رئیس فراکسیون زنان مجلس:
مطالبه زنان براي حضور در كابينه از جنس سهم خواهی نیست
هر فردی در هرکجا که تخصص دارد و شایسته است باید مورد استفاده قرار گیرد. اما باتوجه به ویژگیهای زنان به نظر میرسد در حوزههایی مانند بهداشتودرمان، وزارت علوم و فناوری و آموزش و پروش بتوانند عملکرد بهتری از خود ارائه دهند.
دوات آنلاین-در آستانه معرفی کابینه دولت دوازدهم توسط رئیس جمهوری هستیم همچنان بحث معرفی «وزیر زن» تو سط حسن روحانی داغ است. در همین زمینه رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی معتقد است که مطالبه زنان براي حضور در كابينه مطالبهاي از جنس سهم خواهی نیست مطالبه به عنوان نیمی از اعضای جامعه است. در ادامه بخشهایی از گفتوگوی روزنامه «قانون» با پروانه سلحشوری،عضوفراكسيون اميد و رییس فراکسیون زنان را میخوانید:
به نظر شما به عنوان رييسفراكسيون زنان، موانعی که مانع حضور زنان در راس قدرت میشود چیست؟
سالهاست که به زنان میگویند شما تجربه کافی را برای حضور در راس یک وزارتخانه ندارید و نخست باید ردههاي مدیریتی را طی کنید. روند درستی برای حضور زنان در راس قدرت طی نشدهاست. یک نگاه کلی به سطح منطقه بیندازید افغانستان،عراق و بسیاری از کشورهای جهان سوم نیز در کابینه دولتهایشان وزیر زن حضور دارد اما نمیدانم چرا این موضوع در ایران حالت تابو پیدا کردهاست. مشخص نيست چرا وقتی نوبت به زنان می رسد عرصه به اين حد تنگ شده و موضوعاتی همچون شایسته سالاری مطرح میشود. روزی که در مجلس برای درخواست از رییس جمهور در راستای حضور زنان در کابینه امضا جمع میکردیم یکی از نمایندگان مجلس به من گفت در صورتی امضا می کنم که بنویسید وزیر زن اصلح باشد. باید به این نمایندگان و حامیان این تفکر گفت چگونه میتوانید ثابت کنید که وزرای مردی که در کابینه حضور مییابند اصلح ترین گزینه موجود هستند. در مورد زنان چون فرصت کمتر به آنها داده شده تعداد کمتری توانستند خود را به عنوان نخبه مطرح کنند و در این میان انتخاب فرد اصلح کار سختی نیست. مطالبه زنان از جنس سهم خواهی جناحی یا سیاسی نیست مطالبه به عنوان نیمی از اعضای جامعه است. نیمی از جامعه را به هر بهانهای در حوزه قدرت وارد نکنید در حالی که جایگاهی مانند وزارت اگر به یک زن شایسته داده شود به خوبی میتواند توانایی و شایستگی خود را نشان دهد. در زمان احمدینژاد با تمام نقدهایی که به او و عملکردش مطرح است اما از وزیر زن در کابینهاش استفاده کرد و به طور نسبی همه طیفهای سیاسی، عملکرد خانم دستجردی را مطلوب ارزیابی میکنند.
تربیت نشدن مدیر میانی قوی در میان بانوان چقدر با غیبت آنها در راس قدرت ارتباط دارد؟
ما در طول سالهای بعد از انقلاب در ميان بانوانمان مدیر میانی قوی تربیت نکردیم اما باید از یک جایی شروع کنیم. درست است که ما به خوبی نتوانستیم مدیر قوی در میان بانوان پرورش دهیم اما نمیتوان گفت که مدیر قوی در میان خانمها وجود ندارد. باید در ردههای پایین مدیریتی و در سطوح میانی از زنان استفاده شود و این موضوع را به عنوان مطالبه مطرح میکنیم که زنان باید در سطح معاونتهای تمامی وزارتخانههاحضور پررنگ داشته باشند.
در گذشته اعلام کرده بودید سطح پايين مطالبه بانوان حضور وزیر زن در کابینه است؛ با این اظهارات، انتظارات خود از دولت را پایین آوردید؟
نه، ما هنوز از خواسته قبلی خود که حضور زنان در هیات دولت به عنوان وزیر است کوتاه نیامدهايم و در این راستا همه تلاش خود را به کار خواهیم گرفت. بیانیه حضور زنان در کابینه را 157 نفر از نمایندگان طیفهای گوناگون در مجلس جمع آوری کردند. مجلس حمایت خودش را اعلام کرده و ادامه کار در دست دولت است که به نظر میرسد بهانهای نیزبرای عدم انتخاب وزیر زن در دستش نیست.
کدام وزارتخانهها میتواند محل مناسبتری برای فعالیت زنان به عنوان وزیر باشد؟
هر فردی در هرکجا که تخصص دارد و شایسته است باید مورد استفاده قرار گیرد. اما باتوجه به ویژگیهای زنان به نظر میرسد در حوزههایی مانند بهداشتودرمان، وزارت علوم و فناوری و آموزش و پروش بتوانند عملکرد بهتری از خود ارائه دهند.
برخی مطرح میکنند وزیر زنی که بدون اذن شوهرش نتواند از کشور خارج شود، چه کارایی می تواند داشته باشد؟
من فکر می کنم زنی که شایستگی وزیر شدن را داشته باشد به خوبی از پس اداره خانواده خودش برخواهد آمدو با مشکلات سطحی این چنینی روبهرو نخواهد شد.
منبع: روزنامه قانون
12jav.net