کنترل اختلالات روانی نیازمند مراکز مشاوره رایگان
طبق آمار سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، ۲۵ درصد مردم و ۳۳ درصد کارگران ایرانی، دچار اختلالات روانی هستند و این در حالیاست که خدمات مشاوره روانشناسی تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار ندارند.
دوات آنلاین- دوات: طبق آمار سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، 25 درصد مردم و 33 درصد کارگران ایرانی، دچار اختلالات روانی هستند و این در حالیاست که خدمات مشاوره روانشناسی تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار ندارند.
هزینه بالای مشاوره که هر جلسه بیش از هفتاد هزار تومان است، برای خیلیها سنگین است و بر همین اساس، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید میکند: همسویی افزایش اختلالات روانی با افزایش آسیبهای اجتماعی، لزوم توسعه مراکز مشاوره رایگان برای شناسایی و کنترل این اختلالات در جامعه را تشدید میکند.
زهرا ساعی با اشاره به وضعیت وخیم اختلالات روانی در جامعه و تاثیر این اختلالات در افزایش آسیبهای اجتماعی، گفت: فرهنگ مراجعه به مشاوره، روانشناس و روانپزشک در جامعه ما بسیار کمرنگ است، هرچند در دهههای اخیر شاهد رشد و بالندگی مراجعه به این مراکز درخانوادههای ایرانی هستیم.
او افزود: متاسفانه بیماریهای روحی و اختلالات روانی جدی گرفته نشده در حالی که اثرگذاری این اختلالات در بروز مشکلات بسیار بالاست، داشتن سلامت روانی موجب مقابله افراد با برخی از آسیبهای اجتماعی میشود.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس به خانه مفت گفت: دستگاههای اجرایی بهویژه آموزش و پروش باید راهکارهای شناسایی و درمان اختلالات روانی را از کودکی آموزش دهد، زیرا کنترل و مهار این اختلالات در سنین پایین امکانپذیر است اما کنترل این اختلالات در سنین بالا حالات بغرنجتری را ایجاد میکند.
ساعی با بیان اینکه بسیاری از افراد بیماری روانی خود را نمیپذیرند، گفت: با توجه به افزایش آمار بیکاری، حاشیهنشینی و وضعیت نامناسب زندگیهای اجتماعی و خانوادگی سلامت روانی افراد بیشتر در معرض تهدید هستند، این افراد عموما به دلیل هزینه بالای مشاوره و نبود فرهنگ سازی توانایی و انگیزه مراجعه به مراکز مشاوره را ندارند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اهمیت این موضوع و پدیده رو به رشد آسبهای اجتماعی، مراکز آموزشی چون رسانه ملی و دستگاههایی مانند آموزش و پروش باید ضمن فرهنگسازی، آموزشهای لازم را به افراد ارایه دهند، علاوه بر این مراکز مشاوره رایگان منسجم باید توسعه پیدا کند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: هماکنون سازمان بهزیستی بخشی از مراکز مشاورهای را مدیریت میکند اما این مراکز با توجه به مشکلات اجتماعی باید افزایش یابد، این اقدام در کنار اقدامات مقابلهای با آسیبهای اجتماعی، اشتغالزایی، توسعه شهرها، بهبود کیفیت زندگی در کاهش اختلالات روانی تاثیرگذار است.
پیش از این محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی وزارت بهداشت، شایعترین اختلال روانی را اختلالات اضطرابی و خلقی دانسته و گفته بود: «عواملی چون بیکاری، طلاق، زندگی شهری، بیسوادی و وضعیت اقتصادی، اجتماعی پایین در جامعه در افزایش این اختلالات تاثیر بسیار دارد از این رو هزار تخت روانی و 1800 روانشناس در مناطق مختلف به کار گرفته شدند.»
البته طبق اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر با کمبود 6 تخت برای بیماران اعضاب و روان در کشور مواجه هستیم.
12jav.net