2024/03/29
۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
همه آنچه درباره سریال دنگ و فنگ روزگار باید بدانید+ مصاحبه بازیگران

همه آنچه درباره سریال دنگ و فنگ روزگار باید بدانید+ مصاحبه بازیگران

دوستی یعنی رفاقت، نزدیكی، محبت، عشق و ... اما اگر همین دوستی به خاطر ماجراهایی به هم بخورد، مسلماً منجر به شكل گیری اتفاقاتی می‌شود. همین سوژه مجموعه سریال دنگ و فنگ روزگار شده كه به تهیه‌كنندگی امیرحسین طالبی‌كاشانی و كارگردانی جواد مزدآبادی در سیما فیلم برای پخش از شبكه یك سیما مراحل تصویربرداری را سپری می‌كند.

دوات آنلاین-دوستی یعنی رفاقت، نزدیكی، محبت، عشق و ... اما اگر همین دوستی به خاطر ماجراهایی به هم بخورد، مسلماً منجر به شكل گیری اتفاقاتی می‌شود. همین سوژه مجموعه سریال دنگ و فنگ روزگار شده كه به تهیه‌كنندگی امیرحسین طالبی‌كاشانی و كارگردانی جواد مزدآبادی در سیما فیلم برای پخش از شبكه یك سیما مراحل تصویربرداری را سپری می‌كند.

 

نقش این دو دوست را محمد نادری و سیروس گرجستانی بازی می‌كنند كه طی شراكتی دچار مشكلاتی می‌شوند كه ناچار هستند طی سال‌ها این مشكلات را پنهان كنند. همین مساله باعث رقم خوردن اتفاقات مختلف طنز در این سریال می‌شود. البته به گفته تهیه‌كننده سریال جنس طنز این سریال با دیگر طنزها متفاوت است و بیشتر طنز موقعیت است تا بتواند از این طریق نگاه مخاطب را جلب كند.

 

در كنار این دو بازیگر، بیژن بنفشه‌خواه، نیما شاهرخ‌شاهی، محمد فیلی، غلامرضا نیكخواه، امیر غفارمنش، ساعد هدایتی، شیرین آقارضا كاشی، پانته‌آ مهدی‌نیا، سینا رازانی، زهرا داوود‌نژاد، مهری آل‌آقا، مریم شاه ولی، مینا نوروزی، ساقی زینتی، بیتا خردمند، عباس محبوب، طاهر علایی، فریده دریامج، ژیار محمدزاده، ساره صحرایی، ستاره صحرایی و ..... بازی می‌كنند.

 

یكی از ویژگی‌های این مجموعه تلویزیونی، تصویربرداری در 70 لوكیشن است و همین تعدد لوكیشن‌ها یكی از عوامل جذابیت سریال دنگ و فنگ روزگار است و گروه در قسمت‌های مختلف تهران، شهر ری، احمدآباد مستوفی و ... مشغول ضبط این اثر هستند. البته تعدد لوكیشن‌ها كار تولید را با سختی‌هایی همراه می‌كند، اما تهیه‌كننده تلاش كرده تا این سختی را به جان بخرد تا بتواند یك مجموعه طنز دیدنی را روانه آنتن كنند تا مردم هم از تماشای آن لذت ببرند.

 

 ضمن این‌كه طراح و سرپرست فیلمنامه حسن وارسته و امیر شاداب هم در نگارش به او كمك كرده است. از دیگر حسن‌های این مجموعه آماده بودن فیلمنامه قبل از كلید زدن بود. این اتفاق در این روزها خیلی به ندرت اتفاق می‌افتد و معمولاً گروه سازندگان آثار نمایشی با داشتن پنج تا ده قسمت آماده از فیلمنامه كلید می‌زنند و همزمان با تولید، نگارش هم ادامه دارد.

 

طبق نشانی كه یكی از عوامل پشت صحنه به من و عكاس داده باید بیمارستان توانبخشی عمل را پیدا كنیم كه در كوچه و پس‌كوچه زعفرانیه قرار دارد. وارد محوطه بیمارستان می‌شویم كه به دو راه ختم می‌شود. از نگهبان بیمارستان می‌پرسیم كه برای ضبط سریال طبقه چندم باید برویم و او سمت راست را نشان می‌دهد. وارد ساختمان قدیمی بیمارستان می‌شویم. نه خبری از پرستار است و نه بیمار. سكوت به اندازه‌ای است كه صدای ردپای خودمان هم شنیده می‌شود.

 

بعد از عبور از چند راهروی پیچ در پیچ به گروه فیلمبرداری می‌رسیم و یكی از عوامل پیگیر جواد مزدآبادی كارگردان سریال می‌شویم و او خطاب به ما می‌گوید كه در این بخش یك فیلم سینمایی ساخته می‌شود و عوامل سریال دنگ و فنگ روزگار سمت چپ بیمارستان مشغول به كار هستند. به همین دلیل تغییر مسیر می‌دهیم و خودمان را به گروه سریال می‌رسانیم.

 

بعد از پرس و جو نزد كارگردان می‌رویم كه در سالن اجتماعات نشسته و مشغول طراحی یكی از صحنه‌های سریال است. این صحنه مربوط به محل كار دختری به نام نوا است كه نقش آن را مریم شاه‌ولی بازی می‌كند. نقش پدرش را محمد نادری به عهده دارد و نقش مادرش را پانته‌آ مهدی‌نیا بازی خواهد كرد. در واقع خانواده اردشیر، نقش محوری در این سریال دارند.

 

با توجه به این‌كه هنوز بازیگران نقش‌های اصلی نیامده‌اند و فقط كارگردان و تهیه‌كننده به همراه عوامل پشت صحنه مشغول هستند، از فرصت پیش آمده استفاده می‌كنم و با جواد مزدآبادی كارگردان صحبت می‌كنم.

 

 120 بازیگر و 70 لوكیشن

جواد مزدآبادی، كارگردان درباره پذیرش كارگردانی این سریال به جام‌جم می‌گوید: وقتی فیلمنامه را خواندم، احساس كردم كار متفاوت و خوبی است. در این سال‌ها كمتر فیلمنامه‌ای را خوانده‌ام كه جذاب باشد. در این مجموعه 120 بازیگر بازی می‌كنند و 70 لوكیشن داریم. بالای 80‌درصد سكانس‌های این سریال شلوغ هستند و در هر صحنه هشت تا ده نفر حضور دارند و همین به جذابیت‌های سریال اضافه كرده است. ضمن این‌كه كار تولید را دشوار می‌كند، اما چون قصه جذاب بود، كارگردانی را پذیرفتم. البته به این موضوع هم فكر كردم كه با توجه به این‌كه مردم در شرایط اقتصادی خوبی به سر نمی‌برند بهتر است با تماشای یك سریال طنز بخندند و به لحاظ روحی شارژ شوند.

 

وی ادامه می‌دهد: قالب طنز سریال دنگ و فنگ روزگار، موقعیت است. ضمن این‌كه دیگر طنزها هم در این سریال دیده می‌شود، همچون طنز كلامی، فانتزی و ... البته من خیلی در فیلمنامه دخل و تصرف نداشتم، زیرا سه سال نگارش این سریال زمان برده و چندین بار بازنویسی شده است. از سوی دیگر اولین بار است كه كار تولید را با فیلمنامه آماده شروع كردیم. خیلی وقت بود كه این اتفاق نمی‌افتاد، حتی به یاد دارم سریال چهارچرخ را می‌ساختم، نویسنده سر صحنه حاضر بود و همزمان می‌نوشت و فیلمنامه در اختیار من و بازیگران قرار می‌گرفت.

 

این كارگردان با اشاره به این‌كه سریال دنگ‌وفنگ روزگار كار فوق‌العاده شیرینی است، عنوان می‌كند: این مجموعه قصه جذابی دارد و به نظرم ماحصل كار خوب باشد. همه لوكیشن‌های سریال هم در تهران است.

 

مزدآبادی درباره انتخاب بازیگران می‌گوید: در قالب مشورت با تهیه كننده، مدیر شبكه و مدیر گروه فیلم و سریال به انتخاب بازیگران رسیدیم. ما می‌توانستیم فهرست كمدین‌ها را جلوی رویمان بگذاریم و انتخاب كنیم، اما فقط چند نفر از بازیگرانی را كه سریال‌های طنز بازی می‌كنند، انتخاب كردیم و سعی داشتیم تركیب بازیگران برای مخاطبان تازگی داشته باشد.

​​​​​​​

 هدف، شاد كردن دل مردم است

امیرحسین طالبی‌كاشانی، تهیه‌كننده با اشاره به این‌كه دنگ و فنگ روزگار جزو سریال‌های طنز خاص است، می‌گوید: تقریبا تهیه‌كنندگان از ساخت سریال‌های طنز فراری هستند و ترجیح می‌دهند كارهای درام و اجتماعی انجام بدهند. اما من در طول این سال‌ها به غیر از دستپخت همیشه طنز كار كرده‌ام. مانند جنگ 77، زیر آسمان شهر و ... از سوی دیگر آقای وارسته دو سال و نیم روی فیلمنامه این سریال كار كرد و چند بار بازنویسی شد.

 

وی ادامه می‌دهد: ویژگی این مجموعه حضور 120 بازیگر است. همچنین سیاهی لشکر هم كم نداریم. هدف ما شاد كردن دل مردم است و وظیفه ما به عنوان سازنده آثار نمایشی این است كه لبخند را به لب مردم بیاوریم.

 

این تهیه‌كننده درباره انتخاب جواد مزدآبادی، كارگردان می‌گوید: با این‌كه آقای مزدآبادی جوان است، اما كارهای زیادی تا امروز ساخته و سریال دنگ و فنگ دومین مجموعه طنز این كارگردان بعد از سریال چهارچرخ است. گرچه اولین همكاری ما با هم است، اما در كار بسیار تلاش می‌كند. زودتر از بقیه می‌آید و دیرتر محل كار را ترك می‌كند. بیمارستان عمل یكی از 70 لوكیشن این سریال است.

 

كاشانی در پایان می‌افزاید: البته تنوع لوكیشن گرچه به زیبایی بصری سریال می‌افزاید، اما به مراتب كار تولید را دشوار می‌كند. هدف ما این است تا یك كار خوب و قابل توجهی را در گونه طنز روانه آنتن كنیم.

 

 نقش بنگاهدار زرنگ

غلامرضا نیكخواه درباره نقشش در این سریال می‌گوید: در این سریال نقش فریدون بنگاهدار را بازی می‌كنم كه به هر قیمتی هر كاری انجام می‌دهد و زرنگ بازی می‌كند. نقش خوبی است و آقای وارسته فیلمنامه‌ را خیلی خوب نوشته است. واقعا جزو نویسندگان برجسته است و سریال دنگ و فنگ روزگار جزو كارهای خوب طنز خواهد بود. اولین بار هم است كه فیلمنامه كامل نوشته شده و می‌ دانیم به لحاظ شخصیت‌پردازی و قصه تا انتها قرار است چه اتفاقاتی بیفتد. همچنین فیلمنامه كامل به خلق نقش كمك بیشتری می‌كند.

 

 وی كار كردن با جواد مزدآبادی را بسیار خوب توصیف می‌كند و توضیح می‌دهد: از پیشنهادها خیلی خوب استقبال می‌كند و تعامل مناسبی با بازیگران در طول كار دارد. ارتباط خوبی میان عوامل برقرار است و همین كار را برایمان شیرین‌تر كرده است.

 

 زنی جدید و منضبط

بیتا خردمند در این مجموعه نقش پروین را بازی می‌كند. او می‌گوید: پروین، سرپرست بچه‌های امدادگر هلال‌احمر است و برایش یک جریان عشقی پیش می‌آید که منجر به ازدواج می‌شود. پروین، فرد بسیار جدی و منضبط است. هر چه داستان جلو می‌رود، مخاطب متوجه می‌شود كه پروین در عین سختگیری، دل مهربانی دارد.

 

وی اشاره می‌كند: كار با جواد مزدآبادی در كسوت كارگردان خیلی عالی است. او با اشراف زیاد، بازیگران را برای ایفای نقش‌هایشان هدایت می‌كند. كار كردن با او لذتبخش است. از سوی دیگر 11 سالی كه كار می‌كنم در سریال‌های رستگار، زیر هشت و ... همیشه نقش‌های جدی داشتم و تم كارها هم جدی بود، اما با بازی در سریال دنگ و فنگ روزگار برای اولین بار تجربه كار طنز را كسب می‌كنم كه خیلی هم دوست دارم. همچنین  در سریال حكایت‌های كمال هم بازی دارم.

 

 

پدری كه بلاهای مختلف سرش می‌آید!

محمد نادری، بازیگر درباره نقش خود در مجموعه دنگ و فنگ روزگار می‌گوید: در این سریال نقش اردشیر را بازی می‌كنم. این كاراكتر ویژگی‌های خاصی دارد به همین دلیل من را برای بازی قلقلك داد. ضمن این‌كه بلاهای مختلفی که سر این كاراكتر می‌آید غیرمعمول است كه سر یك نفر این همه اتفاق بیفتد، ولی در مجموع كاراكتری دوست‌داشتنی است. امیدوارم مردم هم دوست داشته باشند. بازیگر باید سوار بر كاراكتر باشد تا بتواند آن را برای بیننده قابل لمس كند. من هم سعی كردم با این شخصیت جلو بروم.

وی ادامه می‌دهد: وقتی بازیگر می‌خواهد نقشی را قبول كند چند معیار را در نظر می‌گیرد؛ یكی از معیارها این است كه در كجای جهان نمایش قرار دارم. یعنی كاراكتر اردشیر در كجای جهان نمایش دنگ و فنگ روزگار است. از دیگر ویژگی‌های این سریال این است كه به هیچ وجه طنز آن لوده‌بازی نیست و طنز موقعیت است. همین مورد هم برایم جذاب بود.

این بازیگر با اشاره به این‌كه خیلی به‌ندرت اتفاق می‌افتد فیلمنامه كامل نوشته شده باشد، عنوان می‌كند: ای‌كاش همیشه این اتفاق در سریال‌های تلویزیون بیفتد. وقتی فیلمنامه مشخص باشد، بازیگر تكلیفش مشخص است و می‌داند نقشش چه پایانی دارد یا نسبت به كاراكترهای مقابلش باید چگونه باشد.

نادری با اشاره به این‌كه پدر سریال دنگ و فنگ روزگار چه تفاوتی با سریال شمعدونی دارد؟ توضیح می‌دهد: تفاوت خیلی زیادی دارد. هوشنگ مظاهری از طبقه متوسط بود، اما اردشیر از طبقه پایین است. تفاوت در طبقات باعث می‌شود در دیدگاه، افكار و ... تاثیر بگذارد. ضمن این‌كه رفتار نسبت به فرزندان هم تفاوت دارد. من هم سعی كردم اردشیر، پدری كاملا متفاوت از كار قبلی‌ام باشد.

 

گرجستانی در نقش آقای همسایه

سیروس گرجستانی از آن دست بازیگرانی است كه تجربه ایفای هم نقش‌های جدی را دارد و هم طنز. البته در سال‌های اخیر بیشتر به سمت كارهای طنز گرایش داشته است. او از چندی پیش مشغول بازی در سریال دنگ و فنگ روزگار است كه به گفته كارگردان نقش آقاولی را در این سریال بازی می‌كند.

او دوست و شریك اردشیر است كه نقش آن را محمد نادری بازی می‌كند و نقش همسرش را مهری آل‌آقا بازی می‌كند. موقعیت‌های طنز بین اردشیر و آقاولی شكل می‌گیرد و بار عمده طنز و شیرینی كار به عهده این دو بازیگر است. همچنین آقاولی پولی از اردشیر طلب دارد كه همین منجر به شكل‌گیری ماجراهای متعدد می‌شود و قصه دنگ و فنگ روزگار را جذاب‌تر و دیدنی‌تر می‌كند.

 

در لباس یك آدم دورو

بیژن بنفشه‌خواه، بازیگر سریال دنگ و فنگ روزگار درباره نقشی كه در این اثر بازی می‌كند عنوان می‌كند: قبل از این‌كه به كاراكتر فكر كنم، حضور آقای كاشانی، تهیه‌كننده و آقای مزدآبادی، كارگردان باعث شد تا بازی در این سریال را بپذیرم، حتی فیلمنامه را نخواندم و نقش فیروز را قبول كردم، چون به این دو عزیز اعتماد كامل داشتم. ویژگی با نمك این كاراكتر این است كه دورو است و به قول معروف شیشه‌خورده دارد. ضمن این‌كه دو‌به‌همزن است و با باجناقش مرتب كل‌كل می‌كند. در ظاهر آدم خنده‌رویی است، اما زیرآب همه را می‌زند.

 

وی اشاره می‌كند: من آقای كاشانی را از سال 1376 می‌شناسم و از همان زمان با او كار كردم؛ به همین دلیل با اعتماد نقش را قبول كردم. فضای كار هم خوب و دلنشین است.

 

وی در پاسخ به این سوال كه آیا برای نقش فیروز با توجه به طنز بودن فضای مجموعه، بداهه هم دارید؟ می‌افزاید: سال‌هاست دیگر بداهه كار نمی‌كنیم و طبق فیلمنامه دیالوگ‌ها را می‌گوییم و فقط هر جا كه لازم باشد حتما پیشنهاد می‌دهیم.

 

منبع: جام جم

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.