2024/05/02
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
ارده چیست و چه خاصیت‌هایی دارد

ارده چیست و چه خاصیت‌هایی دارد

ارده مایعی غلیظ و چرب است که از ساییدن کنجد به دست می آید و تبعی کاملا گرم دارد و با موادی چون شیره، عسل و حلوا خورده می شود. ارده برای تقویت قوای جنسی، تقویت رحم و دردهای مفصلی بسیار مفید است برای آشنایی با خواص ارده این مطلب را بخوانید

دوات آنلاین-ارده یک نوع خوراکی بسیار لذیذ است که معمولا با شیره استفاده می شود. ارده همان کنجد کوبیده شده است که فراوری شده و به عنوان یک خوراکی بسیار مقوی از آن استفاده می شود.

 

حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چطور کنجد که سیاه رنگ است ارده ان کرم رنگ می شود. برای تهیه ارده ابتدا باید کنجد را به مدت 6 ساعت خیس کنیدف در این صورت پوسته تیره ان جدا می شود و روی اب قرار می گیرد. سپس  کنجد پوست کنده شده را می سایند و ماده به دست آمده را ارده می نامند.

ارده از کنجد به دست می آید

ارده ماده ای روغنی و غلیظ است که هرچند برخی از مردم نواحی مرکزی ان را بدون هیچ افزودنی دیگری می خورند اما معمولا با یک خوراکی شیرین طبیعی میل می شود. ارده را می توانید با حلوا، عسل، شیره و یا مربا با نان میل کنید.

 

ارده حاوی ویتامین دی، بی ، و ای است. البته در خوردن ارده باید بسیار دقت شود چرا که یک خوراکی بسیار چرب و است و تا 50 درصد چربی اشباع شده دارد.

 

ارده را چه زمانی بخوریم

ارده را برای وعده صبحانه انتخاب کنید چون یک غذای بسیار مقوی و دیر هضم است و نباید در خوردن ان زیاده روی کرد. طب سنتی معتقد است ارده یک  ماده غذایی بسیار گرم است. هرچند توصیه شده همه می توانند از آن استفاده کنند اما کسانی که تب گرمی دارند حتما باید آن را با عسل میل کنند.

 

کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده 14 درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است؛ مصرف 50 گرم از کنجد، 25 درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف می کند.

 

دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار می آید.

ارده یک مغذی خوب برای صبحانه است

این دانه منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند می تواند بسیار مۆثر باشد.

 

افرادی که شیر دوست ندارند و یا به هر دلیل مصرف شیر به مزاجشان سازگار نیست  می توانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار می آید، استفاده کنند.

 

خواص ارده و مواد حاوی آن

 نمناک نوشت: گفتنی است خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شوند.

 

دانه ی کنجد مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است .

خواص دارویی ارده

ارده و شیره یک چاق کننده و تقویت کننده نیروی جنسی بوده و دیر هضم است. منضج دمل ها و زخم های چرکی و تسکین دهنده درد، گرمی و خشکی عضو می باشد. مزاج گرم و تر دارد و مصلح آن سرکه و عسل است.ارده و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی خوردن.

 

از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است.

 

در ترکیب غذایی خرما، فسفر و آهن وجود دارد که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می شود.

 

شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرایشان می شود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدن شان است که راه درمانش هم خوردن میوه های تازه با طبیعت سرد است.

 

 باید گفت که ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد می شود بنابراین کنجد و فرآورده های تهیه شده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.

 

ارده نرم کننده سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد .

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.