2024/03/28
۱۴۰۳ پنج شنبه ۹ فروردين
بیماری قلبی با مصرف زیاد گوشت و لبنیات

بیماری قلبی با مصرف زیاد گوشت و لبنیات

مردان میانسالی که بیش از اندازه گوشت، لبنیات و سایر مواد خوراکی حاوی پروتئین بالا مصرف می کنند در مسیر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند.

دوات آنلاین-این همه هشدار دادند و نصیحت کردند که زیاد گوشت نخورید. حالا این هم نتیجه تحقیقات تازه: مردان میانسالی که بیش از اندازه گوشت، لبنیات و سایر مواد خوراکی حاوی پروتئین بالا مصرف می کنند در مسیر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند.

 

محققان در این تحقیق دریافتند پروتئین موجود در ماهی و تخم مرغ ارتباطی با افزایش ریسک نارسایی قلبی ندارند.

 

«جایرکی ویرتانن» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فنلاند شرقی، در این باره می گوید: «رژیم غذایی سرشار از پروتئین در طول سال های اخیر به محبوبیت زیادی دست یافته است. اما یافته ها نشان می دهد مصرف بالا پروتئین، مخصوصا پروتئین دارای منشاء حیوانی، دارای تاثیرات مضری بر سلامت است.»

 

در بیماری نارسایی قلبی، قلب تضعیف شده و نمی تواند خون و اکسیژن کافی برای تامین نیازهای بدن پمپاژ کند. نارسایی قلبی می تواند موجب کوتاه شدن طول عمر شود. از آنجائیکه هیچ درمانی برای این مشکل وجود ندارد، پیشگیری از طریق رژیم غذایی و سبک زندگی بسیار ضروری است.

 

بیشتر بخوانید: مصرف 2 وعده ماهی در هفته؛ کمکی برای پیشگیری از بیماری قلبی

 

به گفته ویرتانن، هنوز علت افزایش ریسک نارسایی قلبی مشخص نیست. اسیدهای آمینه بلوک های سازنده پروتئین ها هستند. طبق فرضیه وی، «برخی اسیدآمینه ها در نارسایی قلبی نقش دارند. اما این نظریه مقدماتی بوده و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه هست.»

 

به گفته محققان، علاوه بر خود پروتئین، نحوه آماده سازی غذا هم نقش مهمی در افزایش ریسک نارسایی قلبی دارد. به عنوان مثال، مصرف ماهی به صورت پخته یا کباب شده به گوشت فرآوری شده ارجح است.

 

در این مطالعه، داده های بیش از ۲۴۰۰ مرد فنلاندی جمع آوری شد و آنها به طورمیانگین به مدت ۲۲ سال تحت نظر بودند. رده سنی مردان ۴۲ تا ۶۰ سال بود.

 

در طول مدت مطالعه، ۳۳۴ نفر از این مردان مبتلا به نارسایی قلبی شدند. در بین این گروه، ۷۰ درصد پروتئین مصرفی دارای منبع حیوانی و ۲۸ درصد دارای منشاء گیاهی بود.

 

بیشتر بخوانید: آجیل بخورید، برای قلب مفید است

 

محققان براساس میزان پروتئین مصرفی دریافتند ریسک نارسایی قلبی در مورد تمام منابع پروتئین ۳۳ درصد بود، اما در مورد پروتئین حیوانی این ریسک ۴۳ درصد و در مورد پروتئین حاصل از لبنیات این ریسک ۴۹ درصد بیشتر بود. پروتئین گیاهی با افزایش ۱۷ درصدی ریسک نارسایی قلبی مرتبط بود.

 

تنها پروتئین حاصل از ماهی و تخم مرغ در این مطالعه ارتباطی با ریسک نارسایی قلبی نداشت.

 

با این حال محققان هنوز توصیه به محدودکردن مصرف پروتئین را برای پیشگیری از نارسایی قلبی زود می دانند و بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

 

منبع: مهر

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.