2019/12/07
۱۳۹۸ شنبه ۱۶ آذر
آشپزی/ دستور پخت آش اوماج ؛ غذای سنتی آذربایجان

آشپزی/ دستور پخت آش اوماج ؛ غذای سنتی آذربایجان

طبیعت سرد آذربایجان باعث شده تا مردم سبک زندگی خاصی داشته‌باشند و از غذاهایی استفاده کنند که حرارت بیشتری در بدن ایجاد می‌کند و کالری آن هم باعث می‌شود تا خیلی خوب بدن گرم شود.

دوات آنلاین-استفاده از غذاهای محلی شمال غرب کشور در فصل زمستان نه تنها می‌تواند ما را با فرهنگ مردم این منطقه و سلیقه غذایی آنها آشنا کند بلکه باعث می‌شود تا از غذاهایی استفاده کنیم که بدن ما را گرم می‌کند.

 

طبیعت سرد آذربایجان باعث شده تا مردم سبک زندگی خاصی داشته‌باشند و از غذاهایی استفاده کنند که حرارت بیشتری در بدن ایجاد می‌کند و کالری آن هم باعث می‌شود تا خیلی خوب بدن گرم شود.

به گزارش دوات آنلاین آش اوماج یکی از این غذاهاست که در آذربایجان بسیار طرفدار دارد. برای تهیه این آش سولماز خیاطی توصیه می کند :ابتدا اوماج را آماده کرده و سپس به خود آش بپردازید.

 

او می‌گوید: آش اوماج یک پیش غذای فوق‌العاده و لذیذ است که به عنوان پیش غذا یا میان وعده استفاده می‌شود.برای تهیه اوماج ابتدا در یک ظرف گود آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل  خمیر تقریبا سفت در بیاید.

 

به آن کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید.

 

بعد از خمیر به اندازه گلوله هایی کوچکتر از عدس بردارید و در سینی بچینید تا خشک شوند. حتی میتوانیدجلوی بخاری یا شوفاژ هم بگذارید تا زودتر خشک شوند.

 

سپس به سراغ طرز پخت آش اوماج بروید . برای تهیه این آش ابتدا عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید. بعد سبزی ها را تمیز کنید و خوب بشویید و وقتی آب سبزی کشیده شد آن را ریز خرد کنید.

 

پیاز ها را به دو نیم تقسیم کنید و در یک قابلمه مناسب  با کره در حد یک دقیقه تفت دهید و بعد به آن زردچوبه و نمک اضافه کنید.

 

به پیاز ها آب قلم یا آب معمولی اضافه کنید و بعد عدس های خیس خورده شده را داخل آب و پیاز بریزید.تا آب به جوش بیاید.

 

وقتی آب به جوش آمد سبزی ها معطر خرد شده را به داخل مواد آش اضافه کنید.ا لبته میتوانید از سبزی خشک هم در این آش استفاده کنید. حرارت را کم کنید تا عدس ها پخته شوند و اگر درحین پخت عدس آب داخل قابلمه کم بود به آن آب جوش اضافه کنید.

 

بعد از پخت عدس اوماج ها را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا اوماج ها به هم نچسبند .

 

همین طور به هم زدن ادمه دهید تا زمانی که اوماج ها به اندازه کافی باد کنند . در این صورت آش آماده است و میتوانید آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.