2024/11/21
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
پیشنهادات ما
واکسن آنفولانزا بزنیم یا نه؟

واکسن آنفولانزا بزنیم یا نه؟

فصل شیوع آنفولانزا از راه رسیده است و باز هم خیلی در این تردید هستند که برای پیشگیری از این بیماری موذی و آزاردهنده واکسن بزنند یا نه. در این مطلب به سوال شما به‌صورت کامل جواب داده شده است.

دوات آنلاین-فصل شیوع آنفولانزا از راه رسیده است و باز هم خیلی در این تردید هستند که برای پیشگیری از این بیماری موذی و آزاردهنده واکسن بزنند یا نه. در این مطلب به سوال شما به‌صورت کامل جواب داده شده است.

 

واکسن آنفولانزا چیست

واکسن آنفولانزا محتوی آنتی ژن های سطحی ویروس آنفولانزا است ، این واکسن به صورت سوسپانسیون در سرنگ های آماده مصرف و به شکل مایع شفاف و بی رنگدر سرنگ های تک دوز است. برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا به خصوص در افرادی که در صورت ابتلا به آنفولانزا در معرض خطر بروز عوارض آن قرار دارند،توصیه می شود.

 

واکسن های آنفلوآنزا هم به صورت تزریقی و هم به شکل پاشیدنی داخل بینی وجود دارند. در مورد این بیماری چندین باور غلط وجود دارد ، باورهای رایج غلطی که مردم آن را درست می پندارند و در برخی از موارد از خود بیماری نیز مشکل سازتر خواهد بود که در این بخش از سلامت نمناک به برخی از این باور های غلط در مورد بیماری آنفولانزا و واکسن آن اشاره می کنیم.

 

آنفولانزا را دست کم نگیرید

آنفولانزا خطرناک نیست و یک عفونت ویروسی خفیف می باشد.

 

درست است آنفولانزا خطرناک ترین بیماری دنیا نیست اماجزو بیماری هایی است که سالیانه جان افراد زیادی را در معرض خطر قرار می دهد و حدود 250 الی 500 هزار نفر سالانه به علت این بیماری جان خود را از دست می دهند.

 

آنفولانزای H1N1 برای جوانان خطرناک است و نوع فصلی آن برای آنان که سیستم ایمنی ضعیف دارند و افراد مسن و کودکان خطرناک می باشد.

 

باور اشتباه:

بسیاری از افراد بر این باورند چون تا کنون دچار آنفولانزا نشده اند در باقی عمر نیز دچار نمی شوند و نسبت به این بیماری مصونند.

 

آنفولانزا بیماری است که توسط سویه های مختلفی که هر ساله تغییر می کنند ایجاد می شود به همین دلیل است که هر سال نیاز به تزریق واکسن جدید است .بنابراین نمی توان گفت که شما اگر از قبل نسبت به آن مصونیت گذشته داشته اید در برابر انواع جدید آن نیز در امان هستید.

 

واکسن منجر به بروز آنفولانزا نمی شود

برخی به اشتباه فکر می کنند که اگر واکسن انفولانزا را بزنند به بیماری آنفولانزا دچار می شوند. به همین دلیل این واکسن را که بهترین محافظت کننده در برابر ویروس آنفولانزا می باشد را به دلیل ترس و وحشت از مبتلا شدن به این بیماری نمی زنند.

 

شما با زدن واکسن تزریقی آنفلوآنزا، آنفلوآنزا نمی گیرید، اما عوارضی جزئی مانند تورم، تب خفیف و درد بدن ممکن است رخ دهد. واکسن آنفولانزا حاوی نمونه های مرده این ویروس است که موجب بیماری آنفولانزا نمی شود و در صورتی بیماری ایجاد می شود که واکسن زنده باشد.

 

واکسن آنفولانزا عوارض جانبی شدید ندارد

برخی از افراد بر این باورند که واکسن آنفولانزا عوارض جانبی شدیدی دارد.

 

برخی از افراد از زدن واکسن آنفولانزا به دلیل عوارض جانبی آن امتناع می ورزند و این عوارض را با علائم آنفولانزا اشتباه می گیرند در صورتی که عوارض جانبی واکسن بسیار خفیف است و عبارت است از :درد ماهیچه ها ، خستگی ، تورم و سرخی در محل تزریق سرنگ که در برابر علائم آنفولانزا خفیف است و مدت کمتری طول می کشد تا این عوارض از بین برود.

 

موفقیت واکسن آنفولانزا بالاست

این باور اشتباه در میان مردم جا افتاده است که اگر واکسن آنفولانزا را نیز تزریق کنید ، باز هم دچار آنفولانزا می شوید.

 

واکسن آنفولانزا ایمنی بالایی دارد اگر چه نمی توان گفت که 100درصد تاثیر دارد اما در اکثر افرادی که این واکسن را تزریق نموده اند و زندگی سالمی دارند موفقیت بالایی داشته است. موفقیت واکسن آنفولانزا به سن و سلامت شخص و گونه ویروس وابسته است.

 

واکسن آنفولانزا سیستم ایمنی بدن را تضعیف نمی کند

این واکسن نه تنها موجب تضعیف سیستم ایمنی نمی شود بلکه سیستم ایمنی را در برابر ویروس آنفولانزا تقویت می کند .

 

واکسن آنفولانزا نه سرماخوردگی !

باور اشتباه این است که زدن واکسن آنفولانزا سبب می شود که دیگر دچار سرماخوردگی نشویم.

 

اگرچه برخی علائم بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا مشابه هم است ولی این واکسن در مقابل سرماخوردگی از ما محافظت نمی کند و سرماخوردگی توسط باکتری یا ویروس ایجاد شده، ربطی به آنفولانزا ندارد و واکسن نمی تواند موجب محافظت شما از سرما خوردگی شود.

 

چه کسانی باید واکسن تزریق کنند؟

افراد دچار بیماری کلیه، دیابت، ایدز، مشکلات قلبی و یا اختلالات ریوی نظیر آسم برای پیشگیری از عوارضی نظیر ذات الریه خانم های جوانی که در فصل آنفلوآنزا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری هستند.

نوجوانانی که به دلیل بیماری های خاص آسپرین مصرف می کنند چون ممکن است در صورت ابتلا به آنفلوآنزا در معرض خطر نشانگان Reye قرار گیرند.

 

بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا

بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اوایل پاییز است زیرا بدن فرصت آن را دارد تا قبل از رسیدن زمستان و فصل آنفلوآنزا ایمنی خود را بالا ببرد.

 

منبع:namnak.com

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.