2024/04/24
۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
پروستات، انواع و درمان‌های دارویی، خانگی و طب سنتی

پروستات، انواع و درمان‌های دارویی، خانگی و طب سنتی

دلایل التهاب پروستات در مردان چیست؟ این مشکل چه علایمی دارد؟ داروهای مفید برای آن کدام است و آیا می‌توان از روش‌های طی سنتی و درمان خانگی استفاده کرد؟

دوات آنلاین-پروستاتیت حاد، یک بیماری اورژانس اورولوژی از نظر تشخیص و درمان است. این بیماری باید از دیگر شکل‌های پروستاتیت، نظیر پروستاتیت میکروبی مزمن و سندروم مزمن درد لگنی CPPS تمایز داده شود. پروستات با انقباض خود، مقدار زیادی یعنی حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد به ترشحات اضافه می‌کند. در حقیقت ۲۰ تا ۳۰ درصد حجم منی مربوط به ترشحات پروستات است. میکروبی که باعث عفونت حاد پروستات می‌شود، شبیه میکروبی است که باعث عفونت سیستم دستگاه ادراری می‌شود.جالب است بدانید هرمیکروبی که باعث عفونت ادراری ‌شود، می‌تواند باعث پروسستاتیت حاد هم شود. میکروب‌های شایع درایجاد این بیماری، اشرشیاکلی و پروتئوس است .

 

3نمونه پروستاتیت

* پروستاتیت حاد (عفونت حاد پروستات)

* پروستاتیت عفونی مزمن (عفونت ادراری عود شونده یا عفونت مزمن پروستات)

* پروستاتیت غیر میکروبی مزمن یا سندروم درد لگنی مزمن (درد یا ناراحتی در ناحیه لگن حداقل از سه ماه قبل همراه با علایم ادراری و اختلال جنسی)

 

بزرگ شدن پروستات در مردان

به طور معمول پروستات در تمام طول زندگی مردان رشد می کند. در برخی از مردان این بزرگ شدن پروستات به حدی نیست که مشکل ایجاد کند ولی در برخی دیگر، بزرگی پروستات می تواند بر سلامت آنها و همچنین کیفیت زندگیشان تاثیر گذار باشد. مطالعات نشان داده است که از هر 5 مرد 50 الی 60 ساله یک نفر به مشکلات پروستات دچار خواهد شد.

 

بسیاری از افراد برای خلاص شدن از مشکلات پروستات سریعا عمل جراحی و داروهای شیمیایی را انتخاب می کنند ولی بهتر است بدانید که روش های گیاهی و خانگی موثری برای مشکلات پروستات وجود دارد که می توانید قبل از اقدامات دیگر، تحت نظر پزشک، امتحان کنید.

 

نشانه‌ها و علائم بزرگ شدن پروستات

برخی از مردان مبتلا به این مشکل، علائم بسیار خفیفی دارند و یا حتی علائمی مشاهده نمی کنند. در حالی که برخی دیگر از مبتلایان علائم شدیدی بروز می دهند و کیفیت زندگی آنها تحت تاثیر قرار می گیرد.برخی از رایج ترین علائم عبارتند از:

- احتیاج ناگهانی و شدید به ادرار کردن

- افزایش احتیاج به ادرار کردن در نصف شب

- ادرار با سختی و دشواری آغاز می شود

- نشت ادرار و دفع غیر ارادی ادرار

- قطع شدن ادرار در زمان ادرار کردن

- ناتوانی در ادرار کردن / احساس ادرار کردن دارید ولی قادر به ادرار کردن نیستید

- خون در ادرار

- و …

 

درمان التهاب پروستات

در صورت تشخیص به موقع، این بیماری به راحتی درمان می شود. درمان پروستاتیت معمولا با مصرف آنتی بیوتیک برای چند هفته شروع می شود.

 

اگر بهتر شدید، باید دارو را ۲ تا ۳ ماه مصرف کنید. اگر هنگام مصرف آنتی بیوتیک بهتر نشدید، باید آزمایش های بیشتری انجام شود.

 

داروی درمان پروستاتیت چیست؟

قدم اول، مصرف آنتی بیوتیک هاست. اگر علایم بهبود نیافت، درمان با این داروها معمولا متوقف می شود. یکی از راهکار های شناخته شده، استفاده از سفکسین برای درمان پروستاتیت است.

 

درمان خانگی التهاب پروستات

پس از شروع درمان دارویی، ادامه درمان پروستاتیت به صورت خانگی دنبال می شود. در این شرایط برای کاهش نشانه های درد و تسریع بهبودی، موارد زیر به بیمار پیشنهاد می شود:

 

فیزیوتراپی، ورزش یا ماساژ درمانی، ممکن است به برخی مردان کمک کند.

 

مشاوره، بیوفیدبک ، روشی برای بهبود عملکرد بدن  یا تکنیک های آرام سازی ممکن است به کاهش استرس وجلوگیری از درد کمک کند.

 

 بعضی از عصاره های گیاهی و عصاره گرده زنبور عسل،  ممکن است کمک کننده باشد.

 

مدت درمان

بیشتر مردان سریع بهبود می‌یابند. معمولا درمان ۴ تا ۶ هفته طول می کشد. در این دوره مصرف داروها باید ادامه پیدا کند.آنتی بیوتیک ها برای ۶ تا ۱۲ هفته تجویز می شوند. در صورت بروز عفونت، ممکن است درمان آنتی بیوتیکی طولانی مدت نیاز باشد در حالی که جراحی برداشتن پروستات (پروستاتکتومی) برای عفونت های مکرر به ندرت استفاده می شود و به عنوان آخرین درمان مطرح است.

 

درمان پروستات با طب سنتی

در این مطلب گیاهانی را معرفی می‌کنیم که به درمان بزرگی پروستات کمک شایانی می‌کنند:

 

گزنه گیاهی مفید برای درمان پروستات

برای درمان تورم و التهاب پروستات باید یک قاشق مرباخوری از گزنه خشک و خرد شده را در یک فنجان آب جوش دَم و پس از ۱۵ دقیقه میل کنید؛ این دمنوش را می‌توان روزانه سه بار مصرف کرد.

 

رفع التهاب پروستات با دانه‌های کدوی تخمه کاغذی

افراد دچار بزرگی پروستات باید روزانه سه بار و هر بار بین ۱۰ تا ۱۵ عدد از دانه‌های پوست کنده کدوی تخمه کاغذی را مصرف یا روزانه سه بار و هر بار ۱۵ تا ۲۰ قطره از روغن آن را میل کنند.

 

شیرین بیان بسیار مفید است

مصرف روزانه سه بار، دمنوش پودر ریشه شیرین بیان جهت درمان بزرگی پروستات بسیار مفید است؛ برای این منظور افراد باید یک قاشق چای‌خوری از پودر ریشه شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش دَم و پس از ۱۵ دقیقه آن را میل کنند؛ درصورت دسترس نبودن پودر ریشه شیرین بیان می‌توان از جوشانده ریشه‌های خرد شده آن نیز استفاده کرد.

 

چای سبز التهاب پروستات را درما می‌کند

برای رفع التهاب پروستات باید روزانه سه بار دمنوش چای سبز را مصرف کرد؛ برای تهیه این دمنوش اشخاص باید یک قاشق مرباخوری از چای سبز را در یک لیوان آب جوش دَم و پس از ۱۵ دقیقه آن را میل کنند.

 

سرکه سیب تاثیر زیادی دارد

سرکه سیب برای درمان جوش، افزایش سوخت و ساز بدن، شوره سر، آسم، اسهال، کاهش وزن، سم زدایی بدن، مشکلات شکم، گلودرد، سوء هاضمه، شب ادراری، افسردگی، فشارخون، کلسترول خون، آرتروز، دیابت، بیماری های قلبی، سرطان و مشکلات پروستات مفید است. سرکه سیب می تواند از بزرگ شدن غده پروستات جلوگیری کرده و علائم پروستات بزرگ شده را تسکین دهد. البته توجه داشته باشید که باید از سرکه سیب طبیعی و اصل استفاده کنید.

 

از تاثیر پودر یا روغن کتان غافل نشوید

جهت درمان بزرگی پروستات افراد باید یک قاشق مرباخوری از پودر کتان یا یک قاشق چای‌خوری از روغن دانه‌های کتان را روزانه سه بار مصرف کنند.

 

شبدر قرمز برای درمان پروستات موثر است

مصرف روزانه سه بار از دمنوش شبدر قرمز برای درمان تورم پروستات مفید است؛ برای این منظور افراد باید یک قاشق مرباخوری از گل‌های خشک شده شبدر قرمز را دَم و پس از ۱۵ دقیقه آن را میل کنند.

 

گیاه دم‌ اسب مصرف کنید

مصرف روزانه ۲ گرم از پودر گیاه خشک شده دُم‌اسب نقش موثری در درمان التهاب پروستات دارد؛ استفاده بیشتر از این گیاه موجب افزایش فشارخون می‌شود.

 

مصرف میوه و سبزی برای درمان پروستات

به طور کلی، مصرف بیشتر میوه‌جات و سبزیجات به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدان آنها توصیه می‌شوند. هویج، چغندر، شلغم، کنگر فرنگی و انواع کلم به دلیل دارا بودن نوعی آنتی‌اکسیدان خاص می‌تواند در پیشگیری از بزرگی و سرطان پروستات موثر باشد.

 

مطالعات نشان داده است مردانی که مصرف دائمی کلم بروکلی یا سویا داشته‌اند کمتر دچار پروستات شده‌اند. مصرف انواع مرکبات بویژه گریپ‌فروت، کیوی، هندوانه و گوجه‌فرنگی نیز در پیشگیری و کاهش علائم بزرگی پروستات مفید است.

مصرف کافی انواع ویتامین‌ها بویژه ویتامین E و C نیز توصیه می‌شود. آجیل، تخمه آفتابگردان، بادام و جوانه گندم غنی از ویتامین E است.

 

منابع: بیتوته و  یادداشت دکتر هوشنگ قوامی، متخصص اورولوژی در روزنامه خراسان

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.