2024/07/27
۱۴۰۳ شنبه ۶ مرداد
وجود ۷۰۰ نوع مواد روانگردان جدید

وجود ۷۰۰ نوع مواد روانگردان جدید

اخیرا ۷۰۰ نوع مواد روانگردان جدید برای ناکارآمد کردن نسل ها و از سوی دیگر دنبال کردن اقتصاد اضافه شده است.

دوات آنلاینمدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: الگوهای مصرف مواد دائما با نوسانات جدی مواجه است و با ورود مواد جدید، تقاضاهای جدیدتر را برای جذب مشتریهای جدید رواج می دهد. اخیرا ۷۰۰ نوع مواد روانگردان جدید برای ناکارآمد کردن نسل ها و از سوی دیگر دنبال کردن اقتصاد اضافه شده است.

مهمترین بخش‌های سخنان حمید صرامی در همایش بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در کرمان را می‌خوانید:

  • کشور همسایه ما در سال ۱۳۷۶ میزان ۲ هزار و ۸۰۰ تنی تولید مواد داشته که سال گذشته با رشد ۷۱ درصدی به ۴ هزار و ۸۰۰ تن رسیده و نشان می دهد چشم انداز افغانستان با افزایش تولیدی مواجه می شود و نشت آن در کشور ما میزان مصرف مواد را افزایش می دهد.
     
  • در آخرین تحقیق شیوع‌شناسی مواد مخدر که در سال ۹۴ کشور انجام شد، مشخص شد ۵٫۴ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور مصرف‌کننده مستمر مواد در کشور هستند.
     
  • تریاک، حشیش، گل و ماری جوانا، چهار الگوی مصرف مواد در کشور هستند و مصرف شیشه جایگاه خود را تغییر داده که نشان از تلاش همه نخبگان، سازمان‌های مردم‌نهاد و… دارد که در افزایش میزان آگاهی جامعه جابه جایی مصرف شیشه در الگوی مصرف اتفاق افتاد.
     
  • ۲۰ درصد از مصرف کنندگان مواد در کشور دارای مدارک کاردانی به بالا هستند که نشان می دهد زمانی که در مصرف مواد در جامعه نخبه ما رسوخ کند، نتایج فاسد آن برای جامعه ما بسیار خطرناک است.
     
  • در جمعیت دانش آموزی ۲٫۱ درصد دانش آموزان متوسطه دوم به شیوع مصرف مواد گرفتار هستند و اگر مداخلات در مقاطع پایین تر صورت نگیرد، مشکلات ما در مقاطع دانشجویی و آینده افزایش پیدا خواهد کرد.
     
  • شاهد شیوع مصرف ۲٫۶ درصدی در بین دانشجویان هستیم و این تحقیق نشان داد ۲۲ درصد از کارگران صنعتی ما معتاد هستند و این پازل نشان می‌دهد که گویا همه کانون‌های حیات اجتماعی در تیررس حوزه اعتیاد و شیوع مصرف مواد قرار گرفته‌اند. 
     
  • بیش از ۷ میلیون نفر دستگیری در زمینه مواد مخدر طی ۲۷ سال گذشته، بیش از ۹ هزار تن مواد کشف شده و ۳۷ هزار فقره درگیری های مسلحانه داشته ایم و بیش از یک هزار و ۸۰۰ کارگاه شیشه لطمه خورده اما چرا ۹۱ درصد مردم کماکان اولین مشکل اجتماعی خود را اعتیاد، مواد مخدر، محرک ها و … معرفی می کنند؟
     
  • ۵۵ درصد طلاق ها، ۶۵ درصد همسرآزاری ها، ۲۵ درصد قتل ها، ۱۰ درصد جرائم مالی و … مربوط به مواد مخدر است.
     
  • نرخ شیوع مستمر مصرف مواد در کشور ۵٫۴ درصد و در استان کرمان ۸٫۶۸ درصد و معنایش این است که از میانگین متوسط کشور بالاتر است که تمام سازمان‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های فرهنگی استان باید با جدیت زاید‌الوصفی برای مقابله با مواد مخدر اقدام و نیروی انتظامی کاری کند که دسترسی آسان به مواد در اطراف مدارس، دانشگاه، محل های تجمع و… به راحتی وجود نداشته باشد.
     
  • اختلال در ساختارهای اقتصادی، فقر، بیکاری و تورم، اختلال در سیستم ها و خرده نظام اجتماعی، فقر نشاط و اعتماد اجتماعی و … می تواند پیش ساختارها را برای زمینه اعتیاد فراهم کند. در کنار آن در دسترس بودن مواد، باورهای غلط، ضعف خودکنترلی و … دست به دست هم می دهد و چرخه مصرف را می بینیم.
     
  • یکی از مشکلات جدی ما نگاه های سیاسی و امنیتی به حوزه اعتیاد در گذشته بوده. امروز ورود رهبر انقلاب در حوزه کنترل مسائل و آسیب‌های اجتماعی با اولویت اعتیاد را داریم. اعتیاد یک بیماری جسمانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی است و باید در حوزه مبارزه به تمام این ابعاد توجه کنیم.
     
  • فعالیت ما در رسانه مجازی به شدت ضعیف است و از سوی دیگر رسانه ملی آنقدری که به آشپزی و مصرف گرایی می پردازد، باید هر شب یک ساعت درباره آسیب های اجتماعی صحبت کند.
12jav.net

 

پیشنهادات ما
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.