شیر بدون چربی بخوریم یا شیر پرچرب؟
مطالعهای کوچک نشان داد که مصرف روزانه شیر کامل به بهبود سطوح کلسترول خوب(HDL) در شرکتکنندگان کمک کرده است، در شرایطی که مصرف شیر بدون چربی چنین نتیجهای بههمراه نداشت
دوات آنلاین-شیر پر چرب بار دیگر در کانون توجهات قرار گرفته و محبوبیت آن رو به افزایش است. در شرایطی که سالها به مردم توصیه میشد تا بهواسطه محتوای کالری زیاد و چربی اشباع از مصرف محصولاتی مانند شیر و ماست پر چرب پرهیز کنند، اما آنها در حال باز پس گرفتن اعتبار خود بهعنوان گزینههایی سالم در مقایسه با جایگزینهای کم چرب و بدون چربی خود هستند.
به گزارش «هلث»، به گفته فرانس لارجمن روت کارشناس تغذیه،جریان ترس از چربی در دهه 1990 موجب شد تا توصیه رایج سازمانها و کارشناسان سلامت بر پرهیز از مصرف این ماده، از جمله کنار گذاشتن مصرف محصولات لبنی مانند شیر، استوار باشد.همان گونه که افراد بیشتری استفاده از لبنیات کمچرب یا بدون چربی را مد نظر قرار میدادند، شرکتهای تولیدکننده لبنیات نیز برای بهبود عطر و طعم این قبیل محصولات افزودن قند و مواد مصنوعی دیگر به آنها را آغاز کردند.
از اینرو، تنها مصرف یک وعده ماست میوهای در روز میتواند تقریبا کل مقدار مصرف توصیه شده روزانه شکر را تامین کند.شیرهای بدون چربی و کم چرب، و ماستهای طعمدار نه تنها به اندازه همتایان پر چرب خود در ایجاد احساس سیری و رضایت از غذا خوردن موفق نیستند، بلکه اغلب سرشار از قندهای افزوده بوده و حتی ما را از فواید سلامت لبنیات پر چرب محروم میکنند.بهطور جالب توجهی، لبنیات پر چرب ممکن است به ما در حفظ وزن سالم کمک کنند.
طی یک مطالعه که شرایط 18 هزار زن میانسال با وزن سالم را برای یک دهه دنبال کرد، مشخص شد، افرادی که شیر کامل و لبنیات پر چرب بیشتری مصرف میکردند، در مقایسه با زنانی که هیچ گونه لبنیات پر چربی مصرف نمیکردند، احتمال کمتری داشت با اضافه وزن یا چاقی مواجه شوند.
مطالعهای کوچک نیز نشان داد که مصرف روزانه شیر کامل به بهبود سطوح کلسترول خوب(HDL) در شرکتکنندگان کمک کرده است، در شرایطی که مصرف شیر بدون چربی چنین نتیجهای بههمراه نداشت.
برخی مطالعات دیگر نشان دادهاند کودکانی که شیر کامل مصرف میکنند، نسبت به آنهایی که شیر کمچرب مصرف میکنند، از سطوح بالاتر ویتامین D در خون خود برخوردار هستند. پژوهشگران فکر میکنند که چربی شیر ممکن است در جذب کارآمدتر ویتامین D نقش داشته باشد زیرا این ماده مغذی محلول در چربی است.
خوشبختانه، شرایط در حال تغییر است. افراد بسیاری آگاهند که دلیلی برای هراس از چربیهای سالم وجود ندارد. برخی دوستداران غذا خوردن سالم ممکن است به مصرف ماست و دیگر محصولات لبنی ساده و بدون چربی عادت کرده باشند تا از مصرف چربیهای اشباع پرهیز کرده و استفاده از منابع چربی خوب مانند مغزدانهها را در دستور کار خود قرار داده باشند.
اگر شما نیز از افراد این دسته هستید، شاید بهتر باشد همچنان مصرف گاهبهگاه لبنیات پر چرب را مد نظر قرار دهید.در شرایطی که هر دو انتخابهای خوبی هستند، اما محصولات لبنی تهیه شده از شیر کامل ارگانیک فواید دیگری مانند محتوای بالای اسیدهای چرب امگا-3 و همچنین اسید لینولئیک کونژوگه که برای حفظ وزن سالم مفید بوده و ممکن است به مدیریت دیابت نوع 2 نیز کمک کند را ارائه میکند.همانند هر گروه غذایی دیگر، مصرف بیش از حد لبنیات نیز ایده خوبی نیست.
اگر به خوبی میتوانید لبنیات را تحمل کنید، به مقدار مصرف توصیه شده روزانه سه وعده پایبند باشید. شیر و محصولات لبنی دیگر منبع خوبی برای کلسیم هستند و زنان به دریافت 1,000 میلیگرم کلسیم در روز نیاز دارند.اگر در گوارش لاکتوز، قند طبیعی موجود در شیر، با دشواری مواجه هستید میتوانید محصولات لبنی بدون لاکتوز را انتخاب کنید. همچنین، ماست یونانی و پنیرهای سخت محصولاتی با لاکتوز بسیار کم هستند، از اینرو، مصرف آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز معمولا مشکلآفرین نیست.محصولات لبنی پر چرب ممکن است بهترین انتخاب برای افرادی که رژیم غذایی دش(DASH) را برای درمان پرفشاری خون دنبال میکنند، نباشند.
پزشک یا کارشناس تغذیه شما ممکن است استفاده از محصولات لبنی کم چرب را در رژیم غذایی دش توصیه کند که سرشار از میوهها، سبزیها و لنبیات کم چرب است.برای افراد دیگر، مصرف روزانه لبنیات پر چرب مشکلساز نیست و در صورت دسترسی به گزینههای ارگانیک، آنها انتخاب بهتری هستند.
منبع: آرمان
12jav.net