• ۱۳۹۷ چهارشنبه ۴ مهر
  • اِلأَربِعا ١٥ محرم ١٤٤٠
  • Wednesday 26 Sep 2018
خشکشویی آنلاین بخار

عکس روز

آخرین خبرها

نقشه غیراخلاقی مادرشوهر برای عروس
داستان‌های شاهنامه/ رستم رخش را چگونه انتخاب کرد
آشپزی / طرز تهیه سوپ حریره ، پیش غذای مقوی و مناسب برای پاییز
ببینید: اینجا؛ خانه ویل اسمیت
شوهرم مردی خیانتکار است
عشق سیاه به جنایت انجامید
معرفی کامل و نقد فیلم جاده قدیم ساخته منیژه حکمت
پیشنهاد بی‌شرمانه مرد به همسرش
فیلم هشدارآمیز پلیس/ کیف‌قاپ‌ها این‌گونه دزدی می‌کنند
ببینید: اینجا؛ تالاب سیریک
عکس‌های دیدنی از روستای کندوان
فیلم / دستگیری 22 نفر از عوامل پشتیبانی حمله تروریستی اهواز
مشاوره‌ پیش از ازدواج چه فایده‌ای دارد
دلایل شوره سر و راه‌های پیشگیری از آن
داستان‌های شاهنامه/ کشته‌شدن نوذر، پادشاه ایران به‌دست افراسیاب
آشپزی / املت اسپانیایی، صبحانه ای سریع و آسان
معرفی کامل مکان‌های دیدنی شهر یزد
قتل دختر بیمار توسط پدر
پیشنهاد رابطه شیطانی توسط تعمیرکار موبایل
سریال ممنوعه توقیف نشده است
عکس‌های خیره‌کننده از جنگل آمازون
زنی که فیلم مستهجن‌اش پخش شد
بازتاب ویدئوی ناپسند وزیر بهداشت
گفت‌وگو با حمید گودرزی بازیگر و مجری مسابقه 5 ستاره : محمدرضا گلزار را به مسابقه‌ام دعوت می‌کنم
فیلمی از صحبت‌های مادر محمدطاها، مادر شهید 4 ساله حادثه تروریستی اهواز
توصیه تغذیه‌ای برای پیشگیری از سکته مغزی
واکنش مادرانه مهناز افشار به شهادت کودک 4 ساله در حمله تروریستی اهواز
روغن آووکادو چه خاصیت‌هایی برای پوست دارد
ازدواج در سن بالا چه عواقبی دارد؟
دستگیری عوامل حادثه تروریستی اهواز
اخاذی از مردان هوسران
نقد فیلم تنگه ابوقریب؛ روایتی جذاب از سوژه‌ای تکراری
خانم های خوش‌تیپ از چه زیورآلاتی برای پاییز استفاده می‌کنند؟
رنگ مناسب لاک برای پاییز چه رنگی است؟
آشپزی / دستور پخت سوپ اسفناج به‌عنوان پیش غذای مناسب فصل پاییز
برترین عکس‌ها از حیات وحش
امیرتتلو غیابی محاکمه می‌شود
معرفی کامل و نقد فیلم مغزهای کوچک زنگ زده
بیوگرافی کامل آزاده صمدی
عقد اجباری خانم دکتر با پسر بی‌سواد
فرمول‌هایی که قهوه‌خورها باید بدانند
پروبیوتیک‌ها چه خاصیتی دارند؟
زخم‌ها را لیزردرمانی بکنیم یا نه؟
بازار عجیب و غریب مواد مخدر
انهدام باند جاعل تراول چک
دختر 18ساله در دام مرد متاهل
کارهایی که برای تقویت حافظه باید انجام داد
معرفی کامل غار علیصدر در استان همدان
نکاتی که درباره حجامت باید بدانید
بهترین زمان مصرف عرقیات و داروهای گیاهی چه‌وقت است
داستان زندگی 10زن اغفال شده
واکنش هنرمندان به حادثه تروریستی اهواز
نقشه شیطانی برای آزار دختر جوان
ادعای ناموسی برای یک جنایت
تعداد شهدای اهواز به 24 نفر رسید
پدر شهید 4 ساله حادثه تروریستی اهواز چه گفت؟
10 نکته کلیدی درباره بیوگرافی و زندگی شخصی سلمان خان، ستاره بالیوود
3 تروریست حادثه اهواز کشته و یک نفر دستگیر شد/ هدف حمله جایگاه مقامات بود
9 متجاوز به عنف اعدام شدند
روایت شاهدان از حادثه اهواز
فیلمی از لحظه حمله تروریستی در اهواز
تصاویری از حمله تروریستی اهواز
11کشته در حمله تروریستی اهواز
گفت‌وگو با جف بزوس، ثروتمندترین فرد جهان: زمانی که کسی چیزی از اینترنت نشنیده بود، دست به کار شدم
جزئیات حادثه تروریستی در اهواز
اجاره قاتل 3.5 میلیون تومانی
علت سفید شدن زودرس مو‌ها چیست؟
برای داشتن پوست زیبا و سالم چه بخوریم؟
درسی که بهاره رهنما با بالا رفتن سنش گرفت
استایل فرمول یکی لیلا اوتادی در کارتینگ آزادی
کد خبر: 93210 | تاریخ : ۱۳۹۷/۴/۱۸ - 13:33
غذا پختن در این ظروف مضر است

غذا پختن در این ظروف مضر است

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ‌وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند، ازجمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.

دوات آنلاین-چند وقتی است که تبلیغات ظروف مسی در برنامه‌های آشپزی رسانه ملی به شدت رواج پیدا کرده، همین امر نیز باعث گرایش مردم به استفاده از این ظروف شده است.

 

همین موضوع باعث واکنش زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت شد.

 

وی در نامه‌ای به دانشگاههای علوم پزشکی شرایط استفاده از ظروف مسی و مضرات مصرف غلط از این ظروف را یادآور شده است.

 

در این نامه با عنوان «آموزش رعایت اصول بهداشتی-تغذیه‌ای در استفاده از ظروف مسی»آمده است:‌

 

بهترین ظروف برای طبخ مواد غذایی ظروف مقاوم به حرارت هستند که به هیچ‌وجه مواد سمی را به مواد غذایی در حال طبخ وارد نمی‌کنند، ازجمله ظروف شیشه‌ای و پیرکس‌ها و در مقابل بدترین ظروف برای طبخ غذا تفلون‌هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده است.

 

بیشتر بخوانید: ظروف سفالی را سر سفره‌هایمان بیاوریم

 

مس از یک طرف فلزی پرواکنش است و در مقابل حرارت با مواد غذایی واکنش نشان می‌دهد و در طولانی‌مدت بدن را دچار مسمومیت و حالت تهوع و استفراغ، اسهال و سردرد می‌کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبول‌های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همراه است.

 

یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارند، پخت غذا در آنها صحیح نیست. مس قرمز به‌مرورزمان در مجاورت هوا اکسید می‌شود و به سبز و خاکستری تغییر رنگ می‌دهد که برای سلامت مصر است. استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط یک لایه دیگر از فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشد و به اصطلاح باید سفید شده باشد تا از ورود مس به غذا جلوگیری کند.

 

در صورتی که ظروف مس قلع‌اندود نشده باشد، ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تأثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک می‌کند.

 

نکته قابل‌توجه اینکه قلع‌اندود شدن باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد، در غیر این صورت اگر قلعه همراه سرب باشد آسیب‌های غیرقابل جبرانی به بدن وارد خواهد کرد. سرب واردشده به بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با آن به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناک‌تر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوان‌ها می‌شود و قطعاً کبد قدرت مبارزه با چنین چیزی را نداشته و شخص بیمار دچار مرگ تدریجی خواهد شد.

 

مس بهترین رسانای حرارت است و بسیار سریع و یکنواخت داغ می‌شود و ازجمله ظروفی است که سبب تخریب و آسیب به روغن‌های مصرفی درون آن می‌شود، بنابراین هنگام استفاده از این ظروف بهتر است از حرارت کم و متوسط استفاده شود.

 

استفاده از این ظرف باید بسیار با احتیاط و دقت صورت گیرد. مراجع علمی ازجمله سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از ظروف مسی را برای پخت‌ و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی  و ترش دارند توصیه نمی‌کنند؛ چراکه لایه‌های داخلی ظروف را از بین می‌برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا می‌شود و همچنین باعث اختلال در جذب کلسیم و آهن شده و در کبد رسوب می‌کند و باعث مسمومیت خواهد شد.

 

همچنین در هنگام طبخ غذا از قاشق‌های چوبی و پلاستیک استفاده شود چراکه قاشق‌های فلزی ممکن است به لعاب ظرف آسیب برساند یا خش بردارد. ظرف داغ را بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر نباید قرار داد. ابتدا باید ظروف به تدریج خنک شود و سپس به آهستگی شسته تا لایه قلع‌اندود از بین نرود.

 

منبع: فارس

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.