دوات آنلاین-درباره فواید روزهداری برای سلامتی ، متخصصان زیادی صحبت و موضوع را از منظرهای متفاوت بررسی کردهاند حالا یک متخصص تغذیه به این موضوع اشاره میکند که روزهداری زمانی برای استراحت دستگاه گوارش است.
خلاصهای از اظهارات علی صفریان را به نقل از ایسنا بخوانید:
در سه تا چهار روز اول ماه رمضان نیاز به انرژی افزایش یافته و پس از آن حدود ۲۰ درصد انرژی کاهش پیدا میکند که این تفاوت ناشی از تفاوت در فعالیتهای بدنی است. به طور کلی در ماه رمضان باید کمتر غذا خورده شود، زیرا وقتی متابولیسم بدن فعال شده، گرما تولید میشود و آب بیشتری دفع میشود و در نتیجه مایعات بدن کاهش پیدا میکند.
حدود دو ساعت بعد از اینکه در سحر غذا خورده میشود، در معده تقسیم شده و چهار تا پنج ساعت پس از آن متابولیسم غذا به اتمام میرسد. بنابراین بدن در بقیه روز بیشتر از ذخایر پروتیئنی و چربی استفاده میکند.
در این ماه باید از غذاهای نشاستهای در وعده سحر کمتر استفاده شود. همچنین مایعات باید به میزان کافی و غذاهای پروتیئنی بیشتری در فاصله افطار تا سحر مصرف شود. برنامه استراحت در این ماه نیز باید منظم و کافی باشد.
روزه در پیشگیری از دیابت، فشار خون، کبد چرب و چاقی موثر است. اصطلاح Intermittent fasting که به معنی گرسنگی متناوب است، در کارهای تحقیقاتی و مداخلات درمانی کاربرد دارد و اثرات فراوانی هم از آن مشاهده شده که در واقع همان روزهداری است. همچنین در مطالعات اخیر مشخص شده این شیوه برای کلیه جنبههای سلامتی، متابولیسم چربیها و قندها و عملکرد کبد بسیار خوب است.
در این ایام اگر رفتار تغذیه سالم باشد، زمانی برای استراحت برای دستگاه گوارش است و از منابع داخلی بدن مانند گلیکوژن استفاده میشود و مصرف کم غذا اثرات مثبت و مفید بر متابولیسم بدن دارد، کنترل قند را آسانتر، چربی بدن را تعدیل و فعالیت کبد را بهتر میکند.
در صورتی که عادات غذایی نادرست مثل خوردن غذاهای چرب و شیرین و پرخوری در این ماه داشته باشیم، چاقی و مشکلات متابولیکی گریبانگیر ما خواهد شد و نه تنها از مزایای روزه بهرهمند نمیشویم، بلکه متضرر هم خواهیم شد.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.