2024/11/24
۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
پیشنهادات ما
معرفی کامل فیلم‌های بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر

معرفی کامل فیلم‌های بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر

بالاخره بعد از کش‌وقوس‌های فراوان، اسامی 22 فیلم بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر اعلام شد، فیلم‌هایی که نام سه کارگردان فیلم‌اولی در بین آنها به چشم می‌خورد. کارگردان‌های پیشکسوت هم هستند، از فریدون جیرانی تا کیومرث پوراحمد.

دوات آنلاین-بالاخره بعد از کش‌وقوس‌های فراوان، اسامی 22 فیلم بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر اعلام شد، فیلم‌هایی که نام سه کارگردان فیلم‌اولی در بین آنها به چشم می‌خورد. کارگردان‌های پیشکسوت هم هستند، از فریدون جیرانی تا کیومرث پوراحمد.

 

فیلم‌های خیلی‌ها هم به دفتر جشنواره نرسید و مثل همیشه گلایه دارند از مسئولان جشنواره که آنها را ندیدند. بعضی‌ها هم فیلم‌شان نرسید به جای اینکه از خودشان شاکی باشند از جشنواره‌ای‌ها شاکی هستند که زمان را تمدید نکردند. با همه اینها رقابت فیلم‌ها و کارگردان‌ها و بازیگران کمتر از یک ماه دیگر آغاز می‌شود تا مشخص شود چه فیلمی می‌تواند نظر هیات داوران جشنواره را جلب کند. در این گزارش نگاهی داشتیم به 22 فیلم بخش سودای سیمرغ جشنواره سی‌و‌هفتم فیلم فجر.

 

«آشفتگی» درباره عشق و جنایت

فریدون جیرانی، پس از تجربه متفاوت کارگردانی فیلم سینمایی «خفه‌گی» این‌بار به سراغ اثری با نامی هم‌خانواده یعنی «آشفتگی» رفته است. بهرام رادان، نقش اول این اثر سینمایی را ایفا می‌کند. این فیلم اولین همکاری بهرام رادان با جیرانی است. خود جیرانی می‌گوید که این فیلم فضای متفاوتی نسبت به دیگر ساخته‌هایم دارد. بهرام رادن، مهناز افشار، علی میلانی، نسیم ادبی، احسان محمدی، نازنین صلح‌جو و مهران احمدی به ایفای نقش می‌پردازند.

 

«حامد بهداد» و «نوید محمدزاده» اولین گزینه‌های بازی در «آشفتگی» بودند که حضورشان نسبتا قطعی شده بود اما بعد از توقفی که این پروژه داشت، حضور آنها منتفی شد. «آشفتگی» رئالیستى و اجتماعى نیست و فیلمی است درباره عشق و جنایت. این تعریفی است که فریدون جیرانی در یادداشتی درباره تازه‌ترین ساخته خود آورده است. فیلمی که با توجه به نوع طراحی صحنه باز هم حال و هوایی کلاسیک را تداعی می‌کند. جیرانی در سی‌و‌پنجمین جشنواره فیلم فجر با فیلم «خفه‌گی» حضور یافت که نتوانست اقبال چندانی را در بخش جوایز از آن خود کند و حالا با یک سال غیبت می‌خواهد بار دیگر شانس خود را برای کسب سیمرغ بیازماید.

 

«بنفشه آفریقایی» جامانده از جشنواره قبل

فرم حضور در جشنواره سی‌و‌ششم را پر کردند اما به یک‌باره کنار کشیدند و حالا دوباره می‌خواهند در جشنواره سی‌و‌هفتم حاضر شوند. در خلاصه داستان «بنفشه آفریقایی» آمده است: «شوکو به همراه همسر دومش رضا تصمیم می‌گیرند تا فریدون همسر سابقش که توسط فرزندان‌شان به خانه سالمندان سپرده شده است را به خانه خود بیاورند. این تصمیم اتفاقات جدیدی را در زندگی هر سه نفر رقم می‌زند.»

فاطمه معتمدآریا، رضا بابک و سعیدآقاخانی بازیگران اصلی این فیلم هستند. مهدی حسینی‌نیا، رویا جاویدنیا، ندا جبرائیلی و مریم شیرازی ایفای دیگر نقش‌ها را برعهده دارند. مونا زندی در گفت‌وگویی گفته است: «از چند جهت تصمیم به انتخاب این اسم برای فیلم گرفتم؛ هم از این حیث که خود گل بنفشه آفریقایی در فیلم حضور دارد و به شکلی وارد خانه و زندگی شخصیت‌های فیلم می‌شود و از سویی دیگر، این گل در پرورش، نوع نگهداری و میزان مراقبتی که نیاز دارد، گیاهی منحصربه‌فرد است؛ از خاک برای دریافت آب تغذیه نمی‌کند، در شرایط خاصی گل می‌دهد و به هر تغییر شرایطی واکنش نشان می‌دهد. از این رو است که برخلاف بسیاری از گل‌ها به‌جای توجه، به مراقبت زیاد و ویژه نیازمند است.

 

فکر می‌کنم مختصات و حال و هوای این گیاه با موضوع فیلمی که درحال ساختش هستیم، مرتبط است و به روایت داستان فیلم کمک می‌کند؛ آنچه در قصه فیلم جاری است درباره خصوصیات و مفاهیمی است که همواره نیاز به مراقبت دارند و باید حواس‌مان به آنها باشد تا حفظ شوند و تسری یابند. درنتیجه فکر می‌کنم علاوه‌بر زیبایی نام بنفشه آفریقایی و حضور فیزیکی‌اش در فیلم، مفهومی که در ورای آن ایستاده، برای آنچه فیلم می‌خواهد به تصویر بکشد، مناسب است.»

 

«بیست‌وسه نفر»، کتابی که فیلم شد

فیلم سینمایی بیست‌و‌سه نفر، فیلم جدید مهدی جعفری و به تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده تولید شده است. این محصول جدید در حوزه‌ دفاع‌مقدس توسط مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانه‌ای اوج ساخته شده و فیلمبرداری این فیلم در شهرک چهاردانگه تهران کلید خورده است. بیست‌و‌سه نفر، روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند. مهدی جعفری پیش از این مستند ۲۳ نفر و آن یک نفر را تولید کرده بود که جزء اولین آثار در معرفی نوجوانان حاضر در جنگ بود. مهدی جعفری متولد ۱۳۴۸ اهواز است.

 

او پس از یک دوره کوتاه بازیگری در تئاتر، کار فیلمسازی را از سال ۱۳۶۴ با حضور در انجمن سینمای جوانان نجف‌آباد آغاز کرد؛ سپس در سال ۱۳۶۷ وارد دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر تهران شد و تحصیلات خود را در رشته کارشناسی کارگردانی سینما تکمیل کرد. وی از ۱۳۷۳ به ساخت فیلم‌های کوتاه داستانی روی آورد و از سال ۱۳۸۳ به‌عنوان مدیر فیلمبرداری در سینمای ایران مشغول به کار است. مهدی جعفری در کنار فیلمبرداری سینما ساخت چندین مستند کوتاه و بلند را نیز در کارنامه خود دارد. او همچنین عضو هیات‌موسس انجمن فیلم کوتاه ایران در خانه سینماست. حضور یکی از فیلم‌های کوتاه او به نام «کمی بالاتر» میان 10 فیلم بخش مسابقه فیلم‌های کوتاه جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، در سال ۲۰۰۶ به‌عنوان یکی از افتخارات فیلم کوتاه ایران به‌شمار می‌رود.

 

«ایده اصلی» با بازیگران خارجی

آزیتا موگویی هشت ماه قبل، پیش تولید تازه‌ترین اثر سینمایی خود با نام «ایده اصلی» را آغاز کرد. شهرهای مالاگا و بارسلون در اسپانیا، جزیره کیش در ایران و شهر کلن در آلمان، تاکنون به‌عنوان لوکیشن‌های اصلی این فیلم انتخاب شده بودند. آزیتا موگویی، فعالیت در عرصه سینما را به‌عنوان منشی صحنه آغاز کرد و تاکنون در سمت‌هایی چون دستیار اول کارگردان، مدیر برنامه‌ریزی، طراح صحنه و لباس، نویسنده فیلمنامه، مدیر تولید و مجری ‌طرح فعالیت مستمر داشته است.

 

وی سال ۱۳۹۲ با ساخت فیلم «تراژدی» براساس فیلمنامه‌ای به قلم رضا کریمی، نخستین تجربه کارگردانی خود را در کارنامه فعالیت‌های هنری‌اش ثبت کرد که با موفقیت‌های متعددی هم روبه‌رو شد. مانوس گاوراس، آندره آ ماچالکیدو، ایرینا مانژوسوا و واروارا لارمو، بهرام رادان، مریلا زارعی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، مهرداد صدیقیان و شهباز نوشیر بازیگران اصلی این فیلم هستند.

 

«خون خدا» اجتماعی عاشورایی

مرتضی‌علی عباس‌میرزایی، کارگردانی این فیلم را برعهده دارد. این فیلم پیش از این با عنوان«ناشناس» شناخته شد و در سکوت خبری به کار خود خاتمه داد. تنها مطلبی که تاکنون درباره این فیلم منتشر شده، این است که «خون خدا» کاری اجتماعی عاشورایی است و قسمت‌هایی از این فیلم در روز عاشورا و در خیابان بازار (۱۵‌خرداد) هنگام آتش‌زدن خیمه‌ها ضبط شده است. این فیلم که با حمایت بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده درباره کارتن‌ خوابی است که در شهر تهران در روز عاشورا برگ چکی به دستش می‌رسد و اتفاقات پس از آن را به تصویر می‌کشد.

 

«پالتو شتری» کمدی جوان‌پسند

فیلم سینمایی «پالتو شتری» که اولین تجربه کارگردانی مهدی علی‌میرزایی محسوب می‌شود، یک درام کمدی پربازیگر درباره وضعیت‌های پیچیده رفاقت و رقابت است. با توجه به سابقه فیلمنامه‌های قبلی علی میرزایی («گشت ارشاد ۱» و «در مدت معلوم») به نظر می‌رسد اولین ساخته این کارگردان از جمله آثار بحث برانگیز امسال باشد. سام درخشانی، بانیپال شومون، بهاره کیان‌افشار، لیندا کیانی، شاهرخ فروتنیان، افسانه چهره‌آزاده، پریوش نظریه، علیرضا مهران، طوفان مهردادیان، رضا شیخ‌انصاری بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند. مسعود امینی‌تیرانی فیلمبرداری «پالتو شتری» را برعهده داشته است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «اگه دشمنید چرا اینقدر با هم می‌پرید؟ اگه دوستید چرا اینقدر به هم می‌پرید؟»

 

علی میرزایی درباره فیلم جدیدش می‌گوید: بیشتر لوکیشن‌های این فیلم در دانشگاه‌ها، کافی‌شاپ‌ها و فضاهای جوان‌پسند بود: «پالتو شتری، فیلمی کمدی است و سعی کردیم مخاطبان با یک طنز جدید مواجه شوند. این فیلم درمورد یک دانشجوی فلسفه است که یک پالتو از پدرش به ارث برده است که با پوشیدنش افکار وسوسه‌آمیز و موذیانه به سراغش می‌آید.»

 

«تیغ و ترمه» از کارگردان قصه‌های مجید

فیلم سینمایی «تیغ و ترمه» آخرین ساخته کیومرث پوراحمد، کارگردان باسابقه سینمای ایران است، این فیلم سینمایی به تهیه‌کنندگی علی قائم‌مقامی است و دیبا زاهدی، پژمان بازغی، لاله اسکندری، هومن برق نورد، مهران رجبی، کوروش سلیمانی، شراره رنجبر، سیمون سیمونیان، میترا قربانی، ماندانا سهرابی، مازیار خسروی، میعاد عابدی‌زاده، نوید کوه فلاح، فرانک کوشافر، پدارم ابدان و بازیگر خردسال آویسا سجادی بازیگران این اثر سینمایی هستند.

 

پوراحمد تاکنون بیش از ۲۰ فیلم سینمایی کارگردانی کرده است که از میان آنها می‌توان به «شب یلدا»، «گل یخ»، «اتوبوس شب»، «کفشهایم کو» و «خواهران غریب» اشاره کرد. تازه اخبار شروع ساخت این فیلم سینمایی منتشر شده بود که یکی از رسانه‌ها، خبری مبنی‌بر عدم ساخت این فیلم سینمایی منتشر کرد و دلیل آن را اختلافات پیش آمده، بین تهیه‌کننده و کارگردان دانست اما همان موقع کیومرث پور‌احمد در ارتباط با این موضوع گفت: «این خبر کاملا شایعه است و درحال حاضر پیش‌تولید فیلم آغاز شده است. من نمی‌دانم این خبرها از کجا انتشار پیدا می‌کند.»

 

«جمشیدیه» و معضل فراگیر اجتماعی

«جمشیدیه» به تهیه‌کنندگی محمدصادق آذین و فردین خلعتبری برای حضور در بخش مسابقه ملی، فرم حضور در جشنواره فجر را پر کرد. «جمشیدیه» دومین فیلم بلند سینمایی یلدا جبلی در فضایی متفاوت و سبکی جدید نسبت به فیلم «داره صبح میشه» است که نگاهی به یکی از معضلات چالش‌برانگیز جامعه دارد. سارا بهرامی، حامد کمیلی، پانته آ پناهی‌ها، سعید چنگیزیان، ستاره پسیانی، ندا جبرائیلی، شادی کرم‌رودی، محمد ولی‌زادگان، کاوه کاتب، حمیرا نونهالی، لیلی فرهادپور، غلامرضا کیایی‌نژاد، حسین دالمن و با حضور کیومرث پور‌احمد، بهرام عظیمی و بهرنگ تنکابنی از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم نقش‌آفرینی دارند.

 

یلدا جبلی، فارغ‌التحصیل دانشکده سینما و تئاتر است که تدوین تعدادی سریال و فیلم سینمایی را در کارنامه خود دارد، وی فیلمسازی را با ساخت تله‌فیلم‌هایی از جمله «یک فنجان چای گرم» و «این جاده ۲طرفه است» آغاز کرد. «جمشیدیه» اما در مسیری کاملا متفاوت از تجربیات گذشته یلدا جبلی، یک فیلم اجتماعی است که برای اولین‌بار به معضلی فراگیر می‌پردازد.

 

«درخونگاه» و سفر به اوایل دهه 70

فیلم سینمایی «درخونگاه» که از حضور در بخش سودای سیمرغ سی‌و‌ششمین جشنواره فیلم فجر باز مانده بود، متقاضی حضور در سی‌و‌هفتمین جشنواره فیلم فجر است. این فیلم به کارگردانی سیاوش اسعدی و تهیه‌کنندگی منصور سهراب‌پور، ژانری اجتماعى دارد و داستان آن در اوایل دهه ۷۰ خورشیدی سپرى مى‌شود. «درخونگاه» در ۷۵ روز در محله‌های مرکزی و جنوبی تهران از جمله شاپور و امام‌زاده یحیی فیلمبرداری شد. در اواسط فیلمبرداری این فیلم، حادثه‌ای برای امین حیایی (در نقش جوانی شرور) رخ داد و باعث شکستگی پای او شد. حیایی بعد از چند روز استراحت اعلام کرد که می‌خواهد با پای شکسته مقابل دوربین برود تا فیلم به جشنواره فجر برسد.

 

با این وجود، «درخونگاه» در بخش سودای سیمرغ سی‌و‌ششمین جشنواره فیلم فجر پذیرفته نشد. اسعدی پس از این اتفاق، ضمن انتقاد از روند برگزاری جشنواره فیلم فجر، عمده‌ترین دلیل پذیرفته‌نشدن «درخونگاه» در بخش مسابقه را ناقص بودن آن دانسته و گفته بود: «فیلمی که ما به دفتر جشنواره ارسال کردیم، یک‌سوم از آن چیزی بود که قرار بود ساخته شود. یعنی دوستان هیات انتخاب نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ دقیقه از فیلم را دیدند، اما با این حال رأی قابل توجهی داشت.» امین حیایى، ژاله صامتى، مهراوه شریفى‌نیا، نادر فلاح، محمود جعفرى، منصور شهبازى، افشین سنگ‌چاپ، فاطمه مرتاضى، پانته‌آ پناهى و با حضور جمشید هاشم‌پور در این فیلم به ایفای نقش پرداخته‌اند.

 

«سال دوم دانشکده من» دانشجو و دانشگاه

«سال دوم دانشکده من» آخرین فیلم بلند سینمایی رسول صدرعاملی در مقام کارگردانی و به تهیه‌کنندگی مسعود ردایی است. فیلمی که قرار بود در پاییز امسال اکران شود و حتی پروانه نمایش هم گرفت. علی مصفا، بابک حمیدیان، ویشکا آسایش، شقایق فراهانی، پدرام شریفی، نیلوفر خوش‌خلق، شیوا خسرومهر، مریم بوبانی و علیرضا استادی بازیگران این فیلم هستند. همچنین به‌جز بازیگران نامبرده، ٢٢ نفر از چهره‌های شناخته نشده نیز در این فیلم برای اولین‌بار به ایفای نقش می‌پردازند که در این میان سه نفر جزء بازیگران اصلی و مابقی در نقش‌های فرعی مقابل دوربین خواهند رفت. این ٢٢ نفر از میان 900 نفر و پس از پشت ‌سر گذاشتن مراحل تست و تمرین بازیگری برای حضور در این فیلم انتخاب شده‌اند.

 

«تختی» بار دیگر فیلم شد

این دومین‌بار است که سینمای ایران، سراغ ساخت فیلمی با موضوع زندگی جهان‌پهلوان تختی رفته است. وقتی فیلم را شروع به ساخت کردند با امیر جدیدی قرارداد بسته شد تا نقش تختی را بازی کند. بهرام توکلی کارگردان شد و سعید ملکان تهیه‌کننده. اما 24 مهرماه روابط‌عمومی فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» ضمن اعلام خبر پایان فیلمبرداری فاز نخست این فیلم که مربوط به دوران کودکی غلامرضا تختی است، پس از ۲۰ روز در احمد‌آباد مستوفی، از تغییر در ترکیب بازیگران این فیلم خبر داد.

 

مراحل تمرین کشتی و آمادگی جسمانی امیر جدیدی، بازیگر نقش غلامرضا تختی به مدت ۶ ماه مستمر ادامه داشت، اما به دلیل طولانی شدن آماده‌سازی دکورهای فاز دو و سه که مربوط به نوجوانی و جوانی غلامرضا تختی است، تغییر در زمان‌بندی پروژه و حساسیت روی گریم بزرگسالی جهان پهلوان تختی که نیاز به مواد اولیه تهیه شده از خارج کشور داشت، تست گریم به روزهای آخر موکول شد و درنهایت بعد از تست گریم، گروه تولید و امیر جدیدی به این نتیجه رسیدند که فیلمبرداری مبارزه‌های کشتی جهان‌پهلوان تختی با این گریم سنگین امکان‌پذیر نیست.

 

از آنجا که امکان حذف این صحنه‌ها از فیلمنامه میسر نبود و با طولانی شدن زمان پیش‌تولید و داشتن تعهد از جانب امیر جدیدی به پروژه‌های دیگر، با توافق وی، همکاری‌اش با پروژه «غلامرضا تختی» قطع شد. بهنوش طباطبایی، آتیلا پسیانی، حمیدرضا آذرنگ، پریوش نظریه، ستاره پسیانی، بانیپال شومون، مجتبی پیرزاده، علیرضا گودرزی و معصومه قاسمی‌پور از جمله بازیگرانی هستند که در فیلم «غلامرضا تختی» ایفای‌نقش می‌کنند. همچنین مراحل فنی فیلم به صورت همزمان درحال انجام است.

 

«سرخ‌پوست» یک درام اجتماعی

نیما جاویدی که چهار سال پیش با فیلم «ملبورن» به جشنواره آمده بود حالا فیلم جدیدش را با نام «سرخ‌پوست» ساخته است. این فیلم براساس فیلمنامه‌ای که جاویدی به نگارش درآورده ساخته شده است. هومن بهمنش، مدیریت فیلمبرداری«سرخپوست» را برعهده گرفته تا برای بار دوم همراه نیما جاویدی باشد. محسن نصراللهی، طراحی صحنه این اثر سینمایی را انجام می‌دهد. نوید محمد‌زاده، پریناز ایزدیار، ستاره پسیانی، آتیلا پسیانی، مانی حقیقی و حبیب رضایی بازیگران این پروژه سینمایی هستند. جز چند عکس، چیز دیگری از این فیلم بیرون نیامده است که بدانیم جاویدی بعد از این مدت دوری از سینما چه موضوعی را برای فیلم جدیدش انتخاب کرده است.

 

«سمفونی نهم» و بازگشت هنرمند به سینما

در خلاصه فیلم هنرمند آمده است: «شاید عاشق شدن آخرین فرصت هرکسی برای آدم بودن است. شما هم موافقید؟» حمید فرخ‌نژاد، ساره بیات، مهرداد صدیقیان، هدی زین‌العابدین، مارین ون‌هولک و محمدرضا فروتن بازیگران این فیلم هستند. «سمفونی نهم» را محمدرضا هنرمند کارگردانی کرده است و تهیه‌کنندگی آن را زینب تقوایی برعهده دارد. هنرمند پیش از این آثاری سینمایی چون مرگ دیگری، زنگ‌ها، گورکن، ردپایی بر شن، دزد عروسک‌ها، دیدار، مرد عوضی، مومیایی ۳، عزیزم من کوک نیستم را کارگردانی کرده است. هنرمند در فیلم آخرش قرار است داستان یک عشق عجیب و غریب به خدا را روایت ‌کند.

 

«شبی که ماه کامل شد» و دستگیری ریگی

فیلم جدید آبیار، روایت دختر جوانی از مناطق جنوب‌شهر تهران است که درگیر عشق جوانی شهرستانی می‌شود و این درحالی است که دختر به دلایلی مجبور به مهاجرت از ایران است. در این مسیر، برادرش با او همراه می‌شود اما میانه راه، اتفاقاتی برای آنها رقم می‌خورد. «شبی که ماه کامل شد» اولین فعالیت الناز شاکردوست پس از حادثه‌ای است که در فیلم سینمایی «دو طبقه روی پیلوت» برای این بازیگر رخ داد. خلاصه داستانی از این فیلم به دست نیامده است ولی در برخی از خبرها آمده است که این فیلم روایتی از دستگیری عبدالمالک ریگی، تروریست جانی شرق کشور دارد که ردیابی این تروریست از طریق برادر او عبدالحمید ریگی صورت گرفت.

 

هومن سیدی یکی دیگر از بازیگران اصلی این فیلم بود که پس از چندی، از حضور در آن انصراف داد. هوتن شکیبا دیگر بازیگر این فیلم است. محمدحسین قاسمی به روال دیگر ساخته‌های همسرش تهیه‌کنندگی فیلم جدید وی را نیز برعهده گرفته است. محمد امامی سرمایه‌گذار «شبی که ماه کامل شد» است و این فیلم به‌عنوان محصول جدید موسسه تصویر گستر پاسارگاد تولید می‌شود.

 

«قصر شیرین» از کارگردان «یه حبه قند»

فیلم سینمایی «قصر شیرین» توسط رضا میرکریمی در یاسوج ساخته شده است، در فیلم سینمایی قصر شیرین، حامد بهداد بازیگری نقش اول مرد را برعهده دارد و مکمل وی در این فیلم اکبر آیین، بهترین بازیگر تئاتر استان کهگیلویه و بویراحمد است. برخی از عوامل این فیلم از اهالی حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد هستند که میرکریمی را در ساخت فیلم یاری می‌کنند.

 

یکی از پلان‌های این فیلم در خیابان ابوذر 7 شهر یاسوج و به عبارتی پرشیب‌ترین خیابان این شهر فیلمبرداری شد و پاتاوه، سروک و سی‌سخت از دیگر مکان‌هایی است که میرکریمی برای ساخت «قصر شیرین» انتخاب کرده است. فیلمنامه «قصر شیرین» توسط محسن قرائی و محمد داودی براساس طرحی از سیدرضا میرکریمی نوشته شده است.

 

«ماجرای نیمرزو ۲» و عملیات مرصاد

قسمت اول «ماجرای نیمروز» که به ماجرای ترورهای سال 60 توسط منافقین می‌پرداخت، حضور موفقی در جشنواره سی‌و‌پنجم فیلم فجر داشت و توانست جایزه‌هایی چون سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کند. این فیلم در اکران هم با اقبال تماشاگران مواجه شد. با این حال معمولا به‌جز استثنائاتی در سینمای جهان، دنباله‌سازی‌ها و قسمت‌های بعدی یک فیلم موفق، نتیجه مثبتی نداشته است.

 

از این نظر مهدویان سراغ چالش سختی رفته است، موضوع ملتهب عملیات مرصاد هم به دشواری‌های این آزمون سخت اضافه می‌کند. فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز ۲» با نام اصلی «رد خون» ساخته شده است. جواد عزتی، بهنوش طباطبایی، هادی حجازی‌فر، محسن کیایی، هستی مهدوی، مهدی زمین‌پرداز و حسین مهری از جمله بازیگرانی هستند که در «رد خون» به ایفای نقش خواهند پرداخت.

 

«طلا» روایت اجتماعی نسل جوان

فیلم سینمایی «طلا» به کارگردانی پرویز شهبازی و تهیه‌کنندگی رامبد جوان و محمد شایسته اواسط خردادماه در تهران فیلمبرداری‌اش آغاز شد و بعد از ۶۰ جلسه به پایان رسید. نگار جواهریان، هومن سیدی، طناز طباطبایی، هدی زین‌العابدین، احترام برومند و مهرداد صدیقیان بازیگران اصلی «طلا» هستند. فیلم «طلا» جدیدترین ساخته پرویز شهبازی بعد از فیلم‌هایی چون «نفس عمیق»، «عیار ۱۴»، «دربند» و «مالاریا» محسوب می‌شود. این فیلم یک روایت اجتماعی درباره مسائل روز جوانان است.

 

«قسم» و مراسم «قسامه»

یک روز پس از انتشار خبر رسمی صدور پروانه ساخت فیلم سینمایی «قسم» با کارگردانی مشترک محسن تنابنده و سیروس مقدم از سوی سازمان سینمایی، روابط‌عمومی این فیلم سینمایی اعلام کرد «قسم» عنوان موقت دومین فیلم بلند محسن تنابنده در مقام کارگردان است که آن را به شکل مستقل به تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی می‌سازد. فیلمنامه «قسم» را خود تنابنده نوشته که یک درام اجتماعی است. او پیش از این فیلم کمدی «گینس» را با بازی رضا عطاران داشت که نتوانست موفقیت چندانی پیدا کند. در برخی خبرها درمورد خلاصه این فیلم آمده است که موضوع محوری فیلم «قسم» مراسم قسامه است.

 

قسامه یکی از راه‌های اثبات وقوع جنایت قتل در فقه اسلامی و حقوق کیفری است. قسامه زمانی انجام می‌شود که قاضی، مورد قتل یا جراحت وارده را از موارد لوث تشخیص دهد. برای اقامه قسامه سوگند خوردن ۵۰ نفر از بستگان پدری ذکور مدعی وقوع قتل لازم است. قسم خوردن این افراد مبنی‌بر وقوع قتل توسط متهم برای اثبات قتل کافی است. در فیلم جدید تنابنده، عده‌ای از افراد یک شهر کوچک برای ادای این مراسم راهی شهری دیگر هستند. همه آنها سوار بر اتوبوسند و بخش زیادی از فیلم نیز داخل این اتوبوس شکل می‌گیرد. در مسیر ناگهان اتفاقی رخ می‌دهد و اتوبوس داخل دره می‌افتد و سرنوشت ناگواری برای افراد داخل اتوبوس رخ می‌دهد.

 

«متری شیش و نیم» از کارگردان «ابد و یک روز»

متری شیش و نیم فیلمی به کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی، کارگردان اثر موفق «ابد و یک روز» است؛ این فیلم دومین همکاری سعید روستایی با نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار و پیمان معادی است. روستایی در فیلم جدیدش دوباره به مقوله اعتیاد پرداخته است که این فیلم هم فیلمی اجتماعی تلقی می‌شود. قرار بود تا شهاب حسینی هم در این فیلم بازی کند، اما تمامی هیاهو‌ها درباره فیلم دوم روستایی با اعلام انصراف شهاب حسینی برای بازی در این فیلم خاموش شد.

 

زوج معادی و حسینی که پیشتر نیز سابقه همکاری را داشته‌اند برای بسیاری زوج دیدنی بود، اما این اتفاق مقدور نشد. روستایی بعد از اینکه فیلمش مجوز ساخت گرفت، در صفحه مجازی خود گفت: «بالاخره همه مشکلاتمون حل شد و «مترى شیش و نیم» رو راه انداختیم؛ با بهترین حال و بهترین انرژى. شاید یه روز سر فرصت حجم مسخره مشکلاتى که برامون ساختن رو براتون گفتم.»

 

«مردی بدون سایه» آخرین قسمت از سه‌گانه عاشقانه

فیلم سینمایی «مردی بدون سایه» که همکاری مشترکی با سینمای اسپانیا است در بیش از ۱۰ لوکیشن در این کشور مقابل دوربین رفت و مالاگا، ماربیا و الخزیرا از جمله شهرهایی بودند که صحنه‌های آخرین قسمت از سه‌گانه عاشقانه رئیسیان در آنها تصویربرداری شد. پس از پایان سکانس‌های اسپانیا، فیلمبرداری در ایران و در ۲۵ لوکیشن مختلف در تهران و حومه پیگیری شد. در این میان بیماری ناگهانی علیرضا رئیسیان و عمل و بستری‌شدن او، تاخیر کوتاهی در روند تولید ایجاد کرد که بلافاصله پس از مرخص‌شدن این فیلمساز از بیمارستان، تصویربرداری از سر گرفته شد. تم «مردی بدون سایه» درمورد بحران عاطفی آدم‌ها و روابط عاشقانه و زناشویی و نقش فضاهای مجازی در زندگی امروز است.

 

‌فهرست بازیگران «مردی بدون سایه» به این شرح است: لیلا حاتمی، علی مصفا، فرهاد اصلانی، امیر آقایی، گوهر خیراندیش، نادر فلاح، به‌آفرید غفاریان، سیامک اطلسی، نسیم ادبی، سیمون سیمونیان، پانته‌آ سیروس، آزاده اسماعیل‌خانی، شهرام جمشیدی، احسان شیخی، عاطفه للهی و با معرفی حسام نورانی و هنرمند خردسال آویسا سجادی و همچنین با حضور بازیگران اسپانیایی: النا مارتینز و رافائل چاوز مادرا.

 

«مسخره باز» به کارگردانی همایون غنی‌زاده

در خلاصه داستان «مسخره باز‌» آمده است: «تو پرورشگاه صدام می‌کردند مسخره باز! اما من مشت محکمی حواله صورت یکیشون کردم تا داستان رو شروع کنم.» تهیه‌کنندگی فیلم غنی‌زاده برعهده علی مصفا است، علی نصیریان، هدیه تهرانی، ‌فرهاد اصلانی، ‌صابر ابر، بابک حمیدیان، محسن حسینی، مهدی کوشکی، خسرو بامداد و ایرج ذبیحی در «مسخره ‌باز» به ایفای نقش می‌پردازند. همایون غنی‌زاده، کارگردان مشهور تئاتر در اولین تجربه سینمایی خود، این فیلم را با بازیگران سرشناس سینما کلید ‌زد.

 

«ناگهان درخت» به کارگردانی صفی یزدانیان

قصه این فیلم در سه دوره تاریخی روایت می‌شود. در این فیلم پیمان معادی، مهناز افشار، مهراب قاسم‌خانی، شقایق دهقان، سیامک صفری، زهره عباسی، پانته‌آ پناهی‌ها و لیلی فرهادپور به‌عنوان بازیگر حضور دارند، فیلمنامه «ناگهان درخت» همچون اثر قبلی صفی یزدانیان «در دنیای تو ساعت چند است؟» توسط خود او نوشته شده است.

 

منبع: فرهیختگان

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.