2024/04/19
۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
اثرات مخرب رابطه جنسی ناسالم

اثرات مخرب رابطه جنسی ناسالم

علاوه بر خطراتی مثل ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، بارداری‌های ناخواسته، تجاوز یا آزارهای جنسی دیگر، افرادی که چنین روابطی در زندگی دارند دچار عواقب احساسی می‌شوند که مدتی طولانی بعد از اتمام رابطه هم در فرد باقی می‌ماند.

دوات آنلاین-باتوجه به اینکه فاصله‌  بین سن بلوغ تا ازدواج روز‌به‌روز بیشتر می‌شود، برخی افراد برای برآورده کردن نیازهای جنسی خود به روابط‌جنسی تصادفی روی می‌آورند. طبق مطالعه‌ای که در دانشگاه بینگهمتون در این رابطه انجام گرفت، مشخص شد که روابط‌ جنسی تصادفی بخشی از یک تغییر فرهنگی محسوب می‌شود که به زندگی افراد بزرگسال در جهان غرب به‌شدت نفوذ کرده است.

 

بااین‌حال این روابط تهدید قابل ‌توجهی برای سلامت جسمی و روانی این افراد محسوب می‌شود.

 

علاوه بر خطراتی مثل ابتلا به بیماری‌های مقاربتی، بارداری‌های ناخواسته، تجاوز یا آزارهای جنسی دیگر، افرادی که چنین روابطی در زندگی دارند دچار عواقب احساسی می‌شوند که مدتی طولانی بعد از اتمام رابطه هم در فرد باقی می‌ماند. برقراری چنین روابطی در زمان دانشگاه می‌تواند بر آینده تحصیلی و کاری جوانان تاثیر بگذارد و در محل‌کار هم می‌تواند تا همین میزان فاجعه بار باشد.

 

انجام تحقیقات روی رفتارهای جنسی به اندازه‌ کافی دشوار هست. ولی وقتی موضوع روابط جنسی تصادفی و یک‌شبه باشد، کار سخت‌تر هم خواهد شد. پشیمانی، شرم، خجالت و خاطرات بد ناشی از این روابط روی اعتماد به ‌نفس فرد تاثیر می‌گذارد و در عین حال افراد دیگری در این ارتباطات خود از جهت متضاد اغراق می‌کنند.

 

براساس آنچه محققان این تحقیق دریافتند، پذیرش بیشتر روابط‌ جنسی زودگذر از جانب مردان قطعاً پایه و اساس بیولوژیکی دارد ولی راهی برای جداسازی بیولوژی از تاثیرات اجتماعی-فرهنگی نیست زیرا هر دو آنها  به‌شدت به هم وابسته هستند و همیشه هم همینطور خواهند ماند.

 

اگر مسئله‌ تفاوت‌های جنسیتی را کنار بگذاریم، درمورد عواقب احساسی غیرعمدی روابط ‌جنسی زودگذر چه می‌دانیم؟

 

محققان این عواقب را بی‌شمار می‌دانند. اول عامل ناراحتی را عنوان می‌کنند. این روابط این احساس را ایجاد خواهند کرد که استانداردهای درونی‌ خودتان را نقض کرده‌اید. اینکه برای وارد شدن به چنین روابطی خودتان را تحت‌فشار احساس کنید، فقط به این دلیل که بقیه‌ افراد جامعه هم این کار را می‌کنند، ممکن است دچار اضطراب عملکردی شوید و خودتان را در معرض نارسایی جنسی در آینده قرار دهید. واکنش‌های متداول دیگر شامل پشیمانی، ناامیدی، سردرگمی، خجالت، گناه و پایین آمدن اعتماد به ‌نفس می‌شود و افراد دیگری هم مشکلاتی مثل احساس غرور، احساس اضطراب، هیجان و احساس دوست ‌داشته ‌شدن را گزارش کرده‌اند. (معمولاً احساسات قبل و حین این روابط مطلوب‌تر هستند و بعد از رابطه منفی می‌شوند.)

 

محققانی که ارتباط سلامت روانی و روابط ‌جنسی زودگذر را بررسی می‌کنند گزارش کرده‌اند که شرکت‌کننده‌های این تحقیق که قبلاً افسرده نبودند بعد از وارد شدن به چنین ارتباطاتی علائم بیشتری از افسردگی و تنهایی از خودشان نشان داده‌اند.

 

گروه دیگری از عوامل خطرزا روابط ‌جنسی نامشخص است. یک تحقیق گزارش کرده است که مصرف الکل و مواد مخدر یکی از دلایل مهم این روابط است.

 

 

اکثر تحقیقاتی که روی ارتباط سلامتی و روابط‌ جنسی زودگذر انجام گرفته است براساس نمونه‌های کوچک بوده‌اند که عموماً از دانشکده‌ها جمع‌آوری شده‌اند. ولی مقاله‌ای از دانشگاه ایالت ساکرامنتو براساس تحقیقی است که روی دانش‌جوهای چند دانشکده، بیش از ۳۹۰۰   نفر در ۳۰ دانشکده در سراسر ایالات متحده امریکا، انجام گرفته است.

 

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، افرادی که روابط زودگذر بیشتری داشتند، دچار ناراحتی‌های روانی بیشتری بودند. دانش‌جوهایی که اخیراً چنین رابطه‌ای را تجربه‌ کرده بودند، سطح پایین‌تری از اعتماد به ‌نفس، رضایت از زندگی و شادی را گزارش کرده بودند. و دانش‌جوهایی که اخیراً رابطه‌ جنسی زودگذر داشتند، باتوجه به سطح افسردگی و اضطرابشان، دچار میزان بالاتری ناراحتی و پریشانی بوده‌اند. برخلاف این تصور که مردان با چنین روابطی مشکل ندارند ولی خانم‌ها با آن مشکل دارند، هیچ تفاوت جنسیتی در این تحقیق مشاهده نشد. یک رابطه‌ جنسی  واقعی با یک غریبه هم برای آقایان و هم خانم‌ها به یک میزان موجب تضعیف سلامت روحی و اعتماد به ‌نفس می‌شود.

 

افرادی‌که به دنبال فرصت‌هایی برای روابط‌جنسی زودگذر هستند، به‌ویژه کسانی که این کار را تحت‌تاثیر الکل و موادمخدر انجام می‌دهند، احتمالاً با احساسات مداوم تنهایی، افسردگی و اضطراب اجتماعی سر و کار دارند و به همین دلیل سعی دارند که این مشکلات خود را به صورت موقتی با این ارتباطات کاهش دهند.

 

 یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که هرچند هنجارهای جنسیتی، بیولوژی یا ترکیبی از هر دوی اینها ممکن است باعث شود که مردها بیشتر به دنبال چنین ارتباطاتی باشند (یا حداقل آن را گزارش کنند)، ارتباط بین سلامت روانی و داشتن این روابط در زن‌ها و مردها یکسان است.

 

نتیجه‌گیری: ما باید توجه بیشتری به این روابط در همه‌ سطوح داشته باشیم، از زن و مردهای جوان گرفته که به سمت این روابط تمایل دارند تا والدین، مسئولان دانشگاه‌ها و متخصصان سلامت روان. اگر شما قبلاً چنین روابطی داشته‌اید، نتایج تحقیقات به شما پیشنهاد می‌کند که به این فکر کنید که چطور این روابط می‌تواند بر سلامت روح و روان شما اثر داشته باشد. همه‌ ما به دنبال روابط خوب و رضایت‌بخش هستیم و با دانستن خطراتی که این روابط زودگذر می‌تواند بر سلامتتان داشته باشد، می‌توانید فرصت بهتری برای پیدا کردن یک رابطه‌ بادوام و سالم در قالب ازدواج به خودتان بدهید.

 

منبع: مردمان

12jav.net

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.