2024/04/24
۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
سندروم دست بی قرار، بیماری بهبود در سریال پایتخت چیست

سندروم دست بی قرار، بیماری بهبود در سریال پایتخت چیست

سندروم دست بی قرار یک بیماری نادر است که وقتی اسم آن در سریال پایتخت آمد و بهبود به آن مبتلا شد مورد توجه قرار گرفت. همه آنچه درباره این بیماری باید بدانید در زیر آمده است:

دوات آنلاین-سندروم دست بی قرار یک بیماری نادر محسوب می‌شود که علل و عوامل مختلفی دارد. همان طور که حتما دیده‌اید شخصیت بهبود در سریال پایتخت 6 به این سندروم مبتلا است. با این بیماری بیشتر آشنا شوید:

 

عصر ایران به نقل از "نیو هلث ادوایزر" نوشت: دست ها ابتدا تحت تاثیر این شرایط قرار می گیرند و با پیشرفت سندرم، پاها نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. جدا از احساس سوزش و سوزن سوزن شدن، دست و پای بی قرار اغلب با احساس خزش چیزی زیر پوست همراه هستند.

سندروم دست بی قرار چیست

علائم سندروم دست بی قرار

علائم رایج دست بی قرار شامل موارد زیر می شوند:

- احساس سوزش هنگام استراحت

- احساس نیاز به حرکت دادن دست ها

- خارش

- احساس سوزن سوزن شدن در دست ها

 

حرکت دادن دست ها احساس تسکین را فراهم خواهد کرد. علائم به طور معمول هنگامی که فرد در حالت نشسته یا خوابیده قرار دارد، به ویژه شب در زمان خواب تشدید می شوند. به طور معمول این شرایط به اختلالات خواب و بی خوابی منجر می شود. اگر شب به خوبی نخوابید، روز بعد انرژی و توانایی کافی برای انجام کارهای خود را نخواهید داشت. احساس سرگیجه در طول روز نیز شایع است. اگر علائم افزون بر شب، در طول روز نیز پدیدار شوند، این به معنای آن است که شرایط پیشرفت کرده و وخیم‌تر شده است. بنابر برآوردهای صورت گرفته، تقریبا 50 درصد بیمارانی که از سندرم دست بی قرار رنج می برند، به سندرم پای بی قرار نیز مبتلا می شوند.

 

شدت سندرم دست بی قرار در سه حالت خفیف، متوسط و شدید دسته بندی می شود.

سندروم دست بی قرار چیست

دلایل سندروم دست بی قرار چیست

دلیل اصلی بروز این شرایط همانند پاتوفیزیولوژی آن همچنان نامعلوم است. باور بر این است که فوق تحریک پذیری نامنظم در کل نخاع یا بخش های مشخص از ستون فقرات به حرکات گاه و بیگاه دست و پا منجر می شود.

 

یافته های دیگر حاکی از آن هستند که فعالیت دوپامینرژیک و درگیری مرکزی می تواند به سندرم دست بی قرار منجر شود.

 

کمبود آهن یا مشکلات در جذب آهن می توانند به بروز سندرم دست بی قرار منجر شوند. زمانی که موضوع کمبود آهن مطرح می شود، باور بر این است که این شرایط سنتز دوپامین، پیوند گیرنده های دوپامین یا انتقال دوپامین را مختل می کند. با این وجود، تاکنون هیچ اختلال نورولوژیک در ابتلا به سندرم دست بی قرار شناسایی نشده است.

 

برخی عوامل می توانند سندرم دست بی قرار را تحریک کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

کمبود خواب، سندرم بی قراری را وخیم‌تر کرده یا آن را تحریک می کند

مصرف الکل

کم خونی ناشی از فقر آهن

نارسایی کلیوی

دیابت

اختلال عصبی محیطی

بیماری پارکینسون

استفاده از برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد روان‌پریشی، داروهای ضد آلرژی، و داروهای ضد التهاب

بارداری، به ویژه در سه ماه آخر بارداری

 

توضیحات یک متخصص درباره سندروم دست بی قرار

دکتر مهدی مقدسی در گفت وگو با ایسنا احساس غش رفتن، خواب رفتگی و داشتن حس ناخوشایند در عضلات ساق پا را یکی از علایم سندروم پای بیقرار دانست و گفت: این حالت به گونه‌ای است که افراد بشدت تمایل دارند عضلات این ناحیه را ماساژ دهند یا یک جسم سنگین بر روی آن قسمت گذاشته و پای خود را تحت فشار قرار دهند. گاهی حتی این افراد از دیگران تقاضا می‌کنند بر روی عضلات ساق پای آنها راه بروند تا احساس بهتری پیدا کنند.

 

وی با بیان اینکه افراد مبتلا به سندروم پای بیقرار هنگام خواب برای رفع حس ناخوشایندی که دارند مدام پای خود را تکان می دهند، افزود: در نتیجه این اشخاص به بی خوابی ناشی از انجام این کار دچار شده و فعالیت‌های روزه مره آنها در اثر بی خوابی شبانه مختل می شود. همچنین باید توجه داشت این عارضه تنها به پا محدود نمی‌شود و ممکن است در دست نیز بروز یابد.

 

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه میزان ابتلا به سندروم پای بیقرار در زنان و مردان یکسان است، اظهار داشت: این عارضه بیشتر در دهه‌های زندگی بین سه تا پنج نفر از بالغین دیده می‌شود. همچنین لازم به ذکر است احتمال بروز این بیماری در افرادی که مصرف سیگار یا الکل دارند، افزایش می یابد. علایم این سندروم 90 درصد موارد در شب و هنگام خواب خود را نشان می دهد.

 

وی به نامشخص بودن علت بروز سندروم پای بیقرار اشاره و اضافه کرد: بطور معمول دلیل خاصی برای ابتلای به آن وجود ندارد، اما می توان گفت تحریکاتی که از مناطق بالاتر مغز روی عضله اثر می کند باعث احساس غش رفتگی و بیقراری در عضلات ساق پا شده و آن را تشدید می‌کند.

 

دکتر مقدسی با تاکید بر پرهیز بیماران مبتلا به سندروم پای بیقرار از مصرف قهوه، چای و تنباکو چند ساعت پیش از خواب، تصریح کرد: مصرف برخی از داروهای آرام بخش و ضد افسردگی می تواند این بیماری را در افراد تشدید کند. می‌توان از داروهای موسوم به تقویت کننده‌های دوپامین برای درمان سندروم پای بیقرار و بی‌خوابی ناشی از آن همچنین کاهش احساس خستگی در طول روز استفاده کرد. دوپامین یک ماده شیمیای واسطه‌ای است که در سیناپس‌های عضلانی و عصبی بدن وجود دارد.

 

این متخصص مغز و اعصاب در پایان توصیه کرد: افرادی که به علایم این بیماری مبتلا هستند می توانند با مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب سندروم پای بیقرار خود را برطرف کنند بطوری که معمولا این عارضه به درمان خوب جواب می دهد. اما این بیماران باید توجه داشته باشند داروهای تجویز شده توسط پزشک را باید به مدت طولانی مصرف کنند چرا که احتمال بروز علایم بیماری پس از قطع دارو وجود دارد.

 

با سندروم دست بی قرار چه باید کرد؟

هدف درمان در موارد سندرم دست بی قرار، و همچنین سندم پای بی قرار بر کاهش علائم از طریق کاهش تکرر و شدت آن است. اگر علائم کاهش یابند، سپس فرد می تواند خواب بهتری داشته باشد. درمان به شرایط هر فرد وابسته است و با توجه به عوامل تحریک کننده می تواند متنوع باشد. از گزینه های درمانی احتمالی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

تجویز داروهایی مانند عوامل دوپامینرژیک برای درمان سندرم دست بی قرار شایع است زیرا آنها سطوح دوپامین را کاهش می دهند و از این طریق کار می کنند. از داروهای دیگر که برای درمان سندرم دست بی قرار تجویز می شوند می توان به شبه افیونی ها، ضد تشنج ها، و لوودوپا اشاره کرد.

 

مکمل هایی مانند مکمل های آهن، منیزیم، و فولات می توانند شدت و سختی سندرم دست بی قرار را کاهش دهند.

 

بر آنچه مصرف می کنید باید نظارت داشته باشید و مصرف تنباکو، الکل و کافئین را محدود کنید. اگر از سندرم دست بی قرار رنج می برید باید پس از ساعت 6 بعد از ظهر به طور کامل از این مواد پرهیز کنید.

 

یک الگوی خواب منظم داشته باشید تا علائم سندرم دست بی قرار تا حد امکان کاهش یابند. در زمانی مشخص به تخت خواب بروید و در ساعتی مشخص از خواب بیدار شوید. کار خود را به تخت خواب نبرید یا با تلفن همراه خود کار نکنید. برای افزایش کیفتی خواب در اتاقی با دمای مناسب بخوابید. شما می توانید سابقه شرایط خواب خود را ثبت کنید تا ردیابی الگوی خواب تسهیل شود.

 

دست های خود را ماساژ دهید زیرا ماساژ می تواند به کاهش علائم سندرم دست بی قرار کمک کند.

 

گاهی اوقات حرکت دادن دست تحت تاثیر قرار گرفته می تواند به تسکین علائم کمک کند. با این وجود، این علائم اغلب بلافاصله پس از توقف حرکت دست باز می گردند.

 

از کمپرس گرم یا سرد روی دست های خود استفاده کنید زیرا ممکن است برای مدیریت سندرم دست بی قرار مفید باشد. به خاطر داشته باشید که کمپرس سرد یا گرم را برای مدت زمانی طولانی استفاده نکنید زیرا ممکن است موجب بروز جراحت شود.

 

ورزش منظم و کشش عضلانی طی روز می تواند به کنترل و پیشگیری از سندرم دست بی قرار در طول شب کمک کند. شما می توانید حتی پیش از خواب نیز حرکات کششی را انجام دهید.

 

حمام یا دوش گرم یا سرد می تواند برای برخی افراد مفید باشد.

 

بیماری زمینه ای را درمان کنید. سندرم دست بی قرار گاهی اوقات به واسطه یک شرایط پزشکی مزمن مانند دیابت، مشکلات کلیوی، یا بیماری پارکینسون شکل می گیرد. درمان این بیماری ها و کنترل خوب می تواند علائم سندرم دست بی قرار را کاهش دهد.

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.