2021/03/08
۱۳۹۹ دوشنبه ۱۸ اسفند
طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی

طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی

دستور پخت کامل آش ترخینه با سیرابی را در این مطلب بخوانید. قطعا از تهیه و میل کردن این آش لذت خواهید برد.

دوات آنلاین -آش ترخینه و سیرابی به ویژه برای خانم های باردار خیلی مناسب است. دستور پخت این غذا را به نقل از خراسان در ادامه بخوانید:

 

مواد لازم برای آش ترخینه و سیرابی

 ترخینه - دو عدد

  پیاز - یک عدد

  سبزی (تره، پیازچه، جعفری و گشنیز) - دو لیوان خرد شده

  سیراب شیردان پخته و خردشده - دو لیوان

  نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر - به میزان لازم

  نعناع خشک، پیازداغ و سیرداغ - به میزان لازم برای تزیین و سرو

  کشک - به میزان لازم برای سرو

آش ترخینه را چه طور درست کنیم

دستور پخت آش ترخینه و سیرابی

۱- برای تهیه آش ترخینه و سیرابی حتماً باید از قبل برنامه تهیه این غذا را داشته باشید و ترخینه‌ها را در آب قرار دهید تا خیس بخورند.

 

۲- پیاز را خرد کنید و کمی تفت دهید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش حبوبات

 

۳- زردچوبه، نمک، پودر سیر و فلفل سیاه را به پیازداغ اضافه و همچنین ترخینه خیس کرده را با چهار لیوان آب به مواد اضافه کنید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش کویی ؛غذای سنتی گیلان

 

۴- سیرابی آماده یا در منزل تهیه‌شده را به‌اندازه دلخواه خرد و به آش اضافه کنید. اضافه کردن سیرابی به این آش می‌تواند برای زنان بارداری که دچار ویار شدید بارداری هستند کمک مؤثری باشد.

 

۵- سبزی  آش ترخینه را که شامل تره، پیازچه، جعفری و گشنیز خردشده است، اضافه کنید.

 

۶- این آش را با پیاز و نعناع و سیر داغ و مقداری کشک تزیین کنید.

 

ترخینه از خیس دادن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه می‌شود و در یک  روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ می‌پزند و قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله می‌کنند و پس از افزودن گیاهان بومی مانند پونه، آن را زیر نور آفتاب خشک می‌کنند یا در تنورهای مخصوص حرارت می‌دهند.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.