• ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۶ تير
  • اِثَّلاثا ٤ ذو القعده ١٤٣٩
  • Tuesday 17 Jul 2018
خشکشویی آنلاین بخار

عکس روز

آخرین خبرها

اختلاف سن مناسب در ازدواج چه قدر است؟
قتل شبانه خواهر در خانه
زن روان‌شناس شوهرش را آتش زد
راهنمای کامل انتخاب عطر مناسب برای زنان
مهم‌ترین نکات برای لاغری در مدت کوتاه
قواعد خوش‌تیپی برای همه
طرح‎‌هایی برای تزئین اتاق کودک
قتل زن متاهل در پارک چیتگر
داروهای گیاهی در دسترس برای درمان یبوست
ایده‌هایی برای چیدمان گیاهان در خانه
معرفی کامل شرکت‌کنندگان خنداننده شو 2
سوزاندن زن هندی به خاطر مقاومت در برابر تجاوز
14 پیشنهاد برای تهرانگردی شبانه
ببینید: لوکس‌ترین خانه‌های جهان
عکس‌های میخکوب‌کننده از ماجراجویان
با خیانت همسر چه کنیم
چگونه عینک شیک انتخاب کنیم
میوه؛ بهترین نسخه برای پیشگیری از بیماری‌های چشمی
فریدون آسرایی: کار خوانندگان قدیمی سخت شده است
نکات حقوقی درباره حکم جلب سیار
کنترل آسم با رژیم غذایی
چه کسانی به آلزایمر مبتلا می‌شوند؟
روش‌های طبیعی برای درمان سرفه
تتلو در راه لس‌آنجلس؟
کودکان در تابستان چه لباسی بپوشند؟
رابطه عجیب لاکچری‌ها وسلبریتی‌ها
مردی همسر و دخترش را کشت
راه‌هایی برای خلاصی از موخوره
زندگی خانوادگی سحر قریشی
چگونه از ترک پا خلاص شویم؟
عکس‌های زیبا از پایان جام جهانی
ایده‌هایی برای دکوراسیون اتاق خواب
جزییات پرونده سلطان سکه
این دختر؛ جوانترین میلیاردر آمریکا
گوهر خیراندیش: دخترانم برایم مادری می‌کنند
از چه لنزهایی برای زیبایی استفاده کنیم؟
تصاویر بی‌نظیر از دنیای درندگان
آیا جرم‌گیری دندان ضرر دارد؟
اینجا؛ قتلگاه همسرناصر محمدخانی
عکس‌های دیدنی از تالاب انزلی
ملحمدره؛ ماسوله غرب کشور
آیا فروش کبد ۵۰۰ میلیونی صحت دارد؟
چگونه فردی جذاب باشیم
نشانه‌های کمبود ویتامین دی در بدن
‍قتل عام خانوادگی در آمریکا
کارآگاهان خصوصی در ایران چه می‌کنند
پوست زیبا و سالم با خام‌خواری
جزییات یک جنایت خانوادگی
معمای 11ساله جنایت هولناک
زیورآلات مناسب مهمانی را چطور انتخاب کنیم
نکات کلیدی برای شیک‌پوشی
زندگی خانوادگی ترانه علیدوستی
عکس‌های بی‌نظیر از دنیای زیر آب
دنیای ستارگان/ از هک‌شدن اینستای اشکان خطیبی تا سفر لیلا حاتمی به اسپانیا
قتل همسر در راه دادگاه خانواده
9 راز ساده برای خوشبختی
همه اصول کلیدی که ثروتمندان رعایت می‌کنند
ایمپلنت چه زمانی موفق خواهد بود؟
اینجا؛ روستای کندوان
چطور شال مناسب تابستان انتخاب کنیم
ورزش‌های مفید برای افزایش باروری زنان
جزییات قتل خانم وکیل
پیشنهادهایی برای دکوراسیون آشپزخانه‌های کوچک
کارهای ساده‌ای که استرس زنان خانه‌دار را کاهش می‌دهد
نقاطی از شمال که حتما باید ببینید
نشانه‌های انواع سرطان را بشناسیم
از قهوه چه استفاده‌هایی بکنیم؟
معرفی معروف‌ترین قلعه‌های ایران
خبرهای ساعد هدایتی از مهران مدیری
ادعای عجیب مرد متهم به تجاوز
کد خبر: 93210 | تاریخ : ۱۳۹۷/۴/۱۸ - 13:33
غذا پختن در این ظروف مضر است

غذا پختن در این ظروف مضر است

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ‌وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند، ازجمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.

دوات آنلاین-چند وقتی است که تبلیغات ظروف مسی در برنامه‌های آشپزی رسانه ملی به شدت رواج پیدا کرده، همین امر نیز باعث گرایش مردم به استفاده از این ظروف شده است.

 

همین موضوع باعث واکنش زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت شد.

 

وی در نامه‌ای به دانشگاههای علوم پزشکی شرایط استفاده از ظروف مسی و مضرات مصرف غلط از این ظروف را یادآور شده است.

 

در این نامه با عنوان «آموزش رعایت اصول بهداشتی-تغذیه‌ای در استفاده از ظروف مسی»آمده است:‌

 

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ‌وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند، ازجمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.

 

بیشتر بخوانید: ظروف سفالی را سر سفره‌هایمان بیاوریم

 

مس از یک طرف فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان می‌دهد و در طولانی‌مدت بدن را دچار مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد می‌کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبول‌های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است.

 

یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارند، پخت غذا در آنها صحیح نیست. مس قرمز به‌مرورزمان در مجاورت هوا اکسید می‌شود و به سبز و خاکستری تغییر رنگ می‌دهد که برای سلامت مصر است. استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط یک لایه دیگر از فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشد و به اصطلاح باید سفید شده باشد تا از ورود مس به غذا جلوگیری کند.

 

در صورتی که ظروف مس قلع‌اندود نشده باشد، ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تأثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک می‌کند.

 

نکته قابل‌توجه اینکه قلع‌اندود شدن باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد، در غیر این صورت اگر قلعه همراه سرب باشد آسیب‌های غیرقابل جبرانی به بدن وارد خواهد کرد. سرب واردشده به بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با آن به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناک‌تر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوان‌ها می‌شود و قطعاً کبد قدرت مبارزه با چنین چیزی را نداشته و شخص بیمار دچار مرگ تدریجی خواهد شد.

 

مس بهترین رسانای حرارت است و بسیار سریع و یکنواخت داغ می‌شود و ازجمله ظروفی است که سبب تخریب و آسیب به روغن‌های مصرفی درون آن می‌شود، بنابراین هنگام استفاده از این ظروف بهتر است از حرارت کم و متوسط استفاده شود.

 

استفاده از این ظرف باید بسیار با احتیاط و دقت صورت گیرد. مراجع علمی ازجمله سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از ظروف مسی را برای پخت‌ و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی  و ترش دارند توصیه نمی‌کنند؛ چراکه لایه‌های داخلی ظروف را از بین می‌برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا می‌شود و همچنین باعث اختلال در جذب کلسیم و آهن شده و در کبد رسوب می‌کند و باعث مسمومیت خواهد شد.

 

همچنین در هنگام طبخ غذا از قاشق‌های چوبی و پلاستیک استفاده شود چراکه قاشق‌های فلزی ممکن است به لعاب ظرف آسیب برساند یا خش بردارد. ظرف داغ را بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر نباید قرار داد. ابتدا باید ظروف به تدریج خنک شود و سپس به آهستگی شسته تا لایه قلع‌اندود از بین نرود.

 

منبع: فارس

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.