه محیط‌بانی است، که آنها هم حداقل امکانات را در اختیار ندارند.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه با وجود خاص بودن منطقه اعتبارات کافی به آن اختصاص داده نشده، ادامه داد: ما حتی جیره خشک و آب‌معدنی هم در اختیار نداشتیم تا به مردمی که برای کمک شتافته بودند، بدهیم. این در حالی است که خطر هنوز تمام نشده و با نزدیک شدن به پایان تابستان بازهم امکان آتش‌سوزی وجود دارد.

رئیس اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران در پاسخ به این سوال که چرا میان‌کاله به عنوان یک منطقه حفاظت شده امکانات ویژه‌ای ندارد، افزود: هر نوع زیستگاهی دارای اهمیت است، اما فراموش نکنیم که مازندران دارای اهمیت ویژه‌ای است، چراکه اکثریت این زیستگاه‌ها بکر بوده و برای حفاظت از آن منابع فراوانی صرف شده است.

براساس شنیده‌ها برخی ماشین‌های آتش‌نشانی از ورود به منطقه خودداری کردند، اما رئیس اداره کل حفاظت از محیط زیست مازندران این مسئله را تکذیب کرده و گفت: ماشین‌های آتش‌نشانی نمی‌توانند هر کجا وارد طبیعت شوند و برای استفاده در شهر ساخته شده‌اند. اما براساس تبصره 47 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع و با دستور فرماندار، ماشین‌های آ‌تش‌نشانی برای کمک اعزام شدند اما در هرحال مناسب اطفاء آتش در جنگل نیستند، برای مثال ممکن است لاستیکشان در هنگام ورود به جنگل بترکد.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.