مشکل جدید بدهی بیمهها برای هموفیلیها
هموفیلیها بعضا با خونریزی به مراکز جامع هموفیلی برای ویزیت و دریافت دارو مراجعه میکنند و باید در همان جا داروهایشان را دریافت کنند؛ چراکه نمیتوانند برای دریافت داروی مورد نیازشان به مسیرهای دورتر روند.
دوات آنلاین- «دارو نباید از دسترس هموفیلیها دور شود»، این جملهای است که شاید همه متولیان سلامت کشور و بویژه کسانی که در حوزه بیماران خاص کار کردهاند، همواره به آن تاکید داشتهاند، اما چند هفتهایست که تهیه دارو، بیماران هموفیلی پایتخت را به زحمت انداخته است.
از چندین ماه گذشته زمزمههایی مبنی بر عدم توزیع داروهای حیاتی بیماران هموفیلی در داروخانههای مراکز جامع هموفیلی پایتخت به گوش میرسد و گفته میشود که این اتفاق به دنبال تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی توسط سازمانهای بیمهگر رخ داده است؛ اتفاقی که علیرغم اعتراضها و نامهنگاریهای کانون هموفیلی ایران و پیگیریهای اداره بیماریهای خاص وزارت بهداشت، همچنان ادامه دارد و شرکتهای پخش این داروها هم زیر بار توزیع فاکتور 9 در داروخانههای نزدیک به مراکز جامع هموفیلی نمیروند؛ چراکه این داروخانهها به دلیل تلنبار شدن مطالباتشان نمیتوانند بدهیهایشان به شرکتهای پخش دارو را بپردازند و در نهایت هم این شرکتها از دادن داروهای بیماران هموفیلی به آنها سرباز میزنند و داروهایی چون فاکتور 9 را به داروخانههایی مانند هلال احمر ارسال میکنند.
این درحالیست که هموفیلیها بعضا با خونریزی به مراکز جامع هموفیلی برای ویزیت و دریافت دارو مراجعه میکنند و باید در همان جا داروهایشان را دریافت کنند؛ چراکه نمیتوانند برای دریافت داروی مورد نیازشان به مسیرهای دورتر روند.
در این زمینه دکتر راضیه حنطوشزاده، کارشناس هموفیلی اداره بیماریهای خاص وزارت بهداشت درباره مشکل ایجاد شده برای بیماران هموفیلی و ممانعت شرکتهای پخش داروی این بیماران از ارائه دارو به مراکز جامع هموفیلی، به ایسنا گفت: این قضیه بسیار جدی است. باید توجه کرد که در مراکز جامع هموفیلی یکی از آیتمهای اصلی، وجود داروخانه تخصصی در آنها است. یعنی از آنجایی که بیمار با خونریزی به مراکز جامع مراجعه میکند، باید بتواند در همان جایی که ویزیت میشود، دارو نیز دریافت کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه اخیرا داروخانه سرپایی مرکز جامع بیماران هموفیلی در بیمارستان امام خمینی (ره)، به داروخانه ایثار واقع در خیابان کریمخان زند منتقل شده است، افزود: یعنی در حال حاضر بیماران هموفیلی با خونریزی به درمانگاه بیمارستان امام مراجعه میکنند، اما برای دریافت دارو باید به داروخانه ایثار در خیابان کریمخان بروند.
نارضایتی وزارت بهداشت نسبت به بروز مشکل در دارورسانی به هموفیلیها
کارشناس هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت با بیان اینکه ما نارضایتی خود را نسبت به این موضوع اعلام کردهایم، گفت: این درحالیست که به ما اعلام کردند که این مشکل به دلیل افزایش بدهی داروخانهها به شرکتهای پخش رخ داده که ناشی از عدم پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی سازمانهای بیمهگر است. متاسفانه همین اتفاق برای مرکز جامع کانون هموفیلی که در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران است هم رخ داده و دلیل آن نیز عدم پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی سازمانهای بیمهگر بوده که منجر به بدهکاری این مرکز به شرکتهای پخش دارو شده است.
فاکتور 9 بیماران هموفیلی در داروخانه هلال احمر
حنطوشزاده با بیان اینکه میزان بدهکاری داروخانه مرکز جامع کانون هموفیلی ایران به شرکتهای پخش ناشی از این است که بیمهها طلب داروخانهها را به موقع پرداخت نمیکنند، گفت: بر این اساس داروخانهها هم نمیتوانند بدهی خود به شرکتهای پخش دارو را بپردازند. در حال حاضر داروخانه مرکز جامع هموفیلی در خصوص فاکتور 9 بیماران هموفیلی دچار مشکل شده و شرکت پخش این فاکتور هم اعلام کرد که به دلیل افزایش بدهیهای مرکز جامع کانون هموفیلی، فاکتور 9 را به داروخانه دیگری خواهد داد و بر این اساس این شرکت فاکتور 9 را به داروخانه هلال احمر داده است. یعنی اگر بیمار ما دچار خونریزی شود باید بعد از ویزیتش، از مرکز جامع به داروخانه هلال احمر برود تا بتواند فاکتور 9 مورد نیازش را تامین کند.
دارو نباید از دسترس هموفیلیها دور شود
وی با بیان اینکه ما از چند روز گذشته در حال پیگیری این موضوع بودهایم، گفت: البته اعلام کردهاند که برای حل مقطعی موضوع، دارو را به داروخانه هلال احمر دادهاند، اما ایدهآل این است که مراکز ما به عنوان متولی درمان همه داروها را در اختیار داشته باشند؛ چرا که بیماران ما با خونریزی مراجعه میکنند و داروخانه باید در کنارشان باشد. البته ما با سازمان غذا و دارو هم مکاتباتی کردهایم و آنها اعلام کردند که این مشکل موقتی است و بعد از حل مشکل مطالبات بیمهها رفع خواهد شد، اما باید توجه کرد که دارو نباید از دسترس بیماران هموفیلی دور شود. البته با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی به سرعت حل خواهد شد.
حنطوشزاده با بیان اینکه در تهران سه مرکز جامع هموفیلی برای ارائه خدمت به این بیماران وجود دارد، گفت: مرکز جامع هموفیلی واقع در بیمارستان کودکان مفید در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز جامع زرتشت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران و زیر نظر کانون هموفیلی ایران و مرکز هموفیلی بیمارستان امام خمینی (ره) زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد که در دو مرکز یعنی بیمارستان امام و مرکز جامع زرتشت جابجایی داروخانه اتفاق افتاده است و امیدواریم هر چه زودتر با همکاری همه طرفین این مشکل حل شود.
در همین زمینه چندی پیش احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران نیز طی اطلاعیهای به این روند شرکتهای پخش دارو انتقاد کرد و نسبت به نگهداری سهمیه داروهای حیاتی بیماران هموفیلی هشدار داد.
12jav.net