• ۱۳۹۷ چهارشنبه ۳ بهمن
  • اِلأَربِعا ١٦ جمادي الاولي ١٤٤٠
  • Wednesday 23 Jan 2019
خشکشویی آنلاین بخار

عکس روز

آخرین خبرها

زنجبیل چه خاصیت‌هایی دارد؟
دادگاه خانواده/ پایان تلخ عشق دختر پولدار به پسر فقیر
نقد فیلم مارموز/ یک مارمولک جعلی
ترک اعتیاد/ گفت‌و‌گو با مردی که بعد از 24 سال مواد را ترک کرد
از این آدم‌ها در هر شرایطی دوری کنید
کلیله و دمنه/ حکایت شغال و ماده شیر
گلستان سعدی/ بخفتی به از آن که در پوستین خلق افتی
چگونه برای سربازی امریه بگیریم؟
شوهرم بین من و زن دومش از زمین تا آسمان فرق می‌گذارد
راهنمای کامل سفر به بروجن+ مکان‌های دیدنی
چه موقع بهترین زمان برای بارداری است؟
برادرکشی به‌خاطر یک لیوان چای
شوهر،هم‌گروهی‌ناشناس تلگرامی زن
مرد پولدار در تله دختر ماساژور
مرگ؛پایان‌رابطه‌نامشروع‌زن صیغه‌ای
زن‌مطلقه21ساله درتله‌مرد60 ساله
سرگذشت‌دردناک دختر مبتلا به ایدز
عکس‌زمستانی‌نیکی‌کریمی‌و‌مریم مومن
راهنمای کامل تزئین و دکوراسیون اتاق خواب به سبک مدرن
امروز با حافظ/ سینه از آتش دل در غم جانانه بسوخت
ظاهر مردانه شهره لرستانی و ویشکا آسایش
طرز تهیه سالاد یونانی خاص و رنگارنگ
گفت وگو با جوان ترین خلبان زن ایران: عاشق ارتفاع هستم
بیوگرافی پانیذ برزعلی بازگیر نقش حنانه در سریال لحظه گرگ و میش
پیش‌بینی سیمرغ‌های جشنواره فجر برای 4 فیلم ماجرای نیمروز2- رد خون، دیدن این فیلم جرم است، 23 نفر و امشب ماه می‌گیرد
دادگاه خانواده/ پدر، مادر من برای هر دو شما هستم
داروهای گیاهی برای درمان میگرن و سردرد
معرفی کامل بازارهای تاریخی شهر یزد
4 حکایت از بهارستان جامی
دختر 15 ساله‌ام به‌خاطر پسری چند بار می‌خواسته خودکشی کند
دلایل ایجاد شک و سوء‌ظن میان زن و شوهر و راه‌های درست برخورد با همسر شکاک
چه کنیم تا قاتل نشویم؟
معرفی و نقد نمایش وقتی خروس غلط می‌خواند؛ مواجهه با اگرها
دلیل تشکیل سنگ مثانه و راه‌های پیشگیری
گفت‌وگو با قدیمی‌ترین غسال بهشت‌زهرای(س) تهران که شهدای معروف را غسل داده است
آزادی مادری که فرزند شیرخواره اش را کشته بود
تیپ زمستانی سلبریتی‌ها
همه چیز درباره اعتیاد جنسی
پیشنهادبی‌شرمانه به‌دختران جوان
عاقبت ازدواج پنهانی زن مطلقه
نقد سریال احضار؛ آیا واقعا می‌ترساند؟+ خلاصه داستان
معمای جنایت در کاروان سرا
شوهرم‌بافروشنده‌مغازه‌اش‌رابطه دارد
امروز با حافظ/ اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را
جنجال‌ دست دادن‌ بازیگران زن با مردان
طرز تهیه سالاد مرغ رژیمی
بیوگرافی کامل علیرضا کمالی نژاد بازیگر نقش احسان در سریال لحظه گرگ و میش
بیوگرافی کامل رهاخدایاری بازیگر نقش طاهره در سریال لحظه گرگ و میش
ساعت پخش و تکرار سریال لحظه گرگ و میش+ نقش بازیگران
بیوگرافی کامل پاشا رستمی بازیگر نقش حامد در سریال لحظه گرگ و میش
ترک اعتیاد/ گفت‌و‌گو با مردی که بعد از 11 سال اعتیاد درمان شد
داستان‌های شاهنامه/ توطپه برای کشتن مهبود، وزیر معتمد انوشیروان
شناخت شخصیت افراد از روی فرم صورت
نقد فیلم قانون مورفی ساخته رامبد جوان ؛ فیلمسازی‌ از روی‌ شکم‌ سیری
بازیگرانی با نقش‌های تکراری اما جذاب
قلعه بابک کجا است و تاریخچه آن چیست؟
پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمایی سال 97
حکایت‌های مثنوی/ هنرنمایی نقاشان چینی و رومی در برابر یکدیگر
دلیل سکسکه و راه بند آوردن آن چیست؟
عاقبت عشق در نگاه اول چیست؟
هم‌نشینی‌سیاه زن‌بیوه‌بامردان غریبه
تجاوزراننده‌شیطان‌صفت‌به‌دختر کم‌ بینا
داستان پلیسی/ سایه مرگ
در باشگاه‌های دختران چه می‌گذرد
راز وحشت در لانه سیاه
جراحی لاغری بلای جان مادر عروس
بیوگرافی مهرنوش مسعودیان بازیگر سریال لحظه گرگ و میش
طرز تهیه ماکارونی سرخ با سویا
راهنمای کامل انتخاب بهترین رنگ برای اتاق‌های خانه
بازی سرنوشت/ گول تیپ و قیافه‌ام را خوردم
کد خبر: 135417 | تاریخ : ۱۳۹۷/۸/۱۶ - 13:10
ایرانی‌ها رکورددار دورریختن غذا هستند

ایرانی‌ها رکورددار دورریختن غذا هستند

آمارهای فائو (سازمان بین المللی غذا) از ضایعات غذا در ایران نشان می‌دهد مردم ایران در عرصه دور ریز غذا رکورددار هستند.

دوات آنلاین-آمارهای فائو (سازمان بین المللی غذا) از ضایعات غذا در ایران نشان می‌دهد مردم ایران در عرصه دور ریز غذا رکورددار هستند.

 

تأمین مواد غذایی مورد نیاز کشور و به تعبیر دیگر، استقلال غذایی از مولفه‌های بسیار مهم و حائز اهمیت به شمار می‌رود تا جایی که بسیاری از دُوَل، خودکفایی در اقلام غذایی را از توفیقات برجسته خود عنوان می‌کنند و همواره این امر در گزارش عملکرد سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی ربط، شاخص و معیاری در موفقیت سازمان و دستگاه متبوعه به شمار می‌رود.

 

آنچنان که اخبار و گزارش‌های رسانه‌ها نشان می‌دهد، میزان دور ریز غذا در میان خانوار‌های ایرانی، نزدیک به ۳۵ درصد برآورد می‌شود.

 

با در نظر گرفتن جمعیت کثیر ایران زمین و وجود اقوام و طوایف گوناگون و تنوع غذایی بسیار بالای ایرانیان، بیش از پیش به حجم انبوهِ دور ریز غذا در ایران پی خواهیم بُرد.

 

آنچنان که گزارش‌های فائو (به عنوان سازمان خواربار و کشاورزی جهان) نشان می‌دهد، ایرانیان در این عرصه (دور ریز غذا) رِکورددار هستند.

 

بدون تردید، مدیریت بهینه مصرف، صرفه جویی، پرهیز جدی از اسراف و کنترل آن از ضروریاتِ جدیِ هر جامعه و کشوری محسوب می‌شود که در صدد توسعه اقتصادی است، آنچنان که یکی از محور‌های اصلی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، به عنوان نقشه راه و استراتژی اصلی اقتصادی کشور، بر استفاده حداکثری از حداقل امکانات موجود و مدیریت بهینه مصرف در تمامی حوزه ها، معطوف می‌شود و به تبع با این اوصاف و در شرایطی که شاهد دور ریز نزدیک به یک سوم از مواد غذایی موجود در سفره‌های ایران و خالی کردن آن در سطل‌های زباله یا پِرتِ آن در فرآیند تولید هستیم، پیاده سازی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بصورت مطلوب و شایسته، سخت و دشوار خواهد بود.

 

اگرچه اقتصاد مقاومتی صرفا به حوزه مواد غذایی خلاصه نمی‌شود، لذا با وجود چنین واقعیتی، نمی‌توان این موضوع خطیر را نادیده اِنگاشت که عرصه مواد غذایی یک جامعه و تامین و مدیریت صحیحِ مصرف آن، از ضروریات بسیار مهم و برجسته به شمار می‌رود که با رعایت اصول و قواعد آن، گام‌های بسیار ارزنده‌ای در راستایِ توسعه اقتصادی برداشته خواهد شد.

 

وقتی سرمایه ۳۵ میلیون تُنی سوخت می‌شود

سیروس نعمتی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مصرف نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن محصولات زراعی، کشاورزی و غذایی در کشور گفت:طبیعتا با مبنا قرار دادن گزارشات و اخبار رسانه‌ها، مبنی بر دور ریز ۳۵ درصدی مواد غذایی در کشور، حدود ۳۵ میلیون تن مواد غذایی دور ریخته می‌شود.

 

وی در تشریح جزئیات و شُمول دور ریز غذا می‌گوید: در این دایره، بسیاری از اقلام و محصولات (همچون برنج، سبزیجات، میوه، روغن و غیره) قرار می‌گیرد.

 

چندی پیش، جمال رزاقی رئیس اتاق بازرگانی شیراز در حاشیه آئین نکوداشت سالروز جهانی غذا در این شهر، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حجم دور ریز غذا در کشور ایران، حدود ۱۵ میلیارد دلار برآوُرد می‌شود و این در شرایطی است که سالیانه در جهان، نزدیک به ۹۰۰ میلیون نفر با معضل گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

وی در ادامه می‌افزاید: در واقع با ضایعات مواد غذایی می‌توان فقر غذایی در جهان را ریشه کن کرد.

 

رزاقی می‌گوید: دور ریز غذا در کشور‌های در حال توسعه و در جوامع توسعه یافته از دو وجه قابل بررسی است و درواقِعِ امر شکل و نوع دور ریز غذا در کشور‌های پیشرفته با کشور‌های در حال توسعه، با تفاوت‌هایی همراه است.

 

آنچنان که رئیس اتاق بازرگانی شیراز بیان می‌کند: عمده دور ریز در کشور‌های در حال توسعه در فرآیند برداشت تا فرآوری مواد غذایی ظهور و بروز پیدا می‌کند، در شرایطی که در جوامع توسعه یافته، عمدتا دور ریز اشاره شده به واسطه خرده فروشی‌ها و مصرف کنندگان نهایی (مردم) انجام می‌پذیرد.

 

آنچنان که این مقام مسئول در اتاق بازرگانی شیراز بیان می‌کند، بخشی از ضایعات مواد غذایی در کشور، ریشه در عدم برخورداری از صنعتِ بازیافتِ پیشرفته دارد و درو اقع امر دستیابی به توفیق کاهش دور ریز و تلف شدن مواد غذایی، مستلزم ارتقای فناوری و توسعه صنایع تکمیلی و تبدیلی است و پس از چنین موفقیتی باید در حوزه فرهنگی نیز نسبت به اجرایی نمودن اقدامات مقتضی، مبادرت وَرزید.

 

ظرفیت اشتغالزایی قابل توجه صنایع غذایی، لزوم توجه به این عرصه را دو چندان می‌کند

رزاقی رئیس اتاق بازرگانی شیراز در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه صنعت مواد غذایی در اشتغالزایی گفت: آنچنان که بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد، ظرفیت اشتغالزایی صنعت مذکور، حدود ۱۹۰ هزار نفر می‌باشد، که با این اوصاف از حیث تَعَدُد و تَکَثُر، ضریب اشتغالزایی موجود در این حوزه، از صنعت خودرو سازی کشور نیز بیشتر است.

 

در شرایطی که ارزش صادارت محصولات این حوزه نیز، چهار و نیم میلیارد دلار برآوُرد می‌شود، اعداد و ارقام مذبور، گواهی است بر صحت این ادعا که هر آنچه برای شکوفایی این صنعت تلاش شود، به همان میزان شاهد تسریع فرآیند توسعه اقتصادی کشور خواهیم بود.

 

با این اوصاف، جلوگیری از هدر رفت مواد غذایی یکی از ضروریاتی است که قطع به یقین در دوام و قوام هر چه بیشتر این صنعت نقش بسزایی ایفاء می‌کند و انتظار می‌رود با توجه هر چه بیشتر به این موضوع، به تدریج ضریب دور ریز غذا در کشور با کاهش فزاینده تری همراه شود.

 

رضا هراتی، یکی از فعالان عرصه تولید مواد غذایی در غرب استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موفقیت‌های قابل توجه و برجسته ایران در صنعت مواد غذایی در طول دهه‌ها و سالیان اخیر گفت: متاسفانه مدیریت مصرف خرید و استفاده مواد غذایی در ایران، مطلوب نیست و این موضوع با میزان دور ریزِ مواد غذایی در خانورا‌های ایرانی به اثبات می‌رسد.

 

وی افزود: با در نظر گرفتن میزان آب و انرژی که برای تولید و تامین مواد غذایی صَرف می‌شود بیش از پیش به اهمیت و پیامدهایِ منفی این سهل انگاری پی خواهیم بُرد.

 

این فعال در حوزه تولید مواد غذایی گفت: یکی از مصادیق بارز این دور ریز را می‌توان در برخی از تالار‌ها و رستوران‌های عرضه کننده مواد غذایی جستجو نمود که متاسفانه بعضا جز آه و تأسف هیچ چیز دیگر باقی نمی‌گذارد.

 

هراتی افزود: متاسفانه هم در بُعد فنی و تخصصی و هم در بُعد فرهنگی با نارسایی‌هایی مواجه هستیم و مجموع این نقیصه ها، به مانند دو لبه تیغه‌های قیچی، باعث تحمیل ضرر، زیان و خساراتی به کشور می‌شود که جبران آن از حیث اقتصادی کار آسانی نیست و باید به این واقعیت اذعان کرد که اساساً قابل جبران نخواهد بود.

 

این فعال در عرصه تولید مواد غذایی می‌گوید: بسیاری از دستگاه‌ها و تجهیزات تولید مواد غذایی در کارخانجات مرتبط با این حوزه، به روز نیستند و قطعا با تجهیز و نوسازی آنها، شاهد کاهش هر چه بیشتر دور ریز غذا در کشور خواهیم بود.

 

وی افزود: مساله بعدی به مولفه فرهنگی، آموزش و اطلاع رسانی باز می‌گردد، زیرا مبداء بخشی از این عارضه، به آشپرخانه‌ها و سفره‌های مردم باز می‌گردد.

 

هراتی گفت: امید آن می‌رود با همگرایی ملی، شاهد تحقق واقعیِ بهینه سازیِ مصرف در تمامی حوزه ها، من جمله مدیریت مصرف مواد غذایی باشیم که با حُصول آن، از بسیاری هزینه‌های اضافی جلوگیری خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.