• ۱۳۹۸ يکشنبه ۴ فروردين
  • اِلأَحَّد ١٧ رجب ١٤٤٠
  • Sunday 24 Mar 2019

عکس روز

رضایی جو

آخرین خبرها

اجرای تاتر شایان سلطانی همراه با جایزه ویژه امین حیایی در قسمت دهم برنامه عصر جدید 3 فروردین
نمایش حیرت آور گروه نواندیشان ، پرهام بنی اسدی و سما برهانی دو نابغه نوجوان ریاضی در قسمت دهم برنامه عصر جدید 3 فروردین
نمایش آکروبات و بیت باکس گروه فی‌البداهه در قسمت دهم برنامه عصر جدید 3 فروردین
خوانندگی امیرحسین اقبالی نوجوان اسلامشهری در قسمت دهم برنامه عصر جدید 3 فروردین
مسابقه مچ‌ اندازی مهدی عبدالوند با امین حیایی و سایر داوران مسابقه عصر جدید در قسمت دهم 3 فرودین
نقشه پلید برای یک زن به بهانه انرژی درمانی
زن جوان در دام 2 مرد قوی‌هیکل
قوانین استفاده از اکسسوری برای خوش‌تیپی بیشتر
دوچرخه‌سواری مهناز افشار در هوای عالی تهران
غارهای دستکند هنامه کجا است و تاریخچه آن چیست؟
با جاذبه‌های گردشگری و مکان‌های دیدنی و تفریحی استان چهارمحال و بختیاری آشنا شوید
مسابقه دو تیم سریال بانوی عمارت و سریال حوالی پاییز در برنامه خندوانه مساوی شد
تیم بانوی عمارت با حضور لیلا اوتادی و حسین مهری در مسابقه نقاشی مشاهیر در خندوانه غوغا کرد
فیلم مسابقه اسم فامیل بین رامتین خداپناهی از تیم بانوی عمارت و حسین مهری از تیم حوالی پاییز در برنامه خندوانه
فیلم مسابقه اسم فامیل بین شبنم فرشاد جو از تیم بانوی عمارت و لیلا اوتادی از تیم حوالی پاییز در برنامه خندوانه
اجرای بیت باکس یا تقلید صدای سازها با دهان در برنامه عصر جدید
نمایش رادیویی یا دوبله همزمان به جای چند شخصیت توسط نفیسه خان دوزی در برنامه عصر جدید
شعبده بازی در برنامه 2 فرودین عصر جدید از غیب شدن روی صحنه تا گذاشتن جعبه آتش بر سر
اجرای گروهی تریکنیگ یا تلفیق هنرهای رزمی ، پارکور و آکروبات در برنامه 2 فرودین عصر جدید
خوانندگی بسیار زیبای شروین حاجی آقاپور در برنامه 2 فرودین عصر جدید
نمایش بی‌نظیر و رباتیک حرکات موزون با پارچه توسط حامد زارعان و گروه عروسک های غول پیکر ایران که برنده برنامه عصر جدید شد
بیوگرافی کامل و عکس‌های صبا ایزدپناه بازیگر نقش کژال در سریال نون . خ
بیوگرافی کامل و عکس‌های ندا قاسمی بازیگر نقش شیرین و هدیه بازوند بازیگر نقش روژان در سریال نون . خ
بیوگرافی کامل و عکس‌های شیدا یوسفی بازیگر نقش مرجان در سریال نون . خ
هرگز این 6 خوراکی را قبل از خواب نخورید
چرا بعضی بچه‌ها دیر راه می‌افتند؟
افشای راز رابطه پنهانی مرد متاهل با زن همسایه
چگونه تیرگی پوست را از بین ببریم؟
با افرادی که از آنها خوش‌مان نمی‌آید چگونه رفتار کنیم؟
4 حکایت از گلستان سعدی را بخوانید
همه آنچه درباره مردان نمکی زنجان با قدمت 2هزار ساله باید بدانید
ارگ باستانی نوشیجان کجا است و تاریخچه آن چیست؟
خلاصه قسمت اول سریال بر سر دوراهی
قتل زن ناشناس؛ اولین جنایت سال
آرزوهای نوروزی سلبریتی‌ها
ساعت پخش و تکرار سریال نون.خ در روزهای عید نوروز
جزییات ازدواج دختر رییس‌ جمهور
مرگ 121 مسافر نوروزی در جاده‌ها
نقشه عجیب مردی که می‌خواست همسرش را وادار به طلاق کند
از خیانت به همسرم پشیمانم
فیلمی از پشت صحنه برنامه عصر جدید
لحظه تحویل سال 98 با اجرای احسان علیخانی در برنامه عصر جدید
سعدی مهمان ویژه برنامه نوروزی شبکه 4 شد
فیلم خوانندگی امین حیایی در برنامه عصر جدید
محمد مطیع درگذشت
ساعت پخش و تکرار برنامه عصر جدید در روزهای عید نوروز
فیلم اجرای زنده آهنگ گلی توسط مسیح و آرش ای پی در برنامه عصر جدید
زنان جوان در دام 2 شیطان
عکس‌های متفاوت از سلبریتی‌ها
فال حافظ برای آغاز سال 98
فال سال 98 برای متولدین ماه‌های مختلف
زن‌متاهل‌خودرا‌مطلقه معرفی می‌کرد
ضرب و شتم شدید مامور آتش‌نشانی در عملیات اطفای حریق
آیا مرغ‌ها واقعا هورمونی هستند
حقوق کارگران در سال ۹۸ چقدر اضافه می‌شود
دومین حادثه در فرودگاه مهرآباد، فرود موفق فوکر بدون چرخ عقب
مرگ فوتبالیست‌سرشناس‌در چهارشنبه سوری
آتش‌گرفتن هواپیما با 100 سرنشین در فرودگاه مهرآباد؛ بدون تلفات
٧ چهره برتر مردمی سال97
مروری بر جالب‌ترین شایعات، سوتی‌ها و پدیده‌های سال97
دلیل خواب رفتن دست و پا از نگاه طب سنتی
این خوراکی‌ها قند خون را کنترل می‌کند
قهوه سرطان پروستات را مهار می‌کند
قتل به‌خاطر نشستن در صندلی جلو
هر کدام از سین های سفره هفت سین عید نوروز نشانه و نماد چیست؟
دادگاه خانواده؛ زندگی ما به صحنه جنگ بود
روزها و ساعت پخش برنامه دورهمی در عید نوروز 98
اعتراف شجاعانه پرستو صالحی
خوش‌تیپ‌ترین سلبریتی‌های سال 97
3 حکایت شیرین از گلستان سعدی
کد خبر: 93229 | تاریخ : ۱۳۹۷/۴/۱۹ - 08:40
سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی

سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی

در شرایط کنونی تغییر رژیم غذایی که به افزایش میزان مصرف فست فودها و مواد غذایی غیرطبیعی منتهی شده است، می‌تواند عاملی در جهت افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها باشد.

دوات آنلاین-اگر بخواهید خلاصه این گزارش را در یک جمله بدانید آن جمله این است فست‌فود نخورید. برا ی این‌که با عوارض این غذاهای فوری بیشتر آشنا شوید متن گزارش را بخوانید:

 

افزایش روز افزون فست فودی ها در هر کوچه و خیابانی، حکایت از استقبال مردم به خوردن غذاهای آماده به ویژه از نوع فرنگی آن دارد. در حالی که فست فودها به عنوان غذای سرطان زا شناخته می شوند.

 

هشدارهای مکرر و پی در پی کارشناسان تغذیه مبنی بر اینکه مصرف زیاد غذاهای آماده از جمله فست فودها، یکی از علل بروز سرطان تلقی می شود، نتوانسته مردم را از رفتن به سمت و سوی محل های عرضه این قبیل غذاها منصرف کند. زیرا، هر جا که چشم کار می کند، اغذیه فروشی و فست فودی است.

 

حالا ، این جور مکان ها تبدیل شده به پاتوق کسانی که ضمن خوردن پیتزا و ساندویچ، چند دقیقه ای را صرف دیدار و گفتگو با یکدیگر می کنند. آن طور که از شواهد امر پیداست، روستاها نیز از وجود این قبیل غذاخوری ها مصون نمانده اند و مردم روستا هم فست فود خور شده اند. بی توجه به تمامی مضراتی که این قبیل غذاهای آماده دارند.

 

حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: بی‌تردید بخش عمده‌ای از موفقیت در کنترل بیماری سرطان به سبک زندگی افراد و پیشگیری مقدماتی برمی‌گردد، کما اینکه در شرایط کنونی تغییر رژیم غذایی که به افزایش میزان مصرف فست فودها و مواد غذایی غیرطبیعی منتهی شده است، می‌تواند عاملی در جهت افزایش احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها باشد.

 

وی، در بیان علل عدم موفقیت مسئولان حوزه سلامت در کنترل سرطان، می افزاید: متاسفانه وزارت بهداشت بر اساس محل زندگی بیماران مبتلا به سرطان تحقیقات گسترده‌ای را انجام نداده است که مشخص شود این بیماری در کدام مناطق و بر اثر چه عواملی رشد بیشتری داشته است تا بتوانیم با استناد بدان در جهت کنترل آن برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشیم.

 

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: وزارت بهداشت باید بخشنامه‌ای صادر کند تا زمانی که نمونه بیماران مبتلا به سرطان گرفته می‌شود، مشخصات محل زندگی فرد از نظر موقعیت جغرافیایی در پاتولوژی‌ها به طور دقیق ثبت شده تا به دنبال آن مشخص شود که هر نوع سرطان در کدام نقاط از کشور دارای فراوانی بیشتری بوده است تا از این طریق بتوان این بیماری را کنترل کرد.

 

این غذای ایتالیایی شده بلای جان ایرانی ها، چرا که کمتر کسی است که هفته ای یکبار پیتزا یا ساندویچ و سیب زمینی سرخ کرده نخورد. حالا که فرصت غذا درست کردن از دست رفته و اغلب ما تا ساعاتی از روز را بیرون از خانه سپری می کنیم، این غذاهای آماده هستند که جای غذاهای خانگی را گرفته اند و لاجرم، شکم خودمان را با غذاهایی پر می کنیم که نه خاصیتی دارند نه مقوی هستند و نه سالم. اما، در عوض تا دلت بخواهد، نمک و چربی و...، دارند و اضافه کنید به آن، سس های پرچرب را که وقتی سیر می شویم، احساس خوبی به ما دست می دهد.

 

دکتر فریبرز منصور قناعی رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد گیلان، با اشاره به علائم ابتلا به بیماری التهاب روده، می گوید: مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب تشدید این بیماری می شود.

 

وی از التهاب روده به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های مزمن دستگاه گوارش در کشور نام می برد و می افزاید: به طور کلی این بیماری به دو دسته کولیت زخمی شونده( اولسراتیو) و کرون تقسیم می شود که نوع اول روده بزرگ و لایه مخاطی آن را درگیر می کند. در نوع دوم که کرون نام دارد از دهان تا مقعد تمام لایه های دستگاه گوارش اعم از مخطی، زیر مخاطی و بیرونی را درگیر می کند و علائم این بیماری نیز بستگی به محل درگیری دستگاه گوارش دارد.

 

قناعی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر در سنین جوانی و بین ۱۵ تا ۳۵ سال شایع است، می گوید: علت بیماری دقیقا مشخص نیست و می تواند علل ژنتیکی یا محیطی باشد ولی عدم مصرف سبزیجات و میوه های تازه، زندگی ماشینی و مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب دامن زدن به این بیماری می شود.

 

وزیر بهداشت با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم در استفاده از مواد غذایی، می گوید: متاسفانه سفره های ما امروز رنگ سلامت گذشته را ندارد و استفاده مکرر از فست فودها، عوارضی مانند کبد چرب را برای ما به همراه داشته اند.

 

مطالعه محققان دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا نشان می دهد خوردن فست فود فرد را احتمالا در معرض مواد شیمیایی مضر موسوم به «فتالیت ها» قرار می دهد.

 

محققان دریافته اند افرادی که میزان زیادی فست فود مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که به ندرت اینگونه غذاها را می خورند معمولا ۲۴ تا ۴۰ درصد فتالیت بیشتری در ادرارشان یافت می شود.

 

از عوارض مضر این مواد شیمیایی تاثیر آن بر رشد سیستم تناسلی مردان است. همچنین این مواد شیمیایی در بروز نارسایی های هنگام تولد، مشکلات رفتاری دوران کودکی، و بیماری های مزمن کودکی نظیر آسم تاثیر دارند.

 

زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معضل چاقی و اضافه وزن یکی از مشکلات تغذیه ای جامعه عنوان می کند و می گوید: در حال حاضر ۶۰ درصد افراد زیر ۱۸ سال کشور دچار این مشکل هستند، در حالی که در سال ۱۳۹۰ این میزان ۵۰ درصد بود. ضمن اینکه، ۲۰ درصد از کودکان دچار چاقی شکمی هستند، زیرا مصرف روغن، نمک، قند و شکر بیش از حد مجاز و مصرف میوه و سبزی و لبنیات کمتر از میزان لازم است.

 

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معتقد است؛ اولین ریسک فاکتور بیماری های غیر واگیر، الگوی غذایی و تغذیه نامناسب در کشور است. در سال ۱۳۸۰ بالغ بر ۵۷ درصد علت مرگ و میرها، ابتلا به بیماری های غیر واگیر بوده که در سال ۱۳۹۰، این میزان به ۷۶ درصد رسید.

 

دکتر محمدرضا قوام‌نصیری رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، با اشاره به اینکه سرطان دستگاه‌ گوارش فوقانی شامل مری و معده و سرطان های دستگاه گوارش تحتانی شامل روده بزرگ و انتهای روده است، می گوید: سرطان معده با رژیم غذایی در ارتباط بوده و غذاها با نگه دارنده بنیان‌های نیتریت در صورت تبدیل شدن به نیتروزامین، سرطان معده و مری را ایجاد می‌کند که نیتریت نگهدارنده مواد گوشتی همچون کالباس و سوسیس بوده و در شهرهایی با جمعیت بالا همچون تهران مصرف این غذاها و سایر فست‌فودها بسیار زیاد است.

 

فست فود در تمام دنیا حتی در کشورهای پیشرفته هم اکنون به یک معضل تبدیل شده و طبق تحقیقات ۹۸ درصد تبلیغات محصولات غذایی در آمریکا با استانداردهای جهانی از نظر نمک، سدیم و چربی و شکر تفاوت قابل ملاحظه ای دارد. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت فست فود در مجموع دشمن سلامت است، غذایی عموما بی ارزش، پر از چربی غیر اشباع که منجر به دیابت، سکته مغزی و قلبی، بیماری های قلبی و عروقی می شود. فست فود به خصوص اگر ماده اولیه آن گوشت باشد، فرآوری شده است یعنی با افزودن مواد نگه دارنده که در بدن صددرصد منجر به جهش های ژنتیکی می شود تولید می شود، البته همیشه جهش های ژنتیکی مساوی با بروز سرطان نیست اما می دانیم که گوشت فرآوری شده موجود در فست فود منجر به ایجاد موادی می شود که می توانند در پی جهش ژنتیکی به ابتلای فرد به سرطان بینجامند، به خصوص به علت وجود موادی مثل نیترات سدیم که فست فود را خوشمزه تر می کند و در کالباس، سوسیس و برگر استفاده می شود. این ماده در بدن تبدیل به نیتروزامین که صددرصد سرطان زاست می شود. مهم ترین علت ایجاد سرطان های دستگاه گوارش همین ماده است و تاثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است.

 

در کشور ما آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان زا و روش پخت مواد غذایی، دو علت اصلی افزایش سرطان های دستگاه گوارش است. در هر نوع فرآوری گوشت یا موادی مثل سیب زمینی، ماده ای سرطان زا به نام آکریل آمید تولید می شود که شاید سرطان زاترین ماده طبیعی است، در فرآوری ممکن است گوشت سرخ، برشته یا کباب شود و یا به وسیله جوش شیرین گریل شود. چنین گوشتی اگر در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد پخته شود تا ۳۰۰ برابر استاندارد، آکریل آمید ایجاد خواهد کرد. آکریل آمید از اسیدآمینه هایی که به طور طبیعی در مواد غذایی مختلف به خصوص گوشت وجود دارد در دمای بالا تولید می شود. بنابراین به عنوان اولین توصیه باید بگوییم دمای پخت گوشت یا مواد غذایی شبه گوشتی نباید حداکثر ۱۰۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی گراد بیشتر باشد.

 

منبع: مهر

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.