2021/02/26
۱۳۹۹ جمعه ۸ اسفند
طرز تهیه نان شیرمال ساده و نان فطیر خانگی برای صبحانه

طرز تهیه نان شیرمال ساده و نان فطیر خانگی برای صبحانه

دستور پخت دو نوع از خوشمزه ترین نان های سنتی در این مطلب به صورت کامل و مرحله به مرحله توضیح داده شده است.

دوات آنلاین -نان شیرمال ساده و نان فطیر برای صبحانه و یا میان وعده بسیار مناسب، مقوی و خوشمزه است. برخی این نوع نان ها را در خانه تهیه می کنند و برخی دیگر آماده می خرند. اگر دوست دارید نوع خانگی فطیر و شیرمال را امتحان کنید خودتان دست به کار شوید و از طرز تهیه و دستور پختی که در ادامه آمده است کمک بگیرید. اطمینان داشته باشد موفق خواهید شد.

دستور پخت نان شیرمال خانگی را بخوانید

نان شیرمال ساده را چه طور بپزیم

نان شیرمال انواع مختلفی دارد. نوع ساده آن خوشمزه است و اکثر افراد آم را می پسندند.

 

مواد لازم برای نان شیرمال

 آرد ۴ پیمانه

شیر ۱ پیمانه

 شکر ۴ قاشق غذاخوری

کره آب شده ۶ قاشق غذاخوری

نمک یک چهارم قاشق چای خوری

خمیر مایه دو و نیم قاشق چای خوری

 تخم مرغ ۲ عدد

کشمش به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه نان شیرمال خانگی

ابتدا نصف شیر را که یک قاشق شکر اضافه کرده ایم ( شیر ولرم باشد ) مایه خمیر را روش میریزیم و جای گرم می گذاریم تا عمل کند و بالا بیاید.

 

تقریبا ده دقیقه طول میکشد تا عمل کند. مابقی شکر را همراه با شیر روی حرارت می گذاریم تا حدی که فقط شکرمان حل بشود و همراه با دو عدد تخم مرغ و کره و مایه خمیر عمل آمده به آرد اضافه میکنیم و کاملا ورز میدهیم.

 

اگر دیدید خمیر شل و چسبنده است کم کم آرد اضافه کنید ولی اگر دست تان را به آرد آغشته کنید و خوب ورز بدهید چسبندگی اش از بین میرود.

 

زیاد آرد اضافه نکنید که خمیر لطافتش را از دست ندهد. خمیر را حسابی ورز بدهید یا صد بار توی ظرف بکوبید. روی خمیر را بپوشانید و در جای نسبتا گرم بگذارید تا وقتی که حجم خمیر دو برابر بشود. این مرحله تقریبا یک تا دو ساعت طول می کشد.

 

بعد از این که حجم خمیر دو برابر شد پف خمیر را می گیریم و دوباره ورز می دهیم. کشمش را به خمیر اضافه میکنیم و بعد در قالبی که کاغذ روغنی انداختیم و کمی چرب کردیم به هر شکلی دوست داریم درمی آوریم.

 

روی خمیر را با مخلوطی از زرده تخم مرغ و زعفران و یک قاشق شیر رومال می کنیم و دوباره به خمیر  نیم ساعت استراحت می دهیم و بعد داخل فر از قبل گرم شده با درجه ۲۰۰ و زمان تقریبا بیست دقیقه می گذاریم.

 

دو سه دقیقه آخر گریل را روشن می کنیم تا روش طلایی بشود. داخل فر ظرف آب فراموش نشود.

 

چند نکته ریز

۱)در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا کشمش اضافه کنید.

 

۲)بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما(مخلوط خرمای بدون پوست و کره)اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.

 

بیشتر بخوانید: گوش فیل خانگی؛ طرز تهیه کامل و گام به گام

 

۳)در زمان روشن کردن فر کاسه ای اب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر ، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود و نان ها خشک نشوند.

 

۴) اگر مقدار آرد کم شد ، اندکی به آن اضافه کنید تا در نهایت خمیر شما چسبندگی نداشته باشد.

طرز تهیه نام فطیر را یاد بگیرید

نان فطیر خانگی چه طور پخته می شود

درست کردن نان فطیر در خانه کار زیاد سختی نیست البته اهالی برخی شهرها و روستاها همیشه این نوع نان را خودشان می پزند اما شاید این کار برای ما که تجربه اش را نداریم در اتبدا کمی پیچیده به نظر برسد و زمان زیادی بگیرد اما کم کم که قلقل کار دست مان آمد راحت خواهد شد.

 

مواد لازم برای نان فطیر

آب ولرم: نصف پیمانه

آرد الک شده: ۴ پیمانه

آب گرم: ۲ پیمانه

نمک: یک قاشق چایخوری

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

پودر خمیر ترش: ۲ قاشق چایخوری

روغن مایع: یک قاشق سوپخوری

کنجد: مقدرای (برای تزئین)

گردو خرد شده: یک پیمانه

دارچین: ۲ قاشق سوپخوری

شکر برای داخل نان: نصف پیمانه

 

دستور پخت نان فطیر

۱. پودر خمیر ترش را با یک قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم (گرمای مناسب آب ولرم باید ۴۰ درجه سانتی گراد باشد) مخلوط کنید و در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا پف کند.

 

۲. سپس یک پیمانه آرد را با بقیه شکر، نمک و آب ولرم مخلوط کنید و بعد از ۱۰ دقیقه به مایه خمیر ترش اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر به مواد استراحت دهید.

 

بیشتر بخوانید: چگونه زولبیا و بامیه درست کنیم

 

۳. بعد روغن مایع را هم اضافه کنید و هم بزنید. بقیه آرد را هم کم کم به مایه نان اضافه کنید و هم بزنید تا مایه نان به خمیر تبدیل شود. تا جایی که با دست بتوان خمیر را ورز داد و خمیر به دست نچسبد.

 

۴. روی خمیر آماده شده را بپوشانید و خمیر را به مدت ۲ ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا زمانی که حجم آن ۲ برابر شود.

 

۵. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود.

 

بیشتر بخوانید: نان سیر ساده خانگی؛ دستور پخت کامل

 

۶. گردو ، شکر و دارچین را با هم مخلوط کنید تا برای وسط فطیر استفاده کنید.

 

۷. روی سطح صافی مقداری آرد بپوشانید و از خمیر گلوله های به اندازه ۱۰۰ گرم جدا کنید و با وردنه آن را باز کنید .

 

۸. بعد مقداری از مخلوط گردو و شکر را در وسط نان قرار دهید و اطراف خمیر را به وسط آن جمع کنید و ببندید . بعد نان را با دست پهن کنید.

 

۹. نان را به مدت ۱۰ دقیقه در سینی چرب شده قرار دهید تا استراحت کند . بعد روی خمیر فطیر کمی روغن بمالید و کنجد بپاشید.

 

۱۰. سپس سینی را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در وسط فر قرار دهید تا نان‌ها پخته شوند.

 

۱۱. اگر خمیر به دست چسبید، کمی آرد و روغن مایع علاوه بر پیمانه‌های داده شده، اضافه کنید تا چسبندگی خمیر از بین برود.

 

منابع: پارسینه- ایرنا

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.