دوات آنلاین-پوکی استخوان خطری است که همه بهویژه زنان سالمند را تهدید میکند. پیام فرحبخش، متخصص تغذیه برای پیشگیری از این اتفاق توصیههایی دارد:
شکستگی ناشی از پوکی استخوان به راحتی ترمیم نمی شود و گاهی برای فرد از کار افتادگی ایجاد میکند؛ لذا بایستی از دریافت کلسیم و ویتامین D از همان سنین کودکی غافل نبود و دریافت سه تا چهار واحد لبنیات در روز باید از دوران کودکی مورد توجه قرار بگیرد و این روند تا سنین کهنسالی ادامه پیدا کند.
جایگاه کلسیم مغز دانه ها و حبوبات با شیر قابل مقایسه نیست؛ لذا نمی توان لبنیات را از زندگی حذف کرد. افراد اگر در مصرف شیر و ماست دچار مشکلات جسمی می شوند ، میتوانند دوغ را جایگزین این مواد لبنی کرده و یا غذاهایی مصرف کنند که در آنها کشک به کار میرود.
چربی مانع جذب کلسیم است. خامه و کره، چربی لبنیات بوده و در تقسیم بندیهای تغذیه نمی توان آنها را لبنیات تصور کرد. همچنین ویتامین D در متابولیسم کلسیم خیلی موثر است. منابع غذایی در این زمینه خیلی کارایی ندارند و بعد از چک کردن سطح ویتامین D در بدن توسط آزمایش، افراد می توانند مکمل های دارویی را به صورت قرص و آمپول استفاده کنند. گرچه زرده تخم مرغ، شیر و گوشت مقادیری از ویتامین دی را تامین می کنند اما باید حداقل روزی نیم ساعت در معرض نور آفتاب موثر باشیم تا ویتامین D لازم را کسب کنیم. دستها، صورت و مقداری از پاها در این فرایند باید در معرض آفتاب باشند.
افرادی که اضافه وزن دارند برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان باید اضافه وزن خود را کاهش دهند. البته کاهش وزنهای سریع نیز باعث پوکی استخوان شده و برداشت کلسیم افراد را مختل می کند. اشخاص نباید بدون مشورت با پزشک این کار را انجام دهند چرا که با از دست دادن شدید آب بدن و یا از بین بردن عضلات، وضعیت استخوان های بدن را بدتر می کنند. باید از مصرف کافئین و فسفر زیاد که توسط نوشیدن چای و نوشابه صورت می گیرد، اجتناب کنند چرا که مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های گازدار می تواند باعث پوکی استخوان شود و بهتر است از منابع لبنی به جای قرص های مکمل استفاده کنند.
تمام خانم های بالای 65 سال باید یک بار در سال سطح کلسیم خود را از طریق آزمایش های مربوطه ارزیابی کنند و اگر سطح آن کاهش داشت، داروهای مربوطه را دریافت کنند. همچنین آقایان بالای 70 سال هم باید مورد ارزیابی در این زمینه قرار بگیرند.
منبع: میزان
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.