• ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۶ آذر
  • اِلأِثنين ٨ ربيع الثاني ١٤٤٠
  • Monday 17 Dec 2018
خشکشویی آنلاین بخار

عکس روز

آخرین خبرها

اعتراف تهیه‌کننده سرشناس درباره روابط غیراخلاقی با بازیگر زن معروف
ازدواج دختر رئیس جمهور در بی خبری
آشپزی/طرز تهیه سالاد عدس و کلم
اشتباهات رایج فنگ‌شویی در دکوراسیون
قوانینی که هر خانم خوش‌تیپی باید بداند
گفت‌و‌گو با پری زنگنه، خواننده موسیقی سبک اپرا: موسیقی دشمن تاریکی‌هاست
داستان‌های شاهنامه/ پادشاهی بهمن و انتقام‌جویی برای قتل اسفندیار
راز جذابیت سریال بانوی عمارت در چیست؟
شناخت شخصیت از روی گروه خونی
نقد فیلم همه می دانند؛ شاید همه ندانند
گفت‌وگو با کمند امیرسلیمانی: پدرم به بازیگر شدن من تمایل نداشت
تحلیلی درباره کلیپ پربازدید جاسازی جی.پی.اس در کفش شوهر
شرط عجیب دختر برای ازدواج ، از داماد قاتل ساخت
به کجاهای استان گیلان سفر کنیم؟
گزارش تصویری از زندان زنان
راه‌هایی برای درمان سریع سرماخوردگی
زنی در دام سیاه شوهر اینترنتی
عکس‌های‌متفاوت از الناز شاکردوست
حواشی جنجالی زندگی بهنوش طباطبایی
شوهراولم خیانتکاربود و دومی دزد
دختری؛ قربانی‌تجاوز پسر فوتبالیست
دور این مردان خط قرمز بکشید
چرا دلار و سکه ارزان شدند؟
معرفی کامل شرکت‌کنندگان و گروه‌های مسابقه ادابازی خندوانه
شبنم فرشادجو: 40 سالم شده، دوست دارم ازدواج کنم
اخاذی از پزشکان با فیلم‌های سیاه
تاریخ حراج موزه «دورهمی» هنوز مشخص نیست
افشاگری مریم کاویانی درباره نحوه انتخاب بازیگران سینما
دمنوش‌هایی برای فصل زمستان
چه نوع بوت‌هایی برای شما مناسب است؟
5 ویژگی خانواده‌های موفق
علل و علایم بروز سکته مغزی
معرفی کامل مکان‌های دیدنی شهر رامسر
نقد فیلم بمب؛ یک عاشقانه/ عشق و حسرت زیر بمباران تهران
آشپزی/ طرز تهیه پنکیک کره‌ای
معمای مرگ مرموز پسر دانش آموز
قتل در جریان معامله عتیقه
آیا به خواستگاری مردی که قبلا طلاق گرفته جواب مثبت بدهیم؟
فرار از شکنجه‌گاه شوهر
2عکس‌جالب‌از آنانعمتی ومهناز افشار‌
دختران پدرشان را اعدام کردند
سرقت‌های مسلحانه برای تأمین هزینه ازدواج
مهدیه ‌نساج ، بازیگر نقش اول زن سریال مینو: شخصیت خودم شبیه به مینو است
نقشه فراری‌دادن مجرم‌بزرگ اقتصادی
توضیح هومن حاجی عبداللهی درباره سریال نوروزی «ن-خ»
سریال حوزه استحفاظی ؛ سریال نوروزی شبکه 3
نقش نعیمه نظام دوست در سریال نوروزی «ن-خ» چیست؟
جزییات کامل از سریال «ن-خ» به‌عنوان سریال نوروزی شبکه یک در عید 98+ بازیگران
طلاقی توافقی که ۵۷۰ میلیون دلار آب می‌خورد
اعدام برای نویسنده متجاوز به دختران
جنایت به‌خاطر زن صیغه‌ای
نیکی نصیریان ، بازیگر نقش آهو در سریال بانوی عمارت: آهو به چیزی که می‌خواهد می‌رسد
تلاش پریناز ایزدیار برای حمایت از پرندگان مهاجر
حسن فتحی به دنبال ساخت شهرزاد 4
آشپزی/ دستور پخت بیف استراگانف با اسپاگتی
در 10 دقیقه آرایش کنید
انار چه خاصیت‌هایی دارد؟
جدیدترین اس‌ام‌اس‌ها برای شب یلدا
آشپزی/ طرز تهیه ژله هندوانه‌ای مخصوص شب یلدا
آلبومی از زیباترین و جدیدترین مدل‌های تزیین هندوانه برای شب یلدا
چگونه شوهرمان را عاشق خود کنیم؟
همه آنچه درباره غار علیصدر باید بدانید
شایعاتی درباره ازدواج بهنوش طباطبایی
نقدی بر فیلم همه می‌دانند ؛ اصغر فرهادی در دام تکرار
برگزاری عروسی 100 میلیون دلاری در هندوستان
تازه‌ترین عکس‌ها از سلبریتی‌ها
فرجام تلخ عشق نوجوانی
تجاوز؛پایان دوستی خیابانی
قتل همسر10روز پس از تولد فرزند
نجات‌بچه10ساله‌ازعقد‌بامرد70 ساله
کد خبر: 93210 | تاریخ : ۱۳۹۷/۴/۱۸ - 13:33
غذا پختن در این ظروف مضر است

غذا پختن در این ظروف مضر است

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ‌وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند، ازجمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.

دوات آنلاین-چند وقتی است که تبلیغات ظروف مسی در برنامه‌های آشپزی رسانه ملی به شدت رواج پیدا کرده، همین امر نیز باعث گرایش مردم به استفاده از این ظروف شده است.

 

همین موضوع باعث واکنش زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت شد.

 

وی در نامه‌ای به دانشگاههای علوم پزشکی شرایط استفاده از ظروف مسی و مضرات مصرف غلط از این ظروف را یادآور شده است.

 

در این نامه با عنوان «آموزش رعایت اصول بهداشتی-تغذیه‌ای در استفاده از ظروف مسی»آمده است:‌

 

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ‌وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند، ازجمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.

 

بیشتر بخوانید: ظروف سفالی را سر سفره‌هایمان بیاوریم

 

مس از یک طرف فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان می‌دهد و در طولانی‌مدت بدن را دچار مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد می‌کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبول‌های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است.

 

یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارند، پخت غذا در آنها صحیح نیست. مس قرمز به‌مرورزمان در مجاورت هوا اکسید می‌شود و به سبز و خاکستری تغییر رنگ می‌دهد که برای سلامت مصر است. استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط یک لایه دیگر از فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشد و به اصطلاح باید سفید شده باشد تا از ورود مس به غذا جلوگیری کند.

 

در صورتی که ظروف مس قلع‌اندود نشده باشد، ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تأثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک می‌کند.

 

نکته قابل‌توجه اینکه قلع‌اندود شدن باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد، در غیر این صورت اگر قلعه همراه سرب باشد آسیب‌های غیرقابل جبرانی به بدن وارد خواهد کرد. سرب واردشده به بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با آن به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناک‌تر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوان‌ها می‌شود و قطعاً کبد قدرت مبارزه با چنین چیزی را نداشته و شخص بیمار دچار مرگ تدریجی خواهد شد.

 

مس بهترین رسانای حرارت است و بسیار سریع و یکنواخت داغ می‌شود و ازجمله ظروفی است که سبب تخریب و آسیب به روغن‌های مصرفی درون آن می‌شود، بنابراین هنگام استفاده از این ظروف بهتر است از حرارت کم و متوسط استفاده شود.

 

استفاده از این ظرف باید بسیار با احتیاط و دقت صورت گیرد. مراجع علمی ازجمله سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از ظروف مسی را برای پخت‌ و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی  و ترش دارند توصیه نمی‌کنند؛ چراکه لایه‌های داخلی ظروف را از بین می‌برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا می‌شود و همچنین باعث اختلال در جذب کلسیم و آهن شده و در کبد رسوب می‌کند و باعث مسمومیت خواهد شد.

 

همچنین در هنگام طبخ غذا از قاشق‌های چوبی و پلاستیک استفاده شود چراکه قاشق‌های فلزی ممکن است به لعاب ظرف آسیب برساند یا خش بردارد. ظرف داغ را بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر نباید قرار داد. ابتدا باید ظروف به تدریج خنک شود و سپس به آهستگی شسته تا لایه قلع‌اندود از بین نرود.

 

منبع: فارس

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.