• ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۹ فروردين
  • اِلخَميس ١٢ شعبان ١٤٤٠
  • Thursday 18 Apr 2019

عکس روز

آخرین خبرها

آریا عظیمی نژاد: جزء مافیا هستم
نظر ملیکا شریفی‌نیا درباره خواهر فروردینی‌اش
کدام ماشین‌ها در ایران میلیاردی هستند؟
تعرض استاد موسیقی به دختر تنها
جنایت به‌خاطر هزینه اثاث‌کشی
قیمت دلار،یورو، سکه و طلا روز پنج‌شنبه 29 فروردین
دلایل حمله قلبی در جوانان چیست؟
آتش اعتیاد پدر زندگی دختر جوان را خاکستر کرد
چگونه مشکل کمبود وقت را حل کنیم؟
گورستان تاریخی خالد نبی کجا است و تاریخچه آن چیست؟
برای شاد بودن چه کار کنیم؟
چه کار کنیم که ترس بچه‌ها از بین برود؟
اسرار تازه از جنایت شیطانی مرد و زن خیانتکار
گفت و گو با سارا صوفیانی ، بازیگر سریال روزهای بی قراری :زندگی سارا پر از اتفاقات است
نقشه سیاه دختر جوان و خواستگارش
طلاق به‌خاطر وحشت از ایدز
اظهارات دردناک زن مهاجر ؛ سمیرا: رفتم توت‌فرنگی بچینم به من تجاوز کردند
جنایت خانوادگی هولناک به دلیل رابطه پنهانی زن با دوست شوهر
قتل همسر به‌خاطر زن صیغه‌ای
ازدواج این دختران سلبریتی بهم خورد
چگونه در خانه بستنی بلوبری درست کنیم؟
طالع بینی ازدواج ؛ متولدین چه ماه‌هایی برای ازدواج با هم مناسب هستند؟
چه گل‌ها و گیاهانی را برای نگهداری در آپارتمان بخریم؟
تیپ عجیب بهنوش بختیاری
چهره خود را با کانتورها تغییر دهید
غزلی از دیوان شمس/ گلزار بین گلزار بین در آب نقش یار بین
امروز با حافظ/ سخت می‌گردد جهان بر مردمان سخت‌کوش
فال روزانه و فال تولد پنج‌شنبه 29 فروردین
بازیگران و نقش‌های سریال برادر جان +گزارش پشت صحنه
حسام منظور ، بازیگر نقش چاوش : سریال برادر جان قصه‌ای اخلاق‌مدار دارد
مارال فرجاد، بازیگر سریال برادر جان: مهتاب با عشق با شوهرش ازدواج کرد اما...
کامران تفتی بازیگر سریال برادر جان: حنیف از خود واقعی‌اش خیلی دور است
معرفی کامل سریال‌های ماه رمضان 98 + خلاصه داستان و بازیگران
شرایط قانونی حذف اسم همسر سابق از شناسنامه بعد از طلاق
هر آنچه درباره بیستون باید بدانید
شهامت ایجاد تغییر در زندگی‌تان را داشته باشید
نقد روان‌شناسانه فیلم کتاب سبز که برنده 3 جایزه اسکار 2019 شد
شوهرم کتکم می‌زند اما من هم به او دروغ‌های زیادی گفته‌ام
مصرف نودل چه ضررهایی دارد؟
با خاصیت‌های پیاز آشنا شوید
عروسی نیم‌میلیارد تومانی در تهران
طلاق به‌خاطر ترس از پرواز
خوراکی‌هایی که زنان حتما باید بخورند
ترفند عجیب برای فرار از مهریه 180 سکه‌ای
عکس‌هایی دیدنی از شبنم مقدمی
عکس‌های پاریسی3 بانوی سلبریتی
اعدام عامل تجاوز به زن متاهل
نحوه ست کردن پرده و کوسن های مبل در دیزاین خانه
امروز با حافظ/ گر چه افتاد ز زلفش گرهی در کارم
رنگ لاک مناسب بهار و نحوه ست کردن آن با لباس
مریم امیرجلالی: رضا عطاران جواب تلفنم را نمی‌دهد
دستور پخت آش ریواس
شعری عاشقانه از سهراب سپهری / صدا کن مرا
فال روزانه و فال تولد چهارشنبه 28 فروردین
قتل شوهرسوم به‌خاطر رابطه شیطانی
ماجرای عجیب یکی از بازماندگان نسل‌کشی حلبچه
معرفی مکان‌های تاریخی و دیدنی شهر نراق در استان مرکزی
افزایش تعرفه‌های برق از اردیبهشت
درمان‌های خانگی برای از بین بردن تبخال
گزارشی از شرکت‌های گلدکوئستی‌های مجوزدار
راه‌های تقویت اعتماد به نفس
روش‌های عملی برای ترک عادت‌های بد
برای رفع تپش قلب بالا چه کنیم؟
جزییات تازه از قتل مرد جادوگر که قربانی رابطه شیطانی همسرش شد
گفت‌وگو با زنی که می‌خواست با تهدید به بمب‌گذاری به بانک دستبرد بزند
اعترافات نوجوانی‌که والدینش را کشت
طلاق به‌خاطر آجیل
فیلمی کامل از آتش گرفتن کلیسای نوتردام پاریس
خیانت به همسر با زن مطلقه
گفت‌وگو با قاتلان پزشک معروف
کد خبر: 137552 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۱/۲۱ - 07:00
روغن پالم چه ضررها و فایده هایی دارد؟

روغن پالم چه ضررها و فایده هایی دارد؟

روغن پالم به لحاظ اقتصادی، سهولت استقرار، هزینه پایین کشت و کار، قدرت تحمل متوسط در برابر تغییرات آب و هوایی و عملکرد بالا در هکتار، یکی از جذاب ترین محصولات مناطق گرمسیری محسوب می شود.

دوات آنلاین-گیاه پالم در مناطق مرطوب و گرم می روید. مالزی و اندونزی ازکشورهای اصلی تولید کننده و صادر کننده پالم هستند. طی چهار دهه گذشته تولید جهانی روغن پالم به سرعت گسترش یافته و یکی از ترکیبات مهم صنایع روغن و چربی شده است. این روغن بیشترین روغن مورد استفاده در جهان است و تقریبا یک سوم بازار جهانی روغن را به خود اختصاص داده است.در ادامه ویژگی های خوب و بد این روغن را مطالعه کنید :

 

این روغن، ظرفیت گسترده ای برای استفاده در صنایع غذایی، دامی، دارویی، شیمیایی و سوخت زیستی دارد. علاوه بر این، روغن پالم به لحاظ اقتصادی، سهولت استقرار، هزینه پایین کشت و کار، قدرت تحمل متوسط در برابر  تغییرات آب و هوایی و عملکرد بالا در هکتار، یکی از جذاب ترین محصولات مناطق گرمسیری محسوب می شود.

 

ترکیب فیزیکوشیمیایی روغن پالم اثر مستقیم بر کیفیت محصول نهایی دارد.

 

مدیریت خوب (GMS) در مراحل فرایند روغن پالم از کاشت تا استخراج روغن خام و فرایند تصفیه، حائز اهمیت است تا روغن پالم با کیفیت مناسب برای فراورده های غذایی، دارویی یا شیمیایی به دست آید. روغن پالم خام و تازه، قرمز رنگ و دارای عطر و طعم شیرین و خوشایند و کارامل مانند است که در اثر تصفیه رنگ آن کاهش می یابد. نگهداری طولانی مدت روغن ویژگی های حسی آن را به عطر و طعم میوه ای تغییر می دهد و از کیفیت آن می کاهد.

 

در سال های اخیر به دنبال تلاش برای کاهش مقدار اسیدهای چرب ترانس در روغن ها، تولید و مصرف این روغن افزایش یافته است. روغن پالم به علت ترکیب اسیدهای چرب و وجود آنتی اکسیدان ها در برابر اکسایش مقاومت بالایی دارد. همچنین این روغن منبع غنی کاروتن است که پیش ساز ویتامین A بوده و برای سلامت چشم مورد نیاز است. روغن پالم حاوی مقادیر تقریبا مساوی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع است که یکی از وجوه تمایز آن نسبت به روغن های گیاهی دیگر مانند روغن سویا، ذرت، آفتاب گردان، زیتون، کنجد و غیره محسوب می شود چراکه میزان اسیدهای چرب اشباع روغن های مذکور بسیار ناچیز است. این موضوع به پایداری روغن پالم کمک می کند. اسیدهای چرب اشباع نقطه ذوب بالاتری نسبت به اسیدهای چرب غیراشباع دارند و در دمای محیط یا دماهای پایین تر به صورت جامد هستند. بنابراین اختلاط روغن پالم با روغن های گیاهی مایع و سرخ کردنی با هدف افزایش پایداری آن ها انجام می شود.

 

 در روغن های مخلوط شده با روغن پالم به ویژه در دماهای پایین تر از دمای محیط، معمولا حالت دو فاز دیده می شود به این صورت که روغن پالم به شکل جامد در می آید و در کف قرار می گیرد.با توجه به مطالب یادشده، ذهنیت شکل گرفته در کشور ما در خصوص روغن پالم صحیح نیست و ناشی از ناآگاهی در خصوص این محصول است. شایان ذکر است باوجود این که ترکیب اسیدهای چرب اشباع در روغن پالم منجر به کاربرد گسترده آن در صنایع مختلف شده است اما از دیدگاه سلامت افراد، این اسیدهای چرب می تواند خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

 

روغن پالم برای مصارف گوناگون در دنیا استفاده می شود. برای مثال این روغن در صنایع پخت تولید مارگارین ، روغن های سرخ کردنی، صنایع قنادی، شکلات و بستنی به کار می رود.

 

منبع: خراسان/ دکتر راضیه نیازمند | متخصص علوم و صنایع غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.