2024/03/28
۱۴۰۳ پنج شنبه ۹ فروردين
آشپزی/ دستور کامل پخت ژیگو ؛غذای فرانسوی

آشپزی/ دستور کامل پخت ژیگو ؛غذای فرانسوی

ژیگو از جمله غذاهایی است که از فرانسه به دیگر کشورها راه یافته است. طرز تهیه آن را در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین-سید جواد غفوریان، سرآشپز بین المللی در خراسان دستور پخت ژیگو را که از غذاهای محبوب فرانسوی است به طور کامل نوشته است که می‌خوانید:

 

ژیگو یک غذای گوشتی فرانسوی است که معمولا در ایران از ران و سردست گوسفند تهیه می شود البته از گوشت گوساله هم می توانید استفاده کنید.

 

مواد لازم برای ژیگو

ران یا دست گوسفند –  به میزان لازم

سیر – یک بوته

 ادویه نمک ، فلفل و زردچوبه  - به میزان لازم

ساقه کرفس – دو تا سه عدد

 پیاز بزرگ – یک تا دو عدد

رب گوجه فرنگی – دو تا سه قاشق غذاخوری

 مواد لازم سس سیر

سیر- 6 حبه

پیاز خردشده – یک عدد

 ترشی سیر – به میزان لازم

 ادویه و زعفران  - کمی

 روغن - به میزان لازم

ژیگوی فرانسوی را چطور درست می کنند

طرز تهیه ژیگو

چربی‌های ران گوسفند یا یک سردست را گرفته و با نوک چاقو حفره هایی را هر دو طرف سوراخ هایی ایجاد می کنیم. سپس در داخل حفره ها حبه های سیر قرار می‌دهیم. در داخل تابه ای بزرگ کمی روغن ریخته و ران گوسفند را کمی سرتفت داده تا حفره ها بسته شده و مانع بیرون زدن حبه های سیربشود.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه موساکا؛ غذای یونانی

 

در این فاصله فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن می کنیم  و می‌گذاریم داغ شود.یک ظرف مناسب فر که به اندازه ران گوسفند نیز باشد برمی داریم و آن را درون ظرف قرار می دهیم، سپس چند حبه سیر، چند تکه ساقه کرفس، یک پیاز خلالی، کمی رب، نمک، فلفل زردچوبه مخلوط روی ران گوسفند می ریزیم و یک لیوان آب داغ نیز اضافه می کنیم، سپس  ظرف را با فویل آلومینیم می پوشانیم و بعد از آن داخل فر قرار می دهیم. در این فاصله چند بار ژیگو را  را زیر   و   رو  می کنیم  تا هر دوطرف خوب پخته و رنگ بگیرد.

 

روش تهیه سس سیر

 در این فاصله سس گارلیک(سس سیر) را آماده می کنیم، به این صورت که کمی پیاز را نگینی ریز می کنیم و  با کمی روغن و سیر ریز شده سرتفت می دهیم و رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم  ودر ادامه نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و کمی زعفران حل شده در آب جوش را اضافه می کنیم . سپس مقداری ترشی سیر سنتی را برمی داریم و سرکه آن را به سس اضافه و همچنین حبه های ترشی را نیز تکه تکه می کنیم ، به طوری که در سس رویت شود . بعد از غلیظ شدن زمانی که ژیگو پخت و در ظرف مد نظرمان قرار دادیم، روی آن را سس گارلیک (سس سیر) می ریزیم و سرو می کنیم.این غذا یک غذای مکمل در مهمانی‌ها می‌باشد و معمولا یک ران سه کیلویی را برای 15 نفر محاسبه می کنیم و سرو آن باید حتما توسط یک آشپز صورت بگیرد .

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.