لیپوساکشن برای چه افرادی مناسب است و چه عوارضی دارد؟
جراحی لیپوساکشن به عنوان روشی جهت رفع چربیهای موضعی بکار می رود.
دوات آنلاین-جراحی لیپوساکشن به عنوان روشی جهت رفع چربیهای موضعی بکار می رود. امروزه روشهای زیادی جهت کاهش حجم چربیهای موضعی مانند لیزر لیپولیز مزوتراپی، کاویتیشن، کرایولیپولیز, RF و …وجود دارد که با این روشها و طی جلسات متعدد فرد میتواند بصورت محدودی تقییر سایز بدهد. ولی بنظر میرسد که هنوز لیپوساکشن موثرترین گزینه به تنهایی یا در ترکیب با روشهای دیگر برای رفع چاقی موضعی باشد.
تقریبا دو دهه است که جراحی لیپوساکشن به عنوان روشی جهت رفع چربیهای موضعی بکار میرود. هر سال دهها هزار مورد از جراحی لیپوساکشن در سرتاسر دنیا انجام میشود. روشهای انجام آن و لوازم و دستگاههای بکار گرفته در عمل لیپوساکشن در طی سالها پیشرفت زیادی کرده است و بنظر میرسد که لیزر لیپولیز آخرین پیشرفت در حال حاضر باشد. ولی همیشه یک اصل اساسی در مورد لیپوساکشن وجود دارد که مورد قبول همه جراحان است که لیپو ساکشن روشی جهت کاهش وزن نمیباشد.
لیپوساکشن با استفاده از مکش چربیها را از بدن خارج میسازد. در هنگام لیپوساکشن لولههای نازک و کوچک با سر پهن (کانولا) از طریق برشهای کوچک وارد بدن میشود و پزشک لوله را زیر پوست حرکت میدهد تا به منطقهای برسد که چربی در آن جا جمع شده است سپس از طریق این لوله چربی از بدن خارج میشود.
بهترین کاندید برای لیپوساکشن
باید انتظارات شما از لیپوساکشن واقعی باشد نه رویایی. باید بدانبد که لیپوساکشن ظاهر شما را بهبود بخشیده واعتماد به نفس شما را افزایش میدهد، اما ضرورتا بدان معنا نیست که کاملا با ایده آل شما مطابقت نماید.
بهترین کاندید برای لیپوساکشن افراد با وزن تقریبا نرمال با پوستی سالم و انعطاف پذیر هستند که دچار مناطقی از چربی اضافی باشند. سن فاکتور مهمی نیست، اما اصولا هر چه سن بالاتر باشد، انعطاف پذیری پوست کمتر میشود.
چرا عمل لیپوساکشن انجام میشود؟
مهمترین هدف لیپوساکشن شکل دهی یک یا چند منطقه از بدن است نه کاهش وزن. لیپوساکشن معمولا روی مناطقی انجام میشود که به رژیم و ورزش پاسخ نمیدهد. این مناطق اغلب در بیرون رانها و باسن در زنان، و کمر و پشت در مردان است. در عمل لیپوساکشن مناطقی که به صورت معمول تحت عمل قرار میگیرد شامل صورت، گردن، کمر، پشت، باسن، پاها، بالای بازو است.
لیپوساکشن گاهی همراه با سایر جراحیهای زیبایی مانند برداشتن شکم (ابدومینوپلاستی)، کوچک کردن سینه، یا با کشیدن صورت همراه میشود.
لیپوساکشن همچنین جهت درمان بیماریهایی خاص مورد استفاده قرار میگیرد:
• تومور خوش خیم چربی (لیپوماس)
• بزرگی غیر طبیعی سینه در مردان (جنیکوماستیا یا سودوجنیکوماستیا)
• مشکل در متابولیسم چربی در بدن (لیپواستروفی)
• تعرق بیش از حد در زیر بغل (تعریق زیر بغل)
لیپوساکشن جهت درمان چاقی مورد استفاده قرار نمیگیرد و سلولیت یا ترک روی پوست با آن بر طرف نمیشود.
کدام قسمت از بدن را می توان ساکشن کرد
گردن و غبغب، بازو، سینه، شکم و پهلوها و پوبیس (ناحیه بالای قسمت تناسلی)، پشت و کمر، باسن، رانها، زانوها، ساق و برجستگیهای پشتی و جلویی ناحیه زیر بغل
نوع بیهوشی جراحی لیپوساکشن
انواع مختلفی از روشهای بیهوشی در لیپوساکشن به کار میرود. اگر قرار است که لیپوساکشن به صورت محدود و با حجم کم انجام شود، بیحسی موضعی کفایت میکند، اما در صورت تمایل بیمار، به صورت همزمان از داروهای آرام بخش و خواب آور نیز استفاده میشود. در برخی موارد خصوصا با حجمهای بالای لیپوساکشن، بیهوشی عمومی کاربرد دارد.
پس از عمل منطقه تحت عمل را محکم بانداژ میکنند تا از بروز تورم، کبودی و درد جلوگیری شود. بر حسب منطقهای از بدن که تحت درمان قرار گرفته است از باند و چسب، لولههای محافظ (مانند لولههایی که جهت درمان رگ واریس مورد استفاده قرا رمی گیرد) کمربند و دیگر لباسهای محکم استفاده میشود.
ممکن است بیمار مجبور شود به مدت سه الی چهار هفته از لباسها و بانداژ محکم استفاده نماید در ظرف مدت هفت الی ۱۰ روز اول پس از این عمل جراحی نیز کبودی و تورم رخ میدهد و چند روز از محل برشها مایعات خارج میشود و جهت کاهش بروز عفونت به بیمار ممکن است انتی بیوتیک داده شود.
بسیاری از افراد پس از عمل لیپوساکشن، پس از اینکه اثر بیهوشی و داروهای آرامبخش از بین رفت قادر هستند بلند شده و حرکت کنند؛ و به محض اینکه بیمار بهتر شد میتواند فعالیت روزمره خود را آغاز نماید گرچه این امر از چند روز تا چند هفته به طول میانجامد. بسیاری از افراد در ظرف چند روز فعالیتهای خود را از سر میگیرند. البته اگر منطقه وسیع تری تحت درمان قرار گرفته باشد دوره درمان بیشتر طول میکشد.
تکنیک جراحی لیپوساکشن
از طریق برشهای کوچک ۳-۴ میلی متری وبا استفاده از لولههای فلزی باریک و دستگاه مکنده چربیهای عمقی برداشته میشوند. محل برشها طوری انتخاب میشود که اسکار آن مشخص نباشد.
یکی از روشهای جدید در لیپوساکشن، استفاده از اولترا سوند (امواج صوتی) است. به دلیل وجود عوارض بیشتر استفاده از آن محدود به مناطقی از بدن است که حاوی چربی متراکم بوده و با روش معمول قابل کشیدن نباشد.
زمان مورد نیاز جهت لیپوساکشن بسیار متغیر بوده و بسته به تعداد نواحی و میزان چربی که باید ساکشن گردد میتواند از یک تا چهار ساعت به طول بیانجامد.
حقایق مهم درباره مخاطرات لیپوساکشن
تصمیم برای انجام لیپوساکشن بسیار فردی بوده و شما باید تصمیم بگیرید که فوائد عمل منطبق با اهداف شماست، و آیا مخاطرات و عوارض احتمالی برای شما قابل پذیرش است؟ جراح پلاستیک شما و یا پرسنل درمانی جزئیات مخاطرات همراه با این عمل را برای شما توضیح خواهد داد. از شما خواسته میشود که برگهی رضایت را امضاء کنید که نشان میدهد شما نوع عمل جراحی خود و مخاطرات و عوارض محتمل را کاملا فهمیده اید.
بعضی از مخاطرات عمل لیپوساکشن شامل موارد زیر هستند:
• طرح خارجی ناصاف
• چین خوردگی یا پوست شل
• آسیب پوست یا عصب
• رنگ غیر طبیعی
• عفونت
• لختههای چربی
• لختههای خونی
• از دست دادن بیش از حد مایع یا تجمع بیش از حد مایع
• جوشگاه نامطلوب
• سوختگی حرارتی ناشی از اولتراسوند (در موارد تکنیک لیپوپلاستی با کمک اولتراسوند)
• خطرات بی هوشی
• خونریزی (هماتوم)
• تغییرات حس پوست - تغییر رنگ یا تورم
• عدم قرینگی
• درد که ممکن است طولانی مدت باشد
• آسیب به عناصر عمقیتر از قبیل:: اعصاب، عروق خونی، عضلات، ریهها، و احشاء شکمی
• اشکال در ترمیم زخم
• تورم طولانی مدت پاها
• ترومبوز (لخته) ورید عمقی، عوارض قلبی و ریوی
• احتمال نیاز به جراحی مجدد
به چه چیزی توجه کنیم:
لیپوساکشن فقط باید توسط پزشک که در زمینه لیپوساکشن و عمل جراحی پوست، و در زمینه بروز عوارض در حین عمل و نحوه برخورد با آن دوره دیده است صورت گیرد. اگر لیپوساکشن همراه با سایر عملهای جراحی زیبایی صورت نگیرد خطر بروز عوارض کمتر میشود.
اگر تصمیم دارید وزن خود را کاهش دهید لیپوساکشن جایگزین ورزش و رژیم غذایی مناسب نیست. در واقع بسیاری از جراحان زیبایی بر این باورند بهترین کاندیدای عمل لیپوساکشن افراد سالمی هستند که وزن نسبتا مناسبی دارند، اما چربیهای بدن آنها سفت است و به ورزش پاسخ نمیدهد.
منبع: بیتوته
12jav.net