2019/12/10
۱۳۹۸ سه شنبه ۱۹ آذر
دلایل ترش کردن معده و راه‌های درمان خانگی

دلایل ترش کردن معده و راه‌های درمان خانگی

ترش کردن معده یک مشکل شایع است. درمان خانگی برای برطرف کردن ترش کردن معده وجود دارد که چند نمونه آن در زیر آمده است.

دوات آنلاین-ترش کردن یا رفلاکس  معده یک مشکل آزار دهنده است که افراد زیادی با آن مواجه هستند. ترش کردن معده هرچند آزار دهنده است اما راه‌هایی برای درمان خانگی و اورژانسی آن وجود دارد که می تواند شما را خیلی زود از این مشکل خلاص کند. 

 

برای اینکه بتوانیم مشکل ترش کردن معده را حل کنیم ابتدا باید بدانیم چرا به وجود می آید.

دلایل ترش کردن معده و راه‌های درمان خانگی

ریفلاکس یا ترش کردن معده ، در حقیقت، برگشت محتویات معده به مری است که معمولا نیم تا ۲ساعت پس از خوردن غذا اتفاق می‌افتد. 

 

این اتفاق به مخاط مری آسیب میرساند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این منطقه منجر می شود که در درازمدت ممکن است به بدخیمی منجر شود.

 

علامت ترش کردن معده

علامت بارز این ناراحتی، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماری‌های دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می‌شود.

 

برخی از بیماران با احساس درد قلبی مراجعه می‌کنند و نمی‌دانند مشکل اصلی‌شان از معده و ترش کردن معده است. این ناراحتی در موارد خیلی شدید علایم اختلال تنفسی به وجود می‌آورد.

 

برخی از افراد که مدت‌ها به عنوان بیماران مبتلا به آسم و برونشیت تحت درمان بوده‌اند، در حقیقت ریفلاکس معده داشته‌اند. اینها به احتمال زیاد پس از غذا می‌خوابیده‌اندو محتویات معده‌شان وارد مری می‌شده است و سپس از راه حلق به ریه می‌‌رسیده و مشکلات تنفسی را ایجاد می‌کرده است اما به جای مراجعه به متخصص گوارش، نزد متخصص ریه می‌رفته‌اند.

 

معده یک شیره ای برای هضم غذا ترشح می کند که معمولا ۰.۴% تا ۰.۵% آن اسید کلریدریک است وظیفه اسید کلریدریک کشتن باکتریهایی است که با تغذیه وارد معده می شوند و نیز در هضم غذا کمک می نمایند.

 

اگر مقدار اسید کلریدریک معده زیاد شود و یا در معده تولید مقدار زیادی جوهر شیر شود( این اسید از تخمیر اغذیه قنددار درست می شود ) انسان یک سوزشیدر حلق و مری احساس می کند که در این صورت می گویند که ترش کرده است.

 

دلایل ترش کردن معده و راه‌های درمان خانگی

بهترین درمان خانگی ترش کردن معده

البته همیشه نباید ترش کردن غذا را به علت زیادی اسید در معده دانست، چرا که ممکن است مقدار اسید معده به اندازه لازم باشد و باز معده ترش کند.

 

به نوشته عصر ایران دکتر حسین روازاده متخصص طب سنتی توضیح می دهد: عموما مشکلات ترش کردن معده به علت سردی عارض شده به معده است. یکی از بهترین روش های برطرف کردن مشکل ترش کردن معده استفاده از جوش شیرین است.

 

برای این کار به محضی که احساس کردید معده شما می‌خواهد ترش کند باید یک نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را با نصف استکان آب خنک حل کنید و بخورید.

 

بیشتر بخوانید:

احتمال تبدیل رفلاکس معده به سرطان مری

نشانه‌های سرطان معده چیست؟

دلیل سوزش معده چیست؟

 

چون جوش شیرین یک باز محسوب می‌شود و ترشی از اسید است، وقتی آن‌ها با هم ترکیب شوند تبدیل به آب و نمک می‌گردند و احساس ترش کردن، رفع خواهد شد و معده سالم می‌ماند.

 

جوش‌شیرین درمان علت مشکل اصلی نیست، جوش‌ شیرین درمان علامتی محسوب می‌شود یعنی علامت مشکل شما که ترش کردن معده است را موقتا رفع می‌کند. همچنین با خوب جویدن غذا و پرهیز از مصرف نوشیدنی و آب وسط غذا و بعد از آن و پرهیز از مصرف کیک، کلوچه و بیسکویت به رفع مشکل معده خود بپردازند.

 

توصیه می‌شود برای رفع سردی معده هرگز چای نخورید،

 

شربت زنجبیل و عسل هفته‌ای دو یا سه بار حتما خورده شود و هیچوقت غذای خام به همراه پخته میل نکنید،

 

مدتی(حدود 1 ماه) نیز از خوردن مواد خام و لیمو عمانی و ترشیجات و میوه‌ها خصوصا مرکبات خودداری کنید و عسل بیشتر بخورید.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.