2023/02/01
۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۲ بهمن
دستور پخت آش اوماج چگونه است

دستور پخت آش اوماج چگونه است

آش اوماج از جمله آش های سنتی است که از اردبیل به شهرهای دیگر راه یافت و اتفاقا بسیار هم مورد نوجه قرار گرفت.

دوات آنلاین-استفاده از غذاهای محلی استان های اردیبل و آذربایجان شرقی و غربی در فصل زمستان نه تنها می‌تواند ما را با فرهنگ مردم این منطقه و سلیقه غذایی آنها آشنا کند بلکه باعث می‌شود تا از غذاهایی استفاده کنیم که بدن ما را گرم می‌کند.

 

طبیعت سرد این مناطق باعث شده تا مردم سبک زندگی خاصی داشته‌باشند و از غذاهایی استفاده کنند که حرارت بیشتری در بدن ایجاد می‌کند و کالری آن هم باعث می‌شود تا خیلی خوب بدن گرم شود.

 

اوماج چیست

چاردواری جام جم نوشت: به خمیرهای خردشده بسیارریز، اوماج می‌گویند؛ این خمیر به دو روش تهیه می‌شود.

 

اول: آرد را در مقداری آب حل کنید و به‌تدریج در آش بریزید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش گندم یزدی

 

دوم: در ظرف گودی آرد بریزید و تاحدی به آن آب اضافه کنید که خمیری سفت شکل بگیرد. به این خمیر نمک و زردچوبه بزنید و آن را ورز بدهید. بعد از یک الک رد کنید تا به‌شکل گلوله‌های کوچکی بیرون آید. این گلوله‌ها را در آش بریزید.

 

مواد لازم برای آش اوماج

عدس: یک پیمانه

سبزی آش اوماج (تره، مرزه و ریحان بنفش): ۵۰۰ گرم

پیاز درشت: ۲ عدد

اوماج یا رشته آش: ۲۰۰ گرم

آرد: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

روغن یا کره به میزان لازم

آش ائماج اردبیلی را چطور درست می کنند

طرز تهیه آش اوماج

پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. عدس شسته‌شده، نمک، زردچوبه و آب را به آن اضافه کنید و وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس نیم‌پز شود. سبزی آش خردشده ( از سبزی خشک هم می‌توانید استفاده کنید) و فلفل سیاه و فلفل قرمز را در آش بریزید.

 

بیشتر بخوانید: سوتی پلو اردبیلی را چطور درست می کنند

 

پس از این‌که عدس و سبزی خوب پخت، نوبت به ‌اضافه‌کردن اوماج است. اواخر کار نیز دو قاشق آرد را در مقداری آب سرد حل کنید و به آش بیفزایید و خوب هم بزنید.

 

وقتی آش جاافتاد، مقدار کمی کره به آن اضافه کنید تا خوش‌عطر و بو شود.

 

در انتهای پخت، می‌توانید یک تخم‌مرغ در آش بریزید و سپس میل کنید.

 

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.